Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.08.2024 18:00

2.kolo, Plzeňský | 1.A třída , 2024-2025


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO | Dobřany zvládly přestřelku a z Žákavy jedou s třemi body


Branky


25. J. Hamák , 40. T. Nekola , 74. V. Mencl - 3. P. Matula , 45. Š. Mertl , 47. P. Matula , 53. P. Hejhal
32

Dobřany zápas na půdě Žákavy zvládly. V závěru sezóny si Dobřany stěžovali na nedostatečnou efektivitu v zakončení. Ta byla v Žákavě více než dobrá a není tak divu, že si odvezly všechny body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dobřany se vysokou aktivitou od prvních minut brzy dočkaly vedení. Už ve 3. minutě zápasu dokázali hosté napadáním rozehrávky vybojovat míč a Matula se nemýlil. Jenže brzké vedení nebylo v dalších možnostech zužitkováno, i když měli hosté více ze hry. Na druhé straně propadl po několika chybách míč šestnáctkou a na správném místě stál nakonec Hamák, který zblízka dotlačil míč do sítě. 

Matula si mohl vzít vedení zpět, ale jeho gólovka nakonec skončila jen na boční síti, stejně jako pokus Smetany zpoza vápna. A tak přišel trest na druhé straně, když se za obranu dostal Nekola, který položil i brankáře a do prázdné branky otočil vývoj zápasu. Nicméně vedení domácímu celku dlouho nevydrželo. Pajdající a po střídání volající Roubíček dohrával v křeči poločas, v poslední minutě dostal právě možná díky zdravotnímu stavu velké množství prostoru, poslal míč do vápna kde na hranici s posledním obráncem stál Š. Mertl a střelou k tyči srovnal.

 

Zápas výsledkově jako na houpačce pokračoval i ve druhém dějství. Nicméně v ráži byli opět hosté. Střídající Hejhal vyslal krátce po výměně stran za obranu Matulu a ten šikovným bodlem na zadní tyč otáčel skóre. Uběhlo lehce přes pět minut a Dobřany odskočily o dva góly. Krásnou kombinací přes pravou stranu si s Žákavou hráči v červených dresech zahráli bago, na jehož konci byl Hejhal - 2:4. 

Hosté měli soupeře na lopatě a mohli přidat další góly. Jenže to by se museli Mertl, Brabec nebo Hejhal lépe prosadit. Domácí neskládali zbraně a Jehlík byl po jednom propadlém roku mužem okamžiku, když zblízka likvidoval jasný gól. S přibývajícím časem začala ale i dobřanským váznout kombinace a lehkost na míči a po jedné z šílených rozehrávek nakonec dokázal Mencl snížit na rozdíl jediné branky. 

Žákava cítila šanci na bod, vrhla všechny síly dopředu a vzadu se tak začaly objevovat trhliny. Jednu mohl využít Smola, ale brankář se velmi dobře roztáhl a nohou pokus lapil. Následnou dorážku přes něj pak na brankové čáře odvracel obránce. V podstatě do puntíku se potvrdilo "nedáš, dostaneš", když po standardce z 83. minuty dotlačili domácí míč do sítě, ale už před finální přihrávkou asistent zvedal praporek ve znamení ofsajdu. Při hostech tak v posledních minutách stalo více defenzivní štěstěny a vepředu už svého soupeře hrajícího vabank nepotrestali.

 



Ohlasy k zápasu


FK Žákava
Ondřej Soukup, hráč: Dobrý den. Pro nezaujatého diváka si myslím pěkný zápas. Hrál se fotbal nahoru dolu a padlo 7 gólů. Dobřany byly v obou poločasech prvních 20 minut lepším týmem, poté se hra vyrovnala nebo i překlopila na naši stranu. Vyrovnané utkání, kde jsme udělali více chyb než soupeř a bohužel prohráli o jeden gól. Výsledek odpovídá předvedené hře obou týmů.

TJ Dobřany
Josef Kožíšek, trenér: Vstoupili jsme do zápasu dobře a brzy jsme vstřelili branku. Myslím si, že na začátku zápasu jsme zhruba 15 až 20 minut byli lepším týmem, po těch 20 minutách se hra vyrovnala a soupeři se povedlo vyrovnat. Po vyrovnání se soupeř zvedl, byl lepší, aktivnější a po zásluze se dostal do vedení 2:1. My jsme se ale po inkasované brance zlepšili, měli jsme zase lepší pohyb a kombinaci a nakonec se nám povedlo chvíli před poločasem srovnat. Ve druhém poločase se obraz naší hry totálně změnil a do druhé půle jsme vstoupili hodně aktivně. Myslím si, že po všech stránkách jsme byli lepší a to jak kombinačně, tak herně a i pohybově. Vstřelili jsme dva rychlé góly hned za sebou, měli jsme i další šance a soupeře jsme totálně zaskočili. Dá se říci, že chvílemi nevěděl, kam má skočit. Zhruba od poloviny druhého poločasu jsme soupeři přenechali iniciativu a darovali jsme mu gól, kdy snížil na 4:3. Pak nás v závěru dostal pod tlak v podobě nakopávaných balónů, kdy to tam létalo do našeho vápna ze všech stran, ale my jsme naštěstí dokázali všechny tyto balóny odvrátit a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.



Sestavy


FK Žákava
P. Bočan [-] - L. Kosnar [-] , V. Mencl [-] , I. Kašpar [-] (58. R. Škala [-] ) , J. Hamák [-] , L. Drugda [-] , T. Nekola [-] (58. M. Soubusta [-] ) , O. Soukup [-] , M. Soukup [-] , S. Nekola [-] , J. Smazal [-]

TJ Dobřany
F. Jehlík [-] - T. Mertl [-] (46. P. Hejhal [-] ) , P. Matula [-] (63. M. Smola [-] ) , M. Hájek [-] , J. Roubíček [-] (46. A. Černý [-] ) , Š. Mertl [-] , P. Smetana [-] , L. Radič [-] (87. D. Mertl [-] ) , M. Hohlberger [-] , V. Bouček [-] (78. T. Holeček [-] ) , P. Brabec [-]

ŽK: 38. Š. Mertl , 66. P. Smetana , 90. P. Hejhal .
Počet diváků: 125. Rozhodčí: Křen Jiří - PAUR Roman, KRÁL Andrej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Michal Kořenek

Expert: Tomáš Partyngl
Tip experta: výhra domácích

Tento zápas bude vyrovnaný, ale 3 body zůstanou u domácích.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích