Skvělá jízda Klatov pokračuje. V poháru vyřadily Baník Most!

0

Po Viktorii Žižkov si na západočeském celku vylámal zuby i mostecký Baník. Vypjaté utkání, ve kterém musela dokonce zasahovat městská policie, rozhodl proměněnou penaltou Karel Krejčí...

SK Klatovy 1898 - FK Baník Most 1909 1:0 (0:0)

 

Branka: 60. Krejčí z pen.

ŽK: 42. Kadlec, 69. Říský  – 7. Hejda, 15. Gedeon, 18. Piroch, 60. Šíla, 67. Kotlan, 73. Chábera, 80. Štefko

Rozhodčí: Benedikt – Rejžek, Průcha

Diváků: 390

 

Sestavy:

Klatovy: Rojík – Říský (86. Wágner), Žáček, Pavlovič, Janda, György (57. Krásný), Chirinciuc, Kotrba (81. Mészáros), Krejčí, Kadlec, Lukeš

Most: Šíla (64. Divkovič) – Kotlan (72. Hájek), Hejda (46. Štefko), Chábera, Surynek, Šíša, Gedeon, Heger, Bouška, Koudelka, Piroch

 

 

Klatovská pohádka pokračuje! Po vítězství nad Viktorií Žižkov v prvním kole MOL Cupu je nedokázal zastavit ani třetiligový Baník Most. Hned v první minutě utkání si domácí vypracovali zajímavou šanci, po centru Říského nastal ve vápně Mostu zmatek, branící hráči ale dokázali míč se štěstím odkopnout do bezpečí. Dobrý vstup do zápasu pak vygradoval v 6. minutě, když jeden z hostujících hráčů zahrál ve vápně rukou. Nařízený pokutový kop ale nedokázal Janda proměnit, skvěle ho vychytal Šíla v brance mosteckých. Aktivitu domácích také korunovaly tři žluté karty, které dostali hosté během prvních dvaceti odehraných minut. Poté se hra trochu zklidnila, ve 36. minutě se krásnou ranou prezentoval klatovský György, znovu se však zaskvěl Šíla, jenž dokázal vyrazit balón do bezpečí. 

 

Vypjatá atmosféra nepanovala jen na hřišti, ale i v útrobách stadionu. O poločasové přestávce musela na místě zasahovat dokonce městská policie, jeden z nejvyšších představitelů hostujícího týmu údajně napadl rozhodčí kvůli jejich sporným verdiktům v průběhu první pětačtyřicetiminutovky.

 

I do druhé půle vstoupili lépe bíločervení, první velkou šanci si ale vypracoval Baník. Piroch milimetrovým pasem za obranu poslal do tutovky Cháberu, jehož pokus perfektně zneškodnil domácí gólman Rojík. Hned o pár minut později se potvrdilo staré známé nedáš - dostaneš. Neúspěšný exekutor první penalty Martin Janda byl při pokusu o hlavičku přidržen za dres a rozhodčí Benedikt odpískal další "pecku" pro domácí. Tentokrát se k ní postavil útočník Karel Krejčí a přesnou střelou k tyči se nemýlil - 1:0! Klatovy mohly přidat další gól v 68. minutě, když ztratil míč Bouška a ke střele se dostal Kotrba, stejně jako pár okamžiků předtím však poslal míč nad mosteckou bránu. Nabuzení domácí, podporovaní necelými čtyřmi stovkami platících diváků, bez větších problémů zbytek zápasu dovedli ke zdárnému konci a postoupili do 3. kola MOL Cupu.

 

Utkání pro náš web zhodnotil stoper Klatov a jedna z hlavních postav pohárového duelu Martin Janda: "O zápase, výkonu rozhodčích i o dění v poločasové přestávce se už napsalo hodně. Na tyto věci má každý svůj názor. Naším úkolem a přáním bylo jít na hřiště a zkusit porazit tým z vyšší soutěže. Každý hráč věděl, o co se hraje a musím říct, že všichni, co nastoupili, i včetně náhradníků, si zaslouží uznání. Každý odvedl maximum a dovolím si tvrdit, že herně jsme byli lepším týmem. Klukům patří pochvala a odměnou bude utkání s Mladou Boleslaví. Mostu, který má hodně mladý tým, přeji mnoho štěstí v soutěži a brzký návrat mezi profesionální elitu."

 

 

Ve 3. kole MOL Cupu přivítají Klatovy prvoligovou Mladou Boleslav, datum zápasu ještě nebylo stanoveno. Přijede i Milan Baroš?


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou