1:2p.
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.09.2015 17:00

6.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Cidlina po penaltách zvítězila v Novém Městě


Branky


0

Výběr Cidliny cestoval v sobotním zápase na hřišti Nového Města, které mělo povedený vstup do sezony, v posledních kolech se ale trápí a čeká na výhru. Utkání bylo dlouho nerozhodné, a když už se jeden tým dokázal dostat do vedení, soupeř ihned srovnal krok. Zápas tak dospěl až do penaltového rozstřelu, ve kterém byli úspěšnější hosté. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nepřesné zakončení na obou stranách

První desítky minut zápasu byly seznamovací, soupeři poznávali sami sebe a hosté z Cidliny se navíc sžívali s umělým povrchem novoměstského hřiště. První vážnější situace přišla až v 21. minutě a octl se v ní domácí Martin Klikar. Ten se s míčem dostal na hranici pokutového území, odkud se odhodlal ke střele. Jeho přízemní pokus mířil přesně k tyči, brankář Stanislav Strýhal se ale dokázal na brankové čáře natáhnout a střelu vyrazil. 

Hosté se těžce dostávali do nebezpečných zakončení, veškeré jejich pokusy postrádaly přesnost i razanci, a brankář Václav Krunčík tak mohl být povětšinu první půle v relativním klidu. Ve 40. minutě centroval z pravé strany domácí Pavel Sedláček. Na jeho centr si v pokutovém území nabíhali dva hráči domácího týmu. Oba si ale navzájem spíše překáželi a velká šance zůstala nevyužita.

Krátce před poločasem rozehrávali hosté přímý kop. Se střelou si ale dokázal brankář Krunčík poradit a první poločas skončil bezbrankovou remízou. 

Aktivnější Cidlina musela dotahovat

Do druhé půle vstoupili lépe hosté, kteří zlepšili hru na balonu. Fotbalisté Cidliny dokázali podržet balon s větší jistotou a jejich přihrávky byli přesnější a rychlejší. V 52. minutě si na centr z levé strany v pokutovém území naskakoval Jiří Dítě. Hráč Cidliny měl dostatek času i prostoru, jeho hlavička ale skončila těsně nad brankou Nového Města. O pár minut později přišel další vzdušný pas hostů tentokrát z opačné strany. V pokutovém území byli hned dva hráči Cidliny, ani jeden z nich se ale nedostal k přesnému zakončení a míč skončil těsně vedle tyče. Za okamžik se ke střele z hranice vápna dostal hostující Pavel Mejstřík, jeho rána ale pouze orazítkovala břevno.

Cidlina byla v prvních minutách druhé půle lepší při práci s balonem, měla lepší pohyb a dokázala udržet balon i proti napadajícím hráčům Nového Města. Branky se ale hosté nedočkali. Nevyužitých šancí proto museli hosté litovat v 67. minutě. Přihrávku před vápno Cidliny dostal Tomáš Voráček, a aniž by míč zpracovával, dokázal technicky přehodit brankáře Strýhala. Nové Město se tak po dlouhých minutých pod cidlinským tlakem ujalo vedení.

Domácí se ale z těsného náskoku neradovali dlouho. Už v 69. minutě totiž křižná přihrávka Martina Holce propadla pokutovým územím domácích a balon se dostal k úplně volnému Michalu Blažejovi, který nekompromisní ranou pod břevno vyrovnal. Hosté v následujících minutách hrozili po pravé straně, kde se dobře pohyboval Martin Holec. V 78. minutě postupovali dva hráči Cidliny proti bráně Nového Města. Zakončení celé akce bylo ale příliš razantní a střela přeletěla branku Václava Krunčíka.

V 88. minutě se domácí dokázali dostat až do vápna Cidliny, ale jejich zakončení bylo několikrát zblokováno obranou hostů, a zápas tak dospěl do penalt.

 

Penaltový rozstřel zahájil sebevědomým zakončením ho horního rohu branky hostující Michal Blažej. Za domácí se k první penaltě postavil Tomáš Voráček, který si počkal na pohyb brankáře Strýhala, poslal balon na opačnou stranu a vyrovnal. Na začátku druhé série zaváhal cidlinský Martin Holec, který střílel do dolního rohu branky, jeho záměr dokázal vystihnout brankář Krunčík a penaltu vyrazil. Break ball Nového Města nevyužil Vladimír Jelen, který si počínal podobně jako jeho předchůdce Martin Holec. Třetí sérii otevřel panenkovským lobem Zdeněk Pago a Cidlina šla do vedení. O vyrovnání se postaral prudkou střelou do horního rohu Ladislav Kudláček. Ve čtvrté sérii si balon na penaltový puntík postavil Matěj Vincour a na jeho střelu k tyči gólman Nového Města nedosáhl. Domácím se vyrovnat nepodařilo, Pavel Zákravský se snažil poslat míč k tyči, gólman Strýhal byl ale u tyče včas a balon chytil do rukavic. Rozhodující penaltu na 4:2 proměnil Patrik Mokošín a Cidlina se mohla radovat z druhého bodu. 



Ohlasy k zápasu



RMSK Cidlina Nový Bydžov
Vladimír Blažej - trenér mužstva RMSK Cidlina: Na domácí umělé trávě se Nové Město prezentovalo jako důrazný, organizovaný a houževnatý protivník. Domácí měli ve vyrovnané první půli o dvě nebezpečné šance navíc, ve druhé části jsme přešli do rychlejší kombinace a začali vraždit našim typickým způsobem šance. Voráček nám tedy musel ukázat, že bychom mohli i prohrát, naštěstí jsme brzy po výborné akci dorostence Holce srovnali. Řekl bych, že penalty byly asi spravedlivé, s bodem navíc jsme spokojeni.



Sestavy


MFK Nové Město nad Metují
V. Krunčík [-] - L. Kudláček [-] , V. Jelen [-] , J. Emlar [-] (82. V. Maur [-] ) , L. Zákravský [-] - D. Nejman [-] , P. Zákravský [-] , N. Soumar [-] (46. A. Lelek [-] ) , M. Klikar [-] - T. Voráček [-] , P. Sedláček [-] (61. R. Darebník [-] )

RMSK Cidlina Nový Bydžov
S. Strýhal [-] - J. Matějka [-] , L. Pavlata [-] , J. Vrabec [-] , M. Vincour [-] - P. Mokošín [-] , P. Obermajer [-] (46. Z. Pago [-] ) , T. Vaněk [-] (87. V. Šimbovský [-] ) , P. Mejstřík [-] (61. M. Holec [-] ) , M. Blažej [-] - J. Dítě [-] (70. A. Langr [-] )

ŽK: 43. J. Emlar .
Místo: Nové Město, UMT. Počet diváků: 75. Rozhodčí: Nývlt Roman - ANDRÝS Jan, ŠILING Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.