HODNOCENÍ SEZÓNY - Jirny: Zkvalitnili jsme defenzivu, pochvaluje si po zisku titulu trenér Hradecký

0

Středočeský klub z dvoutisícové obce slaví obrovský úspěch. Nabitou a náročnou soutěž zvládl nejlépe a Jirny vybojovaly v ČFL titul. Jirny skončily na prvním místě o jediný bod před Zápami. Nejlepším střelcem týmu byl s patnácti góly Melechovský. Jirny ze 36 zápasů hned sedmnáctkrát udržely čisté konto (skvěle obrana pracovala především na jaře - 11 nul!). O postup do druhé nejvyšší soutěže Jirny nestály, o licenci nežádaly, a tak budou hrát v ČFL i příští rok.

SK Viktorie Jirny - 1. místo - 82 bodů, skóre 69:40

 

Trenér Václav Hradecký:

„Z titulu je samozřejmě vždy radost, ale je to jiné, když se slaví s titulem postup do vyšší soutěže, není to bez toho to pravé ořechové. Chci poděkovat všem hráčům za celou sezónu. Sešla se tu parta kluků, která se i přes problémy úzkého kádru a tím pádem i omezené možnosti při tréninkách dokázala na víkend vždy připravit tak, že v zápasech odvedli hráči maximum. Tým si postupem času ohromně sedl, v druhé polovině jsme odehráli několik velice dobrých zápasů - v Písku, několik doma. Bylo znát, že tu byli hráči, kteří už ČFL hráli a měli s ní zkušenosti. V závěru byla utkání pod tlakem, ale kluci to takovou poctivostí, cílevědomostí a trpělivostí zvládli a šli za svým. Je to hlavně zásluha hráčů. Ohledně složení kádru pro příští sezónu, to je spíše otázka na majitele klubu Jíchu, já bych byl rád, když by tu stěžejní body sestavy zůstaly, počínaje brankářem, stopery až po Melechovského. Nejradši bych samozřejmě byl, kdyby tu zůstal celý kádr, ale když dva tři kluci odejdou a doplníme to stejným množstvím mladých, budeme soutěž v pohodě moct hrát. K hodnocení výkonů hráčů: Melda (Aleš Melechovský, pozn. autora) nahoře zaměstnává obránce a dostane se do spousty šancí, byl to náš tahoun. Držel nás brankář Fendrich a stopeři Hruška se Šťastným. Soustředili jsme se na to, abychom zkvalitnili defenzivu a nedostávali branky, a to se povedlo. A bylo ta práce celého mužstva.“


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou