Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.05.2016 17:00

22.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Postupové oslavy Protivína odloženy!


0

Ve 22. kole krajské 1.A třídy hostili Bernartičtí lídra soutěže, který na ně měl v tabulce náskok devíti bodů. Protivínští přijeli s tím, že v případě vítězství oslaví čtyři kola před koncem zasloužený postup do nejvyšší krajské soutěže a samozřejmě i bilanci zápasů v probíhající sezóně bez porážky. Domácí nebyli však nijak zaskočeni jejich suverénním postavením v tabulce a ani jejich desetibrankovým vítězstvím v minulém kole. Vlétli na ně zhurta a během šestadvaceti minut jim nasázeli tři branky a tím je zaskočili natolik, že sice do konce poločasu snížili stav utkání a měli i další příležitosti k jeho vylepšení, ale do konce první části hry již další gól nevsítili. Ve druhém poločase domácí Protivínské již do jejich kombinační hry vůbec nepustili, zaznamenali ještě jeden gól a zcela zaslouženě, snad pro informovanou fotbalovou veřejnost poněkud překvapivě, slavili výrazné vítězství. Lídr tabulky tedy utrpěl první porážku v letošním ročníku a domácí svou obdivuhodnou sérii zápasů bez porážky navýšili na číslo deset. Poslední prohru zaznamenali 17. října loňského roku právě na hřišti svého dnešního soupeře v Protivíně v poměru 0:1.
               

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí se bleskově ujali vedení...

 Začátek utkání byl pro početnou diváckou kulisu překvapivý. Po dobře zahraném trestném kopu ve 2. minutě téměř z poloviny hřiště si na zatočený centr naskočil Adam Rakovan, míč jen lehce tečoval a brankář Hanus byl bez šance - 1:0. Hned v 6. minutě mohli hosté vyrovnat, když po přetaženém centrovaném míči z pravé strany hlavičkoval na zadní tyči Moravec jen do tyče dobře postavené Fučíkovy svatyně. Domácí však pokračovali ve své aktivní hře. Hrálo se od počátku nahoru dolů a bylo se skutečně nač koukat. Ve 12. minutě se opakovala v podstatě stejná situace jako před prvním gólem. Na dlouhý centrovaný míč z trestného kopu prováděného Kovářem asi deset metrů za od půlící čáry si naběhl stoper Karel Tratina a nohou míč usměrnil k levé tyči Hanusovy brány - 2:0. To byl pro hosty asi šokující začátek a domácím připomínal podobný průběh utkání v Blatné. Hosté se ale rychle oklepali a zahrozili Zachem, který ale míč v dobré pozici osamocen před brankářem Tomášem Fučíkem nezvládl a jen lehce vystřelil, čímž domácímu gólmanovi problémy nenastaly a míč v pohodě chytil. Bernartičtí ale pokračovali v kvalitní kombinační hře, která posléze přinesla ve 26. minutě další ovoce. Velice aktivní a na velkém prostoru operující Kloboučník vysunul kolmo do uličky zprava nabíhajícího Patrika Brože, který střelou na vzdálenější tyč poslal domácí do vynikajícího tříbrankového náskoku - 3:0. Hosté pak převzali iniciativu na své kopačky a nebezpečně ohrožovali domácí branku. Ve 28. minutě dorážel míč osamocený Zbyněk Vorel z malého vápna nad branku. Pak se dobře uvolnil od obránce v 31. minutě jeho bratr Jaromír, zakončil však jen lehkou nepovedenou střelou, kterou spolehlivý bernartický gólman kryl. O minutu později tentýž protivínský kanonýr branku přestřelil. Aktivitu hosté přece jen zúročili ve 42. minutě. K odraženému míči na hranici velkého vápna se dostal Lukáš Ruczkowski a utěšenou střelou vymetl levou šibenici Fučíkovy brány - 3:1. Do konce poločasu se ještě hosté snažili zaznamenat další úspěch, přiblížit se soupeři na jeden gól a vylepšit si pozici na druhý poločas. Dobře hrající obrana domácích a skvěle a v klidu chytající gólman jim již další korekci výsledku neumožnili. První poločas měl však vynikající úroveň a hrál se nadprůměrný fotbal hodný dvou nejvýše postavených mužstev soutěže.
               

První prohra Protivína v probíhající sezóně...

Ve druhém poločase se překvapivě hosté nemohli dostat do hry, kterou zakončili poločas první. Domácí je již do žádných velkých gólových šancí prostě nepouštěli a hrálo se v podstatě klidněji než v poločase prvním. V 51. minutě po Kovářově trestném kopu zakončoval Václav Homola jen vedle tyče. V 66. minutě centrovaný Pasekův balón hlavičkoval Rakovan nad bránu. Brožova střela na přední tyč si v 68. minutě také cestu do sítě nenašla. Hanus si s ní poradil a vyrazil ji do pole. Trestný kop Jaromíra Vorla z dobré vzdálenosti v 70. minutě hry se mezi tyče nevešel. V 76. minutě přidali domácí další hezkou branku. Po pravé straně unikl velmi agilní Patrik Brož, zbavil se obránce a téměř od brankové čáry nezištně přihrál Pavlu Kloboučníkovi, který sám nikým neatakován neměl problém dorazit míč do prázdné brány - 4:1. Do konce utkání zbývalo ještě patnáct minut a na Protivínských bylo vidět, že již stav nezdramatizují, chyběly jim na to již fyzické síly, neboť v teplém slunečním odpoledni docházely postupem času oběma mužstvům. Domácí prostřídali a jejich hru to oživilo. V 81. minutě mohl přidat pátý úspěch Vít Fučík, jeho střela však směřovala vedle brány. Závěrečný nápor hostí se nekonal a domácí se radovali ze zaslouženého vítězství po skvělém kolektivním výkonu se soupeřem, se kterým to asi málokterý odborník čekal. Protivínští ale sezónu jistě dohrají v pohodě a také jim psychicky pomůže i tato porážka, neboť pokračovat v sérii 21. zápasů v sezóně bez porážky je pro každé mužstvo velmi obtížné. Už to jednou muselo přijít.

 

Autor: Jan Šerhant



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Bernartice
Jan Šerhant: Domácí se předvedli v probíhající sezóně asi v nejlepším světle a nemá smysl vyzdvihovat jednotlivé hráče. Mužstvo hrálo konečně ve složení, ve kterém chtělo hrát. Bez absencí hráčů a snad poprvé na jaře ve zcela kompletní sestavě. Celý tým podal nadstandardní kolektivní výkon, který od něj početná skupina domácích fanoušků ještě za působení po čtyřech sezónách v 1. A třídě neviděla a se soupeřem, jehož kvality jsou nesporné a překračují rámec této soutěže.

FK Protivín
Marek Hanus (brankář): Jak se říká, po hodech bývá… Bohužel jsme dnes umřeli na absolutní nedůraz při bránění a neproměňování vyložených šancí. Po více než dvaceti zápasech na nás zkrátka přišel den blbec, naopak domácí by dnes asi dali gól ze všeho. Možná trochu chyběl klid Ondry Prášila, nicméně máme stále vše ve svých rukách a věřím, že příští zápas už to zase budeme my a půjdeme odhodlaně za svým cílem.



Sestavy


TJ Sokol Bernartice
T. Fučík [-] - J. Kovář [-] , J. Novák [-] , K. Trantina [-] , P. Mrkáček [-] - V. Homola [-] (84. M. Suchopár [-] ) , P. Brož [-] (77. D. Kukrál [-] ) , J. Paseka [-] , V. Ťupa [-] , P. Kloboučník [-] - A. Rakovan [-] (77. V. Fučík [-] )

FK Protivín
M. Hanus [-] - L. Hála [-] (85. M. Bartuška [-] ) , J. Mikulenka [-] , V. Rothbauer [-] , L. Ruczkowski [-] - J. Vojta [-] (65. M. Fiala [-] ) , M. Zach [-] , Z. Vorel [-] , R. Vojta [-] - J. Vorel [-] , J. Moravec [-]

ŽK: 38. P. Mrkáček , 59. V. Ťupa - 16. J. Moravec , 20. R. Vojta .
Místo: Bernartice. Počet diváků: 250. Rozhodčí: Kotalík Petr - SEBERA Filip, VYCHODIL Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.