Český Těšín proti nováčkovi nezaváhal


13

Fotbalisté Českého Těšína napravili zaváhání z minulého kola a připsali si další tři body do letošní sbírky. Dle očekávání doma porazili nováčka z Raškovic, čímž se vrátili zpátky na vítěznou vlnu a rovněž do čela neúplné ligové tabulky. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Těšín vedl o dvě branky, ale posléze polevil

Domácí tým vstoupil do zápasu odhodlaně a velmi aktivně, za což byl odměněn rychlou úvodní brankou. Soustavný ťukes završil po přihrávce Davida Macečka zakončující Matuszek do sítě - 1:0. Hosté zahrozili po čtvrthodině lobem Vojkovského, který jen těsně netrefil odkrytou bránu. Namísto toho opět udeřil domácí Těšín, který zásluhou sourozenecké spolupráce bratrů Macečků navýšil vedení. Luděk se ujal odraženého míče a vyslal do úniku Davida, který nasadil ve finále blafák brankáři Pešákovi - 2:0. A mohlo být ještě lépe, neboť za krátký okamžik dopravili domácí znovu míč do sítě, ale v radosti je zastavil ofsajdový praporek pomezního. Hosté se po půlhodině hry dostali zpět do zápasu, když Mojžíšek dosáhl kontaktní branky - 2:1. Po centru Potůčka zakončoval Luděk Maceček v záklonu, jinak se už v první půli nic zajímavého neudálo.  

David Maceček dirigoval výhru domácích

Domácí trenér udělal během přestávky menší bouřku v kabině a hře domácích to pomohlo. Těšín začal rázem více kombinovat a výsledkem byl soustavný tlak. Ten byl pouze narušen přímým kopem raškovického Žáčka, který protáhl svalstvo domácího gólmana. Nakonec si těšínské mužstvo vzalo zpět své dvoubrankové vedení. Nákop Slowiaczka si raškovická obrana nepohlídala a David Maceček přidal uklidňující třetí pojistku - 3:1. Navíc za dalších deset minut se zapsal do střelecké listiny i Luděk Maceček, kterému na gól nabil kdo jiný než dvojče David - 4:1. Po krásné individuální akci Slowiaczka mohl David Maceček zkompletovat hattrick, ale narazil na dobře vyběhnuvšího gólmana Pešáka. Domácí poté polevili v koncetraci a hosté je za to potrestali svou druhou brankou. Němcův nákop zakončil hlavičkující Tobiáš do brankáře, nicméně Kaulinec už musel z dorážky skórovat - 4:2. Konečnou podobu výsledku zajistil opět skvěle hrající David Maceček, který si připsal druhou gólovou asistenci na poslední brance Czedroně - 5:2. Český Těšín se po zasloužené výhře vrátil zpět do čela. 


Český Těšín čeká v příštím kole opravdový šlágr kola, když se v sobotu představí na horké půdě ve Stonavě. Nováček z Raškovic hostí v neděli odpoledne doma protivníka z Kobeřic. Ovšem zda-li se bude skutečně hrát, to ukáže až situace  



Ohlasy k zápasu


FK Český Těšín
Petr Sostřonek (trenér): "Šli jsme do zápasu s cílem, že nesmíme nic podcenit. Zachytili jsme úvod zápasu, díky kterému vedli o dvě branky. Jenže pak jsme nepochopitelně přestali hrát a dovolili soupeři dostat se na dostřel. Naštěstí jsme si to pak ve druhém poločase opět pohlídali a dvě trefami definitivně pojistili. S konečným výsledkem můžeme být spokojeni, ale s předvedenou hrou až tak ne. Byly pasáže, kdy jsme soupeře doslova nechali hrát, protože jsme hráli dost pasivně. Taková hra by se nám mohla jednou krutě vymstít"


Počet diváků: 130. Rozhodčí: BORÁŇ Tomáš - ŠIŠTÍK Petr, KOTAS Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Šimon Plhák
Tip experta: výhra domácích

Těšín se podle mě bude rvát s Kravařemi o postup. V tomto utkání využije výhodu domácího hřiště a nenechá si nic utéct.

Jiří Lusar

Expert: Šimon Plhák
Tip experta: výhra domácích

Těšín se podle mě bude rvát s Kravařemi o postup. V tomto utkání využije výhodu domácího hřiště a nenechá si nic utéct.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích