0:1
(0:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.05.2016 13:15

27.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jankovská jízda je u zdárného konce. Voráček poslal svůj tým do Divize!


Branky


0

Šlágrem víkendového sedmadvacátého kola Ondrášovka krajského přeboru bylo bezesporu sobotní utkání v Písku, ve kterém domácí béčko hostilo lídra soutěže, tým SK Jankov. Zápas byl pikantní v tom, že pokud by hosté získali u Otavy tři body, mohli již v předstihu slavit postup do divize. Zápas, během kterého skrápěl travnaté hřiště déšť, nebyl pro diváky až tolik pohledný, ale svůj drive mu dali hlavně příznivci Jankova, kteří svému celku vytvořili domácí prostředí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté šli do vedení

V sestavě domácího mužstva se objevili čtyři hráči z kádru třetiligového A- týmu (Kalášek, Zušťák, Řezáč a Grobár), ale tento fakt nebrali hosté nijak vážně, s podobnou variantou počítali a na utkání se dobře připravili. Velkou pozornost na sebe strhli fanoušci Jankova, kterých přijel do Písku celý autobus a kteří svému týmu fandili od první do poslední minuty. "Kde máte kotel?" či "My jsme doma všude," takovými pokřiky se snažili vyvolat odezvu ze strany příznivců Písku, ale čekali marně.

V 5. min., zahrával domácí Listopad trestný kop, ale hostující obrana míč s přehledem odvrátila. V 11. min. hlavičku Zborníka hostující brankář Šiller s přehledem kryl. A o minutu později hlavičku Zušťáka srazil jeden z hostujících obránců na roh. K jeho rozehrání se postavil Grobár, ale jeho centr nenašel nikoho z jeho spoluhráčů. Ve 22. min. vydařený trestný kop Zušťáka vytáhl Šiller na roh. Ve 25. min. vyrazil Šiller další střelecký pokus Listopada a tím skončil úvodní tlak domácího týmu.

Odpověď Jankova byla rychlá a hned gólová. Ve 27. min. podnikli hosté rychlý protiútok, který přesnou střelou zakončilLukáš Voráček - 0:1. Radost fanoušků Jankova, kteří v dusném počasí neustálým přísunem tekutin poctivě dodržovali pitný režim, neznala mezí. Jenomže utekly jen tři minuty a mohlo být srovnáno. Po pěkné kombinační akci přistrčil Řezáč balon Zušťákovi, ten krátce napřáhl a parádní ranou rozezvučel břevno branky hostí. Fanoušci Jankova si poté hodně nahlas oddechli.

Domácí fotbalisté se velice těžko prosazovali proti dobře organizované defenzivně soupeře, vepředu hrající Zušťák s již uzdraveným Řezáčem si neustálým pohybem říkali o míč, ale jejich spoluhráči hodně kazili přihrávky, takže se písečtí útočníci nedostávali do zakončení. Ve 43. min. to střelou z 22 metrů zkusil Grobár, ale minul cíl. A ve 45. min. trestný kop hostujícího Řezníčka skončil těsně vedle Přibylovy branky.

Písek B ani s posilami v sestavě branku nevstřelil

Do druhé půle nastoupili domácí s jednou změnou v sestavě, kde Řezáče nahradil Keclík. Od začátku bylo patrné, že se Jankovští nebudou příliš tlačit dopředu, pozornou hrou si hlídali těsný náskok, ale jak se jim naskytla možnost, vyráželi do rychlých protiútoků. V 64. min. prudký centr Listopada zleva do soupeřovy šestnáctky nenašel adresáta, v 69. min. na druhé straně Řezníček technickou střelou netrefil branku. V 72. min. se do velké šance dostával Rytíř, ale gólman Přibyl mu včasným vyběhnutím všechno pokazil.

V 82. min. si mohli hosté pojistiti svoje vedení, když po Řezníčkově přiťuknutí střílel Maršán z dobré pozice vysoko nad branku. V 84. min. podržel mužstvo Jankova brankář Šiller, který vyrazil tvrdé střely Hájka a Listopada z bezprostřední blízkosti. To byl moment, při kterém fanouškům Jankova tuhla krev v žilách, neboť ti už se chystali na oslavy vítězství. Proto hned začali vyvolávat jméno brankáře Šillera, který tým výrazně podržel.

V závěru se domácí ještě pokoušeli srovnat skóre, ale marně, Jankov těsné vedení udržel. Po závěrečném hvizdu rozhodčího Krauskopfa zaplavili hostující příznivci hřiště a odstartovali bujaré oslavy. Jankov je od soboty divizní, ale musí ještě důstojně dohrát zbývající kola krajského přeboru.

 

Text a foto: František Bořánek/FC Písek 

 

VIDEO: https://www.facebook.com/368499548823/videos/10154240568988824/



Ohlasy k zápasu


FC Písek B
Dušan Benák (trenér): "Gratuluji soupeři k vítězství a postupu do divize. Jankov se předvedl ve velmi dobrém světle, určitě to byl nejkvalitnější tým, se kterým jsme se potkali v jarní části přeboru. Především v prvním poločase hosté ukázali svoji kvalitu, velmi dobře kombinovali, přechod do útoku měli týmový, hráči se drželi blízko sebe, byli hodně nebezpeční. Pro nás je obrovská škoda v tom, že jsme neproměnili čtyři gólové příležitosti. V prvním poločase trefil Honza Zušťák břevno soupeřovy branky, ve druhé polovině utkání se tým, který postupuje do divize, převážně jen bránil, takže vidím v našem mužstvu dobrou budoucnost. Kluci odehráli dobrý zápas, bohužel se nedokázali prosadit. Je velká škoda, že jsme nezískali alespoň jeden bod."

SK Jankov
Ivo Čech: "Myslím si, že jsme utkání odehráli vynikajícím způsobem, hlavně po taktické stránce a zodpovědně. Tak trochu jsme tušili, v jaké sestavě soupeř nastoupí, ale na to jsme se neohlíželi. Měli jsme svoje problémy. Chyběl nám Tomáš Smejkal a někteří kluci, kteří byli na lavičce, nebyli úplně zdraví, ale všichni, co se dostali na hřiště, odvedli velmi dobrý výkon. A nebylo to jenom dneska v Písku, ale po celou sezónu. Věděli jsme, že se můžeme dostat pod tlak, hlavně při standardkách soupeře při jeho nakopávaných balonech, ale poprali jsme se s tím velmi dobře. Byl to zápas, ve kterém jsme šli pevně za třemi body. A jsem velice rád, že se nám to podařilo. Domácí nastřelili břevno, vnímám to, kdyby z toho padl gól, možná by se utkání ubíralo jiným směrem. Znovu říkám, hráli jsme velice slušně a za výhru jsem velice rád."



Sestavy


FC Písek B
D. Přibyl [-] - D. Pichlík [-] , M. Novotný [-] - D. Šourek [-] (66. M. Štětina [-] ) , M. Grobár [-] (60. D. Růžička [-] ) , J. Kalášek [-] (60. M. Hájek [-] ) , L. Zborník [-] , R. Kočí [-] , P. Listopad [-] - J. Zušťák [-] , F. Řezáč [-] (46. P. Keclík [-] )

SK Jankov
J. Šiller [-] - V. Jirkovský [-] (84. M. Pancíř [-] ) , F. Lošek [-] , M. Popelka [-] , J. Zajíc [-] - V. Bürger [-] , M. Řezníček [-] , D. Maršán [-] , M. Boček [-] (52. L. Fajtl [-] ) - M. Rytíř [-] (90. J. Šebelka [-] ) , L. Voráček [-] (77. P. Holba [-] )

Místo: Písek. Počet diváků: 200. Rozhodčí: Krauskopf Jiří - PETERKA Marek, JAROLÍM Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.