0:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

0:0
(0:0)

 

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

26.10.2024 14:30

13.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Dobratice udržely bod v hororovém závěru s Baníkem Albrechtice


Branky


12

Podzim je mimořádný i z hlediska počasí – s jediným tzv. „povodňovým“ víkendem se všechny zápasy odehrály za příjemného počasí, což přilákalo i mnoho diváků. Na tento domácí zápas přišlo více než dvě stě fanoušků, kteří očekávali kvalitní fotbal od dvou týmů z úplné špičky tabulky 1.A třídy. Pro dobratické fotbalisty to byla velká výzva, protože je trápí zranění, a navíc měl na tento zápas stopku Béla. Trenér Korabík tak postavil do základu i velmi úspěšného ultramaratonce Marka Causidise.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dobratice tlačí na pilu, ale gólman Baníku drží čisté konto

Už po hvizdu rozhodčího Jantoše se na hřišti objevil velmi opatrný fotbal, kdy se nikdo nechtěl vystavit zbytečnému nebezpečí. Prvních pět minut se daly jen počítat přihrávky, a vůbec se nikdo nesnažil překvapit nějakou pěknou fotbalovou akcí. Ta přišla až v 7. minutě z pravé strany po úniku hbitého Mitrengy, který stříleným centrem našel Skotnicu, jenže jeho střela zblízka trefila nohy stojícího brankáře, a bylo po radosti.

 

Poté opět přišlo několik nudných minut, ze kterých se v 15. minutě naskytla další výborná příležitost. Po faulu na Mitrengu ponechal rozhodčí správně výhodu a Šimečkův průnik do šestnáctky zakončil střelou k zadní tyči, ale míč skončil těsně vedle branky v autu.

 

Další šanci měl na kopačce Somr, který se nečekaně objevil sám před brankářem Gradkem. Opět však měl navrch strážce svatyně a včasným vyběhnutím a zmenšením střeleckého úhlu zabránil brance. Snahu domácích bylo znát, vytvářeli si stále větší tlak na polovině hostů, a ti jen odkopávali míče daleko od šestnáctky.

 

Výbornou příležitost měl také Dobiáš. Po zahraném rohu Šimečkem stál zcela sám na malém vápně a míč trefil hlavou, ale zamířil přímo do náruče gólmana stojícího na brankové čáře. Veliká škoda!

 

Po těchto solidních pokusech dobratických přišly první střelecké záblesky Albrechtic. Vynikal v nich především Cileček, jehož dvě pěkné střely pokryl s přehledem Klus. Skóre se však na ukazateli nepohnulo a na tabuli svítily stále dvě nuly.

 

 

Chyby Dobratic a drama až do konce: Bod zachráněn díky Klusovým zákrokům!

Ve druhé části se obraz hry poněkud změnil v neprospěch domácích. Jako by si přestali věřit, začali dělat chyby. Tu největší vyprodukoval v 50. minutě Marek Causidis, kdy na půlce nepřesnou přihrávkou vybídl Jana Kociolka k sólu na Kluse. Brankář mu vyběhl vstříc a Kociolkův dloubák orazítkoval břevno, od kterého se míč vykutálel před branku, a domácí pohromu zažehnali.

 

Netrvalo dlouho a přišel protiútok. Do akce prchali Šimeček s Mitrengou, ale i tentokrát měl více štěstí brankář, který Honzovi znovu kryl tutovku! V 63. minutě došlo k faulu hostů, a přímý kop z pravé strany, kousek od rohu šestnáctky, si vzal na starost Šimeček. Všichni čekali centr na spoluhráče na hranici šestnáctky, ale Matěj zamířil přímo do branky. Gólman s námahou vyrazil míč u přední tyče. To byl na dlouhou dobu poslední vážný pokus Dobratic o zviditelnění.

 

Albrechtice vycítily šanci a po dvojitém střídání převzaly otěže hry. Zle zatápěly obraně domácích, která naštěstí s vypětím sil odolávala náporu a se štěstím řešila ošemetné situace. Ke konci zápasu se ojedinělá šance naskytla i na druhé straně. Brankář Albrechtic při napadání chyboval v odkopu a kapitán Causidis měl blízko ke gólu, ale brankář svůj omyl obětavě napravil a znovu se hrálo na domácí polovině.

 

Klus měl v posledních minutách plné ruce práce. Nejprve vychytal Izaiáše, pak prosvištěl centr Čyže přes celou šestnáctku, kde Izaiáš nestihl natáhnout nohu. V nastaveném čase mohl být slavným Chlebek, který po skrumáži ve vápně dostal míč na oblíbenou pravačku, ale střela k pravé tyči skončila v rukách připraveného brankáře.

 

Nakonec mohlo vše skončit jinak. Přišel poslední útok hostí a faul Somra, oceněný žlutou kartou, zhruba z 25 metrů. Všichni hráči se postavili do zdi, albrechtický hráč si připravil míč ke střele, ale překvapivě přihrál doleva, odkud jeho spoluhráč vyběhl a směřoval sám na Kluse. Reflexivním zákrokem Klus zasáhl rukou a míč naštěstí skončil nad brankou. Hvizd sudího poté ukončil zápas a body se dělily, což po dramatickém závěru uspokojilo obě strany.


"Zdroj: Tj Dobratice"

"Foto: https://www.rajce.idnes.cz/dobratice/album/dobratice-albrechtice"

 

Sestavy


TJ Dobratice
M. Klus [-] - M. Causidis [-] , D. Dobiáš [-] (66. A. Michalik [-] ) , L. Somr [-] , M. Stříž [-] (66. M. Chlebek [-] ) , J. Mitrenga [-] , P. Lýsek [-] , M. Šimeček [-] (88. R. Pařenica [-] ) , M. Causidis [-] , O. Skotnica [-] , A. Kohut [-]

FK Baník Albrechtice
B. Gradek [-] - D. Míček [-] (73. M. Cyž [-] ) , T. Kaduch [-] (60. T. Izaiáš [-] ) , V. Masopust [-] (73. J. Porembski [-] ) , D. Cileček [-] , D. Žyla [-] , M. Žyla [-] , J. Kociolek [-] (60. J. Pecold [-] ) , J. Kociolek [-] , L. Vagner [-] , D. Uher [-]

ŽK: 11. M. Stříž , 12. D. Dobiáš , 34. J. Mitrenga , 85. M. Chlebek , 93. L. Somr - 17. D. Uher , 19. V. Masopust , 52. J. Kociolek .
Počet diváků: 220. Rozhodčí: JANTOŠ Pavol - KRATOCHVÍL Matěj, DABROWSKI Artur.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2024 10:06

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2024 14:19
Nikola Koriťáková

Expert: předseda klubu TJ Bystřice- Ondřej Kreželok
Tip experta: remíza

Druhý šlágr tohoto kola – očekávám spoustu branek. Proti sobě nastoupí dva nejlepší útoky soutěže a zároveň ne zcela pevné obrany, takže to bude divoké utkání- 3:3.

Nikola Koriťáková

Expert: předseda klubu TJ Bystřice- Ondřej Kreželok
Tip experta: remíza

Druhý šlágr tohoto kola – očekávám spoustu branek. Proti sobě nastoupí dva nejlepší útoky soutěže a zároveň ne zcela pevné obrany, takže to bude divoké utkání- 3:3.

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2024 13:50

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2024 13:14

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2024 22:18

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2024 12:02

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2024 18:55

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích