2:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.03.2017 10:15

19.kolo, ČFL A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Dramatickou koncovku zvládl lépe Vyšehrad, v poslední minutě rozhodl Kostorek


Branky


0

Benátečtí fotbalisté sehráli smolný zápas. Na Vyšehradě si vypracovali více brankových příležitostí než favorizovaný soupeř, avšak žehrali na koncovku, včetně neproměněné penalty. Dohrávali bez vyloučeného hráče, když neudržel Kamlach nervy na uzdě. V nastaveném čase po přímém kopu dostal hlavou míč do branky Kostorek a přisoudil tři body Vyšehradu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezbrankový úvod zápasu

Od úvodu zápasu se hrál vyrovnaný fotbal. Již v 10. minutě mohli Benátečtí vstřelit první jarní branku. Po rohovém kopu vyskočil nejvýše Borovička, jehož hlavičku směřující pod břevno vyškrábl brankář Procházka konečky prstů na rohový kop. Ke slovu se dostávali také domácí, bylo to ale spíše z centrů, které Michňa buď dokázal zneškodnit či je vyboxovat do bezpečí. Ve 21. minutě našel přesný pas na pravé straně rozběhnutého Kamlacha, ten si udělal prostor ke střele, kterou směřoval na vzdálenější tyčku, tu ale o kousek minul.

Atraktivní závěr zápasu, šťastnější byl Vyšehrad

Do druhého poločasu udělali domácí jednu změnu, kdy Smoláka nahradil ofenzivněji laděný Heřman. Ten již ze hřiště sledoval, kterak se v pokutovém území marně pokouší o střelu hostující Šíma a následný nedovolený zákrok Hendrycha na Bočka, po němž ukázal hlavní rozhodčí Šedivka na penaltový puntík. Míč si postavil tradiční exekutor Borovička, avšak jeho střelu k tyči vyškrábl Procházka právě na brankovou konstrukci. Ke střele se následně dostával také Boček, jehož pokus měl ale opačnou faleš. První zákrok si připsal Michňa v 53. minutě, kdy zkrotil Drobílkovu střelu. Neúspěšný byl také exbenátecký Dosoudil, jenž z trestného kopu trefil zeď. O chvíli později se už musel Michňa vyznamenat, pokus Kostorka z vápna musel vykopnout na rohový kop. Neprosadil se ani hlavičkující Ježdík, míč skončil v Michňových rukavicích. V 76. minutě doběhl Dosoudil zbytečně do souboje Kamlacha s jedním z domácích hráčů. Na postrčení exligového hráče reagoval benátecký záložník menší odplatou, oba kohouti viděli z rukou hlavního rozhodčího žluté karty. Bohužel pro hosty, Kamlach již z předchozího průběhu zápasu jednu měl a tak se musel pakovat do šatny.

 

Šemíky tak čekala téměř čtvrthodinová přesilovka. Tu již za čtyři minuty využili. Po několika přesných přihrávkách a Michňou vyražené Hendrychově hlavičce se ve vápně dostal míč k Jaroslavu Macejovi, jenž ho dorazil do opuštěné části brány – 1:0. Hosté však ani v deseti nesložili zbraně. V 84. minutě vybojovali rohový kop. Po přesném centru vyskočil nejvýše Miroslav Hošťálek – 1:1. Za další dvě minuty dostali vyšehradští hráči k dispozici trestný kop z velmi výhodné vzdálenosti. Ten si vzal na starost Drobílek, jehož výtečná střela se od břevna odrazila do pokutového území, kde hosté po velkém závaru ukopli míč do bezpečí. Trestat mohl chvíli před vypršením devadesáté minuty Walter, jemuž přepustil míč Knobloch. Zkušený benátecký záložník cílil přesně do míst, kde stál Procházka. Přesně s vypršením základní hrací doby pískl hlavní rozhodčí na levé straně přísný faul Tvrzníkovi. Již v nastaveném čase uvedl míč do hry Drobílek, jehož střílený centr ideálně lízl Oldřich Kostorek, který na benátecké straně vyvolal smutek a zmar – 2:1.

Zdroj: www.kopanabenatky.cz



Ohlasy k zápasu


FC Slavoj Vyšehrad
Jaroslav Klíma (trenér, pro kopanabenatky.cz): Benátečtí výborně organizovaně bránili v deseti lidech a snažili se o brejky. Bylo to takové urputné utkání. Hosté měli velkou šanci k vedení v podobě penalty, kterou ale náš brankář Procházka výborně chytil. Poté jsme vyvinuli velký tlak, ze kterého jsme vstřelili branku na 1:0. Zbytečně jsme ale asi za dvě minuty inkasovali po nedorozumění našeho brankáře a hráče. Asi dvě minuty před koncem po velkém tlaku jsme šťastně vstřelili rozhodující branku.

SK Benátky nad Jizerou
Pavel Jícha (trenér, pro kopanabenatky.cz): I když jsme dnes byli lepším celkem, tak jsme nezískali ani bod. To, že jsme v utkání nebodovali, je pouze naše chyba. Šancí jsme na to měli dost včetně penalty v úvodu druhého poločasu, kterou jsme neproměnili. Posledních patnáct minut zápasu ovlivnilo Kamlachovo zbytečné vyloučení, kterým nás oslabil. Je nutné si vzít ze zápasu ponaučení a zbavit se dojmu, že nám někdo ubližuje. Znovu opakuji, dnes jsme se o body připravili sami.



Sestavy


FC Slavoj Vyšehrad
J. Procházka [-] - M. Hendrych [-] , P. Ježdík [-] , J. Šindelář [-] (82. P. Šlegl [-] ) , T. Madej [-] (57. J. Macej [-] ) , D. Smolák [-] (46. J. Heřman [-] ) , J. Doležal [-] , D. Matějka [-] (62. R. Matysík [-] ) , F. Drobílek [-] , R. Dosoudil [-] , O. Kostorek [-]

SK Benátky nad Jizerou
L. Michňa [-] - M. Hošťálek [-] , D. Radosta [-] (82. J. Kraus [-] ) , B. Tvrzník [-] , J. Sudek [-] , O. Walter [-] , J. Boček [-] (65. J. Kocourek [-] ) , O. Šíma [-] (70. J. Synek [-] ) , J. Knobloch [-] , J. Kamlach [-] , M. Borovička [-]

ŽK: 76. R. Dosoudil , 82. P. Ježdík , 86. O. Kostorek - 69. J. Kamlach , 85. B. Tvrzník . ČK: 76. J. Kamlach .
Místo: Vyšehrad UMT. Počet diváků: 135. Rozhodčí: Šedivka Ondřej - DUJSÍK Jiří, FOJTÍK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.