2:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.04.2016 15:00

15.kolo, Jihočeský | České Budějovice | III. třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ve vyrovnaném derby mezi Lipím a Žabovřeskami, zůstaly body doma


Branky


0

Velmi očekávané derby se hrálo na hřišti v Lipí, kam přijeli hráči z nedalekých Žabovřesek. Hosté na jaře hrají velmi dobře a před vzájemným zápasem se dotáhli ke svému sobotnímu hostiteli na dva body. Domácí Lipí chtělo uhájit druhé místo, kam začala během jara dorážet trojice týmů.  V případě výhry by pak dostala i pod tlak vedoucí Týn B, který svůj zápase hraje v neděli. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Lipí předvedlo dobrý vstup do zápasu. Poté jej podržel brankář Macháček a jeho dobře postavená branka

V 9. minutě ale domácí sehráli rychlou akci na pravé straně hřiště, Martin Svoboda našel krásným centrem za obranu Romana Lávičku, ten si balón jedním dotekem připravil a následně potvrdil svou střeleckou pohodu - 1:0. Žaby i nadále předváděly kombinační fotbal a nechybělo mnoho, aby se dočkaly vyrovnání. Proti byl ale výtečný Macháček, který nás několikrát podržel při velkých šancích hostí. Když už se hostujícím hráčům podařilo strážce naší svatyně překonat, pomohla mu branková konstrukce, kterou Žabovřesky nastřelily hned dvakrát. A tak mohlo udeřit na druhé straně. Lávička byl ve vápně zastaven jen za cenu nedovoleného zákroku a rozhodčí Špelina s nařízením pokutového kopu neváhal ani vteřinu. Balón si postavil Holinka, s jeho nepříliš umístěným a razantním pokusem si ale Mádl poradil. Penaltové prokletí Lipí při neúčasti tradičního exekutora Mojžíše tak i nadále pokračuje. Do poločasu konce první půle se více neudálo a tak šli s nejtěsnějším možným náskokem do šaten spokojenější domácí hráči.

Pojistka v podobě druhého gólu přišla hned v úvodu druhé půle. Závěrečnou krátkou přesilovku hráči Žabovřesek nevyužili

Skóre se tak měnilo až šest minut po příchodu z kabin. Ondřej Kaše použil jeho tradiční zbraň, dlouhým autem našel ve vápně Lukáše Kruťka, jenž zády k bráně dopravil balón do sítě - 2:0. Kapitán Lipí potvrdil jarní střeleckou formu, kdy se trefil ve všech třech dosud odehraných zápasech. Jinak druhé dějství příliš zajímavých momentů nepřineslo. Hrál se sice poměrně kvalitní fotbal z obou stran, ovšem pouze po pokutové území, kde většina akcí končila. Hosté hrozili převážně ze standardních situací, které výborně zahrával hostující špílmachr Formánek, k výraznějšímu ohrožení Macháčkovy branky se ale nedostali. V 77. minutě přišla pro domácí komplikace. Ondřej Kaše byl za své emotivní protesty "odměněn" žlutou kartou, a protože jednu obdržel již v první pětačtyřicetiminutovce, musel předčasně pod sprchy. Hosté ale přesilovku využít nedokázali, ba dokonce si ani nevypracovali žádnou střeleckou příležitost. Naopak jsme to byli my, kdo mohl v samotném závěru přidat třetí branku. Pavel Svoboda po individuální akci předložil balón svému jmenovci Štěpánovi Svobodovi, kterému ale chyběl krůček a nedokázal dopravit balón mezi tři tyče. To však Lipí mrzet nemuselo. Zápas dovedlo do vítězného konce a v tabulce si upevnilo druhé místo.

 

zdroj: tjsokollipi.cz



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Žabovřesky
Jan Hála (kapitán): "Čekalo nás derby, na které jsme se těšili, protože se vzájemně s klukama z Lipí známe. Nám se vstup do zápasu nepovedl a brzy jsme prohrávali. Pak nás podržel Míra Mádl, který chytil penaltu a od toho momentu, jsme byli v první půli lepším týmem. Bohužel nebyl nám souzen gól, dvakrát jsme nastřelili břevno a hlavně v brance domácích stál velmi dobře chytající Macháček. Druhý poločas začal stejně jako ten první a brzy jsme inkasovali. To rozhodlo, sice jsme v závěru dohrávali v přesile, když se nechal vyloučit domácí Kaše. Bohužel naše hra působila křečovitě a body si připsalo Lipí."



Sestavy


TJ Sokol Lipí
J. Macháček [-] - Z. Jinek [-] , M. Zvánovec [-] (46. T. Jinek [-] ) , O. Kaše [-] , M. Svoboda [-] , P. Kaše [-] (62. P. Svoboda [-] ) , R. Lávička [-] (75. Š. Svoboda [-] ) , V. Radouch [-] , J. Holinka [-] , J. Růžička [-] , L. Kruťko [-]

TJ Sokol Žabovřesky
M. Mádl [-] - J. Hála [-] , M. Vašíček [-] (75. K. Drmota [-] ) , J. Pilný [-] , J. Lapeš [-] , J. Hála [-] , P. Pokorný [-] , M. Velík [-] , L. Formánek [-] , P. Borovka [-] , D. Lukač [-] (50. J. Dobeš [-] )

ŽK: 11. O. Kaše , 60. V. Radouch , 68. T. Jinek - 89. L. Formánek . ČK: 77. O. Kaše .
Hráči zápasu: R. Lávička .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠPELINA Miloslav - MOJŽÍŠ Josef (N), KANTOR Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.