1:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.05.2016 17:00

26.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olešník doma nezaváhal, Planá bude mít problémy


Branky


0

Planá přijela na hřiště Olešníku s podrážděnou náladou, neboť minulý týden podlehla doma posledním Prachaticím ostudně 3:0. Proti favoritovi si však vedla lépe, ale na body to nestačilo, podlehla těsně o jeden gól. Olešník je po výhře na 4. místě se součtem 44 bodů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gól do kabiny rozhodl celé utkání

Olešník si v minulém kole doslova pohrál s Hlubokou na jejím hřišti, když dokázal zvítězit 6:2 v souboji sousedů v tabulce. Planá naopak překvapivě podlehla Prachaticím v domácím prostředí, když jim v tu chvíli poslední mladíci nadělili ostudnou prohru 3:0. Oba celky se tak nacházely zcela v jiných sférách nejen tabulkově, ale i sebevědomím.

Olešník může stále pomýšlet na pomyslné stupně vítězů. Planá musí zmobilizovat veškeré úsilí k boji o setrvání v nejvyšší krajské soutěži, neboť situace pro tým trenéra Ladislava Táborského je mizerná.

„Soupeř byl lepší, za výkon jakým se prezentoval u nás, si sestup rozhodně nezaslouží. Budeme-li takhle dál pokračovat, nemáme šanci ani v 1.A třídě. To už je vážně na zamyšlení!“ Těmito slovy komentoval utkání proti Prachaticím zklamaný Tomáš Štiak.

Do první půle vstoupili lépe domácí hráči, když kontrolovali hru a vytvářeli si více šancí. Jejich snažení dotáhl do konce ve 42. minutě Martin Šíma, jenž dostal krásnou přihrávku za obranu a do protipohybu brankáře přesně zakončil. Olešník si tak do kabin nesl důležitou psychickou výhodu.

 

Až vyloučení nastartovalo Planou

Planá nechtěla zápas v žádném případě vzdát a na výkonu ve druhé půli to bylo znát. Jenže hned v úvodu druhého dějství přišla pro Táborského hráče velká komplikace. V 54. minutě vzal Zdenek Handrejch za záchrannou brzdu těsně za půlkou hřiště. Ovšem hráče trefil jednoznačně bez chtíče zasáhnout míč a navíc zezadu. Následovala červená karta a hráč zamířil pod sprchy.

Pro hosty to však byl rázem impuls ke zlepšení pohybu a Planá ukázala, jak se hraje o záchranu. V 56. minutě vybojoval jeden z hráčů Plané míč, předložil jej Havlovi, jenž se ocitl sám před Jirkalem, ale trestuhodně neproměnil. Hosté si v následujících minutách vytvořili další šance, ale gólu se nedočkali. 

 

Olešník je po výhře čtvrtý a porve se se Soběslaví o konečné třetí místo. Planá se propadla na čtrnáctou příčku a příští kolo v derby proti Soběslavi musí bezpodmínečně bodovat. 



Ohlasy k zápasu


FK Olešník
Lukáš Dudek (hráč): Po výhře v derby na Hluboké jsme chtěli vítězně pokračovat i doma s Planou. Začátek zápasu jsme diktovali tempo a měli více ze hry, ale naše hra opět končila u vápna, jakoby nám někdo zakázal zakončovat. Naštěstí se ujala jedna z mála pohledných akcí, kdy po krásně průnikové přihrávce Červenky zakončil s přehledem Šíma. Druhý poločas šla Planá brzy do deseti a my měli zápas v klidu dohrát. Místo toho nám chyběla větší trpělivost v rozehráce a hlavně klid v zakončení. Naopak Planá si v 10 vytvořila více příležitostí ke skórování než před tím v plném počtu, ale jejich postavení jasně vystihovala nepřesnost v zakončení. My jsme měli několik šancí na to přidat uklidňující druhý gól, ale bohužel do konce zápasu se nám to nepodařilo. Zápas jsme i přesto dovedli do vítězného konce a připsat si další tři body do tabulky, které byly sice utrápené, ale jak říkal Milan Brabec, důležitý jsou body a na ostatní se vys**.

TJ Sokol Planá nad Lužnicí
Tomáš Štiak (hráč): Olešník nás hned od úvodu přitlačil k vápnu a my se jen těžko dostávali do útoku. Jejich tlak sílil až vyústil,k naší smůle, minutu před poločasem brankou Šímy. Nutno říci po zásluze. Rozhodčí nám pak velice přísně vyloučil Handrejcha, což uznali skoro všichni na place .. V 10 lidech jsme si ale paradoxně vypracovali více šancí,v té největší Havel z malého vápna přestřelil. Domácí nakládali se svými šancemi lehkovážně a je škoda, že jsme to nepotrestali. Olešník si závěr už pohlídal.



Sestavy


FK Olešník
M. Jirkal [-] - J. Fořter [-] (79. Z. Vařák [-] ) , M. Šíma [-] , J. Hála [-] , D. Heller [-] - R. Chlumecký [-] , L. Červenka [-] , P. Jirkovský [-] (89. D. Szep [-] ) - M. Tressl [-] (55. Z. Rys [-] ) , L. Dudek [-] (61. P. Stejskal [-] ) - M. Studnička [-]

TJ Sokol Planá nad Lužnicí
B. Brandštýl [-] - Z. Handrejch [-] , M. Šahajda [-] , R. Welzl [-] - M. Janovský [-] , T. Štiak [-] , R. Voneš [-] , D. Havel [-] , J. Pospíchal [-] (81. T. Pösinger [-] ) - J. Trčka [-] , M. Pěknic [-] -

ŽK: 39. M. Tressl , 90. M. Studnička - 22. M. Pěknic , 80. D. Havel . ČK: 54. Z. Handrejch .
Místo: Olešník. Počet diváků: 60. Rozhodčí: PETERKA Marek - MACKO Pavel, KAŠTÁNEK Libor.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.