Klatovy jsou pro mě srdeční záležitostí, říká Martin Janda

0

Rozhovor s hráčem 21. kola divize A nejen o vítězství v anketě a na hřišti...

Stal jste se Hráčem kola s celkovým ziskem 42 % hlasů, velká gratulace! Co na to říkáte?

Určitě je to pro mě potěšující, zvlášť když je to mezi fotbalisty ostřílenými ligou. Ale na druhou stranu to beru s nadhledem a vím, že na sobě musím ještě pořádně pracovat.

 

Překonal jste i dva hattrickové střelce, rozhazoval jste sítě, aby pro vás lidi z Klatov hlasovali?

Spíš mě mrzí, že se do sestavy kola nedostal náš Karel Krejčí, protože výhra nad Čížovou byla především jeho zásluha. A jestli jsem rozhazoval sítě? To určitě není můj styl, někomu se vnucovat. Jsem rád, když lidé ocení můj výkon z důvodu, že jsem se líbil a ne, že jsem se jich prosil. Ale jinak kluci si v kabině dělali samozřejmě srandu, že sedím u počítače a klikám na sebe. (smích)

 

Je vidět, že určitě klikali i kluci v kabině, 42 % všech hlasů je opravdu drtivá výhra. Porazili jste Čížovou 4:1, odpovídá výsledek průběhu zápasu?

Zápas jsme nezačali dobře. Trenér nás upozorňoval, že soupeř bude hrát v hlubokém bloku a bude spoléhat na brejky a standardní situace. To se potvrdilo a navíc dala Čížová branku z rohového kopu. V kabině jsme ale nepanikařili a řekli si, že zápas otočíme. To se povedlo a ukázalo se, že v jedenácti lidech, ve kterých Čížová přijela, se soutěž jako je divize hrát nedá. Chtěli jsme vyhrát víc než soupeř a z tohohle pohledu si myslím, že bylo naše vítězství zasloužené.

 

Podílel jste se i gólem z penalty, věřil jste si na ní? Jste první exekutor v týmu?

Na penaltu jsem si věřil. Na podzim jsem jich kopal šest a vždy to byl gól, takže i z toho důvodu. Ale myslím, že i kdybych ji nedal, tak bychom stejně dokázali zápas dovést do vítězného konce, bylo ještě spoustu času. Trenér vždy určí tři čtyři hráče, já to chtěl vzít na sebe a jsem rád, že jsem mohl klukům pomoci.

 

Máte nějaké zvyky nebo rituály, které nemůžete před zápasem vynechat?

Vždycky si pustím nějakou muziku, co mě namotivuje a na chvilku si zalezu někam, kde jsem sám, abych se mohl soustředit na svůj výkon. V kabině mám pak na věšáku řetízek pro štěstí, který nesundávám.

 

Jakou muziku například?

Většinu lidí namotivuje rock a tvrdší muzika. Je to divné, ale já to mám naopak. Poslouchám spíš klasiku a pomalejší hudbu, která mi před zápasem uklidní.

 

V tabulce jste momentálně na 7. místě, jaké jsou vaše cíle do konce sezóny?

My si to jako nováček užíváme. Máme skvělé fanoušky, kteří nás táhnou za vítězstvími, a jsme rádi, že ukazujeme, že fotbal hrát umíme. Nějaké cíle si nedáváme, víme jaká je divize soutěž, a i když nás čekají papírově slabší soupeři, bude každý zápas těžký.

 

V příštím kole jedete na umělku Aritmy, věříte si?

Samozřejmě bylo by špatně říkat, že tam jedeme prohrát. Chtěli bychom navázat na dva vítězné zápasy, ale Aritma hraje doma skvěle a především na svém hřišti dělá body. K tomu všemu ještě není zachráněná a udělá pro tři body maximum. My tam prostě pojedeme, rozdáme si to s nimi a doufám, že vyhraje ten lepší tým.

 

Slyšel jsem, že v klubu Klatov nepůsobíte jen jako hráč a dočasný kapitán áčka...

Klatovy jsou pro mě srdeční záležitostí. Vyrůstal jsem tady a hodně jim dlužím. Na divizní fotbal jsem v Klatovech chodil už jako mladý kluk, za dob, kdy tady působil například Michal Horňák, Roman Vonášek, Zdeněk Hanzlík nebo třeba Lukáš Rešetár a je mi ctí tento klub vést jako kapitán, i když je to jen dočasně, než se uzdraví Milda Mészáros. Jinak v klubu působím jako trenér dorostu společně s panem Gašpárem.

 

Když zrovna nekopete do kulatého nesmyslu, jaké jsou vaše další záliby?

Toho času už moc nezbývá. Hodně času zaberou pozápasové oslavy se spoluhráči. (smích) Ale jinak se snažím dělat další sporty, které jsou podle mě pro fotbal nezbytné. Je to především posilovna nebo plavání.

 

Studujete pedagogickou fakultu na plzeňské univerzitě, co z vás jednou bude?

Přesně tak. Náš obor Tělesná výchova a sport se snaží vychovávat budoucí cvičitele, výživové poradce nebo třeba trenéry. Ale nyní nedokážu přesně odpovědět, co přesně budu v budoucnu dělat.

 

Co říkáte na projekt Fotbalunas.cz?

Tento projekt mě velice zaujal. Pro nás jako hráče je to motivace na sobě pracovat, aby se o nás vědělo. Pro fanoušky fotbalu zase skvělý web, kde najdou, co potřebují. I když je ještě v prvotních fázích a čeká vás spousta práce, myslím si, že je to dobrý projekt a přeji mu co nejvíce fanoušků!

 

Máte na závěr nějaký vzkaz pro čtenáře?

Snad jen, aby lidi chodili na fotbal a fandili, i když se zrovna nedaří. A samozřejmě přeji vašim čtenářům, aby byli spokojení a ocenili vaši práci.

 

Děkuji za rozhovor a přeji vám štěstí nejen do dalších zápasů! 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou