1:2
(0:2)
10. M. Skutil (vl.)
34. L. Zbudil
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.08.2024 17:00

3.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2024-2025


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby jako křen pro Chvojenec


Branky


56. V. Lanžhotský - 10. M. Skutil (vl.) , 34. L. Zbudil
12

Souboj jako křen nabídl zápas sousedních vesnic mezi SK Býšť a TJ Sokol Chvojenec. Bojovalo se o každý centimetr trávníku, radovat se ale mohl jen jeden. Chvojenec, jeden ze čtyř týmů tabulky se stoprocentním bodovým ziskem!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skutil na chvíli zapomněl, že už nehraje za Chvojenec

Derby Býště s Chvojencem přilákalo velice pěknou návštěvu více než stovky diváků, kteří fandili svým oblíbencům po celých 90 minut, čímž vytvořili velice slušnou fotbalovou atmosféru. O motivaci obou soků nebyla nouze, výhry v úvodním kole zaznamenaly oba celky a být po dvou utkáních stoprocentní bylo velkým lákadlem.

Chvojenečtí navíc chtěli odčinit loňskou pohárovou porážku, kdy v Býšti prohráli 2:0.

V samotném zápase si toho soupeři opravdu mnoho nedarovali, bojovalo se o každý kousek mokrého trávníku a nasazení bylo ukázkové.

Filip Zbudil (Chvojenec):

"Věděli jsme, že to bude jeden velký boj, že hřiště v Býšti není takové, aby se tam dal hrát celoplošný, rychlý fotbal. Počítali jsme s tím a přizpůsobili tomu taktiku."

Jan Jirásek (SK Býšť):

"Chvojenec byl dobře takticky připravený. Věděl, že u nás nemůže hrát fotbal na krásu, tak vše zjednodušovali na dlouhé balóny."

Hosté se ujali štastně vedení už v 10.minutě, kdy si po rohovém kopu dezorientovaný Skutil hlavou dal vlastní gól - 0:1. Pikantní na tomto faktu je, že autor branky ještě minulou sezónu hájil barvy Chvojence.

Býšť se snažila rychle odpovědět, šance na vyrovnání měla. Ovšem Jakub Jirásek a Pokorný selhali ve stoprocentních situacích. Velký podíl na likvidaci příležitostí měl hostující gólman Novotný.

Krutě produktivní hosté uděřili podruhé ve 34.minutě, kdy po rychlém brejku našel Filipi ve vápně Lukáše Zbudila a ten placírkou vstřelil gól na 0:2.

 

Domácí i přes velkou snahu pouze snížili

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, aktivita Chvojence poklesla z důvodu, že si byli vědomi svého náskoku. Býšť byla všude o krok napřed a vyhrávala většinu hlavičkových soubojů a odražených balónů. Tlak přinesl snížení stavu na 1:2.

V 56.minutě se prosadil pěknou střelou z voleje Vojtěch Lanžhotský a vykřesal tak Býšti naději na obrat.

Chvojenec byl nucen zařadit opět vyšší zápasové tempo, hra se vyrovnala a ani jeden z týmů už se do větší příležitosti nedostal. Hosté si hlídali zejména zadní vrátka a domácí nevymysleli nic, čím by defenzívu soupeře překvapili.

TJ Sokol Chvojenec je tak jedním ze čtyř týmů, které vévodí tabulce okresního přeboru bez ztráty kytičky a v dalším atraktivním duelu bude hostit na domácím stadionu v podobném laufu hrající Mikulovice. Skvělá pozvánka na nedělní odpoledne!



Ohlasy k zápasu


SK Býšť
Jan Jirásek, hráč: "V druhé půli se náš tlak stupňoval, ale chyběla nám větší kreativita, podařilo se už pouze snížit."

Sokol Chvojenec
Filip Zbudil, hráč: "První poločas byl z naší strany velmi dobrý a takticky výborně zvládnutý. Po přestávce už to nebylo nic moc, objektivně by asi zápasu slušela více remíza, nicméně po snížení stavu jsme to ubojovali. Jsme velmi šťastní za výhru, kterou odvážíme a chci poděkovat našim fanouškům, kteří nás přijeli povzbudit a byli hodně slyšet."



Sestavy


SK Býšť
F. Blažek [-] - L. Karásek [-] (64. P. Štross [-] ) , J. Jirásek [-] , J. Jirásek [-] (46. P. Zahradníček [-] ) , M. Skutil [-] , D. Pokorný [-] , M. Tomášek [-] , A. Kroupa [-] (68. R. Matyáš [-] ) , V. Mejzlík [-] , V. Lanžhotský [-] , V. Lanžhotovský [-]

Sokol Chvojenec
J. Novotný [-] - P. Ehl [-] (89. A. Joska [-] ) , D. Čáň [-] (70. D. Nechvíle [-] ) , O. Filipi [-] (92. D. Bydžovský [-] ) , L. Zbudil [-] , J. Stárek [-] , F. Zbudil [-] (75. P. Pinkas [-] ) , D. Nechvíle [-] , M. Centner [-] , T. Richter [-] , M. Vávra [-]

ŽK: 43. J. Jirásek , 57. J. Jirásek - 59. D. Čáň , 85. D. Nechvíle , 94. J. Novotný .
Počet diváků: 103. Rozhodčí: Bém Zdeněk - ČERMÁK Dominik, KOBERA Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Filip Hlaváček

Expert: Jakub Kříž
Tip experta: výhra hostů

Chvojenec před sezónou posílil a očekávám, že se bude pohybovat ve vyšších patrech tabulky než loni. Na hřišti nováčka z Býště, který překvapil výhrou v Újezdu, hráči Chvojence zvítězí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů