Vyjádření Tomáše Hulínského ke kontumaci zápasu Jesenice - Sedlčany C

3

Zápas posledního kola IV. třídy sk. B v okrese Příbram, byl dodatečně kontumován kvůli chybě v zápisu střídání(Jesenice podle zápisu střídala 6x, což je proti pravidlům), kterou udělal rozhodčí. Ten údajně svoji chybu potvrdil a stačilo, aby tuto skutečnost potvrdil i soupeř a výsledek by se neměnil, Sedlčany tak však neučinili a získali body od stolu, celé vyjádření Tomáš Hulínského si můžete nyní přečíst níže. Oficiální vyjádření klubu najdete na tomto odkazu.

Jmenuji se Tomáš. Na fotbale na mě volají "Chlupe", na důvod se mě neptejte. Fotbal hraju od svých 7 let. Patřím, dle mého názoru, mezi průměrné hráče, kteří se chodí na hřiště fotbalem bavit a dělat si žízeň, jako většina starších hráčů hrajících IV. třídu(prales). S malými přestávkami hraji převážně v mojí rodné vesnici v Jesenici. Moje hostování v jiných týmech způsobil pouze dočasný příliv hostujících hráčů v jesenickém týmu, hráčů většinou hodně přes 30 let, kteří přicházeli jako nadbyteční nebo naštvaní ze Sedlčan. Nějaký pátek už tedy fotbal, i když ne nějak extra dobře, hraji a pohybuji se v tomto prostředí. Za tu dobu jsem prošel 4 kluby a hrál 4 okresní soutěže (většinou IV.třídu) v Příbrami a Benešově. Díky pádu Jesenice do pralesa jsem se mohl opět vrátit do mého nejoblíbenějšího mateřského klubu. Moc se mi líbí ideologie, která se v Jesenici tuto sezónu radikálně změnila. Pro tuto sezónu Jesenice, po odchodu několika klíčových hráčů, dobrovolně opustila okresní přebor a po divoké diskusi a hlasování přihlásila pouze IV. třídu. Byla to pro někoho možná zbabělost, ale pro fotbal v Jesenici to znamená především záchranu a udržení většiny hráčů v tomto týmu. Nikomu se nechtělo sestupovat ze soutěží, které tu vykopali hráči, kteří už jsou rozseti jinde po okrese nebo už ani nehrají. Troufám si říct, že se tu i na úkor množství fanoušků "pročistil vzduch", opadlo napětí a udělala se solidní parta. Ještě jednou pro jistotu zdůrazním, že fotbal zde hrají všichni zadarmo a pro zábavu. Naopak jsme ochotni za vše platit příspěvky, bez kterých se to zkrátka neobejde.Díky dobré partě hrají v jednom týmu hráči 2 generací. Věkový rozdíl je kolem 25 let. O to víc se mi zvedá žaludek z toho, proč píšu tento článek.

 

Kvůli tomu co vám tu teď chci popsat se tahle dobrá parta nejspíš rozpadne. Znechucení totiž roste v tomto případě úměrně s věkem a proto hlavně nejstarší z našeho týmu toto jen tak nehodí za hlavu a s fotbalem, jak se nechali slyšet, nejspíš závodně skončí. Tedy k věci. Poslední zápas podzimu nastoupilo proti nám v Jesenici sedlčanské Céčko. Nový tým o kterém jsme si mysleli, že bude na špičce tabulky a každého "přejede". Ambice tohoto týmu ale po půlce podzimní části museli hodně klesnout, když prohráli několik zápasů a pohybovali se spíš ve středu tabulky. Bohužel pro Sedlčany prohráli i v Jesenici (2:1). Zápas byl hodně vyrovnaný, hrající se korektně v přátelském duchu asi proto, že se většina hráčů osobně zná, nebo působila v historii jak v jednom, tak v druhém týmu. Bohužel pro Jesenici udělal pan rozhodčí, možná kvůli novému elektronickému způsobu, chybu v zápisu o utkání. Zapsal Jesenici střídání navíc, které v reálu vůbec neproběhlo, o čemž máme v Jesenici nezvratné důkazy a o čemž Sedlčany dobře vědí. Dokonce i ústně přiznávají. Kvůli této administrativní chybě, kterou bohužel i jesenický funkcionář, slepě se spoléhající na schopnosti rozhodčího i potvrdil, byl zápas nepochopitelně kontumován ve prospěch Tatranu i přesto, že pan rozhodčí svou chybu ve svém vyjádření pro DK přiznal. A jak je to možné? DK totiž podmínila zrušení svého rozhodnuti vyjádřením soupeře, tj. Tatranu o tom, že skutečně proběhlo ze strany Jesenice pouze 5 střídání. Zdálo by se mezi "kamarády" žádný problém, to je ale velký omyl!!!

 

Pánové sedící v představenstvu možná právě teď sepisují ceník pokut za to, když soupeři vrátíte zakoplý míč, nebo že se přiznáte za nejasně odmávaný aut. Ani by mě to nepřekvapilo. Je mi 30 let a čekám za měsíc své první dítě. Tak trochu, asi jako každý chlap, si přeju syna a taky že mu půjde fotbal lépe než mě. Co ale vím naprosto jistě je to, že ho nikdy nedám hrát fotbal někam, kde netuší co znamená "fair play". Vždyť proto ani človek nemusí umět anglicky, aby vědel co tyto slovíčka znamenají a nemusí znát etiketu aby věděl kdy se mají v životě aplikovat. Právě kvůli tomu si určitě 2x nebo raději 3x rozmyslím, do jakého spolku dítě pošlu. Kvalita týmu se přece neměří jen postavením v tabulce, ale také schopnostmi a vlastnostmi lidí, kteří hlavně s mladými hráči či dětmi přichází do kontaktu. Dobře fotbal je o soupeření, každý kdo se honí na hřišti, i když jen pro zábavu, chce vyhrát. Dokonce si kvůli tomu i občas vynadáme a vzájemně se třeba nakopneme, ale důležité přece je si po konečném písknuti podat ruce a jít spolu na pivo. Alespoň od hráčů ve IV.třídě bych to čekal. Proto si myslím, že Sedlčany C do této soutěže nepatří. Podle toho jak se chová jeho vedení, by měli hrát výš. Minimálně v soutěži, kde už se nerozhoduje na hřišti, ale před, nebo v tomto případě po zápase v teplém kanclíku. Věřím, že u nás takové soutěže jsou, i když nevím na jaké úrovni tyto praktiky začínají. Prosím, jestli se Céčku nepodaří postup oficiální cestou, domluvte to ať jdou rovnou někam, kde mají rovnocenné soupeře v tomto administrativním boji pomocí kapříků, protože ve 4.třídě se jim v tomto rovnat nikdo nemůže. Jesenice určitě ne!!! Vím, že těmito pár řádkami svět nespasím a fotbal v okrese už vůbec ne, jen doufám, že jsem pár lidí pobavil, pár naštval a ty co se rozmýšlí kam dají své děti nebo vrazí nějaký sponzoring, donutil k zamyšlení...

 

Tomáš Hulínský(TJ Sokol Jesenice)

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
27. 11. 2015 09:34
Oficiální vyjádření Tatranu, no konečně...
http://fotbal.tatransedlcany.cz/cz/diskuse.html
25. 11. 2015 09:12
Díky Michale. Jestli tě to zaujalo a kdyby ses chtěl přeci jen někam podepsat, můžeš to udělat zde
http://www.petice24.com/sokol_jesenice__tatran_sedlany_c
a kdybys věděl ještě o někom kdo by byl ochotný nám pomoci, udělejte to prosím.
Měj se!
24. 11. 2015 11:35
Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Sedlec-Prčice | Středočeský | Příbram
Tomáši, musím smeknout před schopností pojmenovat všechno tak jak to v okresních soutěžích je i za definici fotbalisty na této úrovni a fair-play. Pod to bych se podepsal! Ať se Vám v Jesenici daří, parta a místní odchovanci jsou základ.

Ostatní čtou