Užívejme si fotbalu a mějme se rádi, nabádá Hráč kola Jan Novotný z Polep

Florbal hraje na té nejvyšší úrovní u nás, zatímco ve fotbale válí v okresním přeboru. Neunavitelný fotbalový univerzál, milovník cestování a v neposlední řadě příležitostný hráč šipek Jan Novotný, ve sportovní komunitě známý jako Monty, vypráví v online rozhovoru pro náš web.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k vítězství v anketě Hráč kola. Jaké byly bezprostřední pocity, když jste to zjistil?
Dost překvapivé, nemyslím si, že s výkonem, který jsem předvedl bych mohl dosáhnout vítězství, bylo to převážně díky přátelům, kteří pro mě hlasovali.
Ondra Dvořák v reportu zmiňoval, že jste proti Ratboři střídal naprosto vyčerpaný. Jaký to byl zápas?
Hodně náročný, co se po fyzické stránce týče (alespoň pro mě), ten týden už jsem měl v nohách 4 tréninky a snažil jsem se týmu maximálně pomoci. Zápas byl alespoň z mého pohledu vyrovnaný, což určitě neviděl trenér domácích, který si myslím, že byl ještě po pátečním večeru lehce dezorientovaný a jeho pozápasové hodnocení neodpovídalo průběhu.
V úvodu sezony se Vám týmově nedařilo, ale v posledních zápasech začínáte sbírat body. V čem nastal ten pomyslný zlom?
Řekl bych, že v nějakém mentálním nastavením celého týmu, všichni se teď více snažíme táhnout za jeden provaz a hrát jako jeden hráč.
Jak velký rozdíl pozorujete mezi třetí třídou a okresem?
Protože nehraji pravidelně, tak to nedokážu tolik ohodnotit, ale určitě to bude v rychlosti a kvalitě určitých jednotlivců v týmech, rozdíl je ale poměrně znatelný.
Jaké máte sezónní ambice? Je to záchrana v soutěži?
To určitě, nechceme hrát žádné druhé housle a jelikož dost lidem ležíme v žaludku, chceme ukázat, že na to máme.
Kdo je největší šprýmař v týmu?
To je bez pochyby Vojtěch Kočí, to je šprýmař od přírody, občas máme problém ho v kabině umlčet.
Pozoruhodně kloubíte dvě kariéry. Zatímco v té fotbalové si užíváte spíše výkonnostní úroveň, ve florbale hrajete nejvyšší soutěž. Jak je těžké zkombinovat tyhle dva odlišné světy? Florbal je důrazný a klade vysoké nároky na fyzičku, je to třeba něco, z čeho benefitujete právě ve fotbale?
Jelikož mám 3 až 4 tréninky týdně v Praze a do toho zápasy po celé Republice, tak je to hodně časově náročné. Takže jsem vždycky rád, když si najdu čas klukům pomoct na fotbale. Nejvíce benefituji určitě z fyzičky, kterou mám poměrně dobrou a celkovou fyzickou připraveností.
Jak vypadá Váš zápasový den? Ať už ve fotbale či ve florbale…
Snažím se před zápasem, lehce aktivovat (lehký výběh, nebo jízda na rotopedu). A pak jen lehké jídlo, nerad hraju hodně najedený a jim většinou až po zápase.
Doslechl jsem se, že ve volném čase rád cestujete, primárně s přítelkyní. Máte nějakou oblíbenou destinaci?
Rad cestuju, to je pravda, ale jelikož už přítelkyni nemám, tak bych řekl, že raději cestuji bez ní. Vyloženě oblíbenou destinaci nemám, ale chtěl bych se v nejbližší době podívat za mojí kamarádkou do Barcelony, kde momentálně studuje.
Co, kromě cestování, fotbalu a florbalu, ještě zvládáte ve volném čase?
Jelikož strávím zbytek volného času v práci, tak skoro nic, nějaké to pivo s kamarády a příležitostně si rad hodím šipky.
Jak vlastně vznikla Vaše přezdívka Monty?
Ta začala už u mého táty, který jakožto veleúspěšný kapitán dokázal dotáhnout Štítary z trojky až do čtyřky. Pak se přezdívka přenesla na mého bratra, pak na mě a teď už nám tak říkají všichni přátelé.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co byste chtěl vzkázat našim čtenářům?
Asi hlavně to, aby si užívali fotbalu, a měli se rádi, všichni jsme hezcí lidé a nemusíme se na sebe tak zlobit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.