Baráž o postup do 1. B třídy: Částkov - Měčín 2:1

0

Na hřišti vícemistra tachovského okresního přeboru, Hraničáře Částkov A, se odehrálo ve středeční podvečer první barážové utkání o 1.B Třídu. Nastoupili proti sobě mužstva domácího Hraničáře a Sokolu Měčín, tedy posledního celku skupiny B v 1.B Třídě. I přes to, že Měčínu jeho sezóna příliš nevyšla, narozdíl od domácího výběru, byli přeci jen hosté mírně favorizovanější. Domácí je ale přehrávali a na svém hřišti ukázali, že nebudou Měčínu jednoduchým soupeřem. Hosté nakonec zabojovali alespoň v závěru, kdy dokázali snížit na konečných 2:1 a alespoň si tak vylepšit pozici do odvety. Tento rozhodující duel se bude hrát už v sobotu od 17:00 na měčínském hřišti, tak si ji rozhodně nenechte ujít.

Hraničář Částkov A 2:1 (1:0) Sokol Měčín


Sestavy:
Hraničář Částkov A: Cízl – Veleta, Hrabovský, Říha, Štípek – Jakubec, Papoušek, Sňozík, Bydžovský – Kopecký, Boček
Sokol Měčín: Jarolím – Jareš, Krotký, Šlais, Bureš – Klíma, Kojan, Malán, Drmla – Němec, Čejka

Statistiky:
Góly: 21. Boček, 68. Boček – 90. Malán
Žluté Karty: 1:1

Reportáž:
Hraničář se rozhodl nijak netaktizovat a do utkání se obul ihned po úvodním hvizdu. Je pravdou, že se sice musel asi prvních patnáct minut nejprve hledat, zvláště poté, co jim trochu překazilo plány zranění obránce Hrabovského v páté minutě. Myslím, že Měčín ale svého soupeře poněkud podcenil a poté ho zaskočilo, v jakém tempu jsou domácí schopní hrát. Částkov svého soupeře v první půli mírně přehrával a vytvořil si hned několik šancí, které mohly skončit klidně i brankou, ale brankář Jarolím si s nimi poradil. To by se hostům pak hrálo a dotahovalo ještě hůře, kdyby byl Částkov proměnil alespoň dvě z těch několika zahozených příležitostí. První odměna pro domácí a rána pro hosty nakonec ale přišla už kolem dvacáté minuty, když domácí rozehrávali volný přímý kop do velkého vápna, kde se do vzduchu mezi dva obránce zavěsil Boček, který hlavičkou na zadní tyč vypálil brankáři rybník. Poté se hra více vyrovnala a pár šancí měli i hosté, například Klíma těsně minul branku a Čejka pálil do gólmana. Zatímco domácí se snažili nakopávat, co nejrychleji dlouhé balóny na útočníky za obranu, hosté se snažili hrát více kombinačně a postupně se dostávat do šancí. Střelecky už se ale nikdo neprosadil a do šaten odcházeli s výhodou jedné branky domácí.


Ve druhé polovině měl Měčín zpočátku mírně navrch, i když Částkov soupeři opravdu zdatně sekundoval. Hosté si ale přesto nedokázali vytvářet větší množství šancí, zejména díky dobře propracované defenzivě domácích. A když se jim delší dobu střelecky nedařilo, ozvali se z brejku zase domácí. Centr přes hráče na zadní tyč našel úplně přesně kanonýra Bočka, a ten svou přesnou hlavičkou rozvlnil síť už podruhé. Od té doby už byli výrazně aktivnější domácí. Ti se se soupeřem vůbec nemazlili a začali si opět vytvářet nějaké šance. Měčín se raději stáhl a snažil se hrát na protiútoky, což se mu nakonec i v závěru vyplatilo, když dokázali v devadesáté minutě snížit na konečných 2:1 a zlepšit si tak pozici pro odvetu hranou v Měčíně. A jak gól padl? Hosté sehráli opět jeden ze svých rychlých brejků a domácí se museli uchýlit k taktickému faulu. Avšak to se beztak nevyplatilo, protože Martin Malán nic neřešil a míč poslal rovnou do sítě.


Ohlasy:
Lukáš Bydžovský (Hraničář Částkov A): Já si myslím, že tento výsledek je překvapením. Inkasovaný gól nás sice mrzí, ale myslím, že diváci a stejně tak i my jsme spokojení. Ale do odvety máme skvělou pozici. To soupeř je ten, který musí chtít hrát, trochu otevřít hru a vyhrát.

 

Evžen Veselý (Sokol Měčín): My jsme přijeli uhrát, co možná nejlepší výsledek. Protože náš dnešní soupeř má asi velmi dobré střelce a celkově kvalitní tým. Bez jedné dali za sezónu 140 branek a to je naprosto úchvatné. Proto jsme chtěli jen hrát nějak těsně, abychom měli dobrou výchozí pozici do odvety. To se nám podařilo, výsledek je pro nás velmi přijatelný a ten náš gól v závěru byl hodně důležitý. 

Na utkání se byl podívat i útočník a v letošním roce velký Bočkův konkurent v soutěži Jiří Blažek, hráč postupujícího Sokolu Bor. Proto si dovoluji přiložit i jeho krátký komentář k utkání:

Jiří Blažek (Sokol Bor, nestranný návštěvník utkání): Částkov byl aktivnější a výraznější tým, měl více ze hry a měl vyhrát alespoň 4:0, jenže v 90. minutě dostal gól, který jej ve výsledku může velice mrzet. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou