2:2
(1:2)
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

2:2
(1:2)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

22.09.2024 16:30

7.kolo, Pražský | 1.A třída sk. B, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

VIDEO: Vyrovnaná bitva na Kopanině: Domácí zachránili bod v závěru


Branky


25. S. Razetto , 70. N. Salsa - 27. L. Palko , 40. L. Palko
3

Nedělní zápas sedmého kola 1. A třídy skupiny B mezi rezervou FC Přední Kopaniny a ABC Braník skončil spravedlivou remízou 2:2. Utkání, které mělo všechno – od krásných gólů po napínavé momenty, se odehrálo před padesáti diváky a rozhodčí David Tvrz měl práci s udržováním zápasu v mezích fair play.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí Kopanina začala utkání aktivně a trenér František Melounek musel být s úvodními minutami spokojen. Hráče soupeře drželi pod tlakem a vytvářeli si šance. Velkou příležitost měl Štěpán Hájek, který se ocitl sám před brankářem Karlem Maříkem, ale pokus o lob nevyšel podle představ a Mařík míč bezpečně lapil. Po něm měl šanci Bradáč, ale také neuspěl.

Ve 25. minutě přišla první změna skóre, když domácí Sebastian Razetto proměnil krásný přímý kop a poslal Kopaninu do vedení 1:0. Jenže radost netrvala dlouho. O dvě minuty později se Braník dostal do rychlého protiútoku a Lukáš Palko vyrovnal po chybě Václava Kočího, který nejenže neuhlídal soupeře, ale dostal i žlutou kartu. „Říkal jsem mu, když už ho chceš zastavit, musí ležet na zemi, ne že dostaneš žlutou a on dá gól,“ komentoval situaci trenér Melounek.

Po vyrovnání se Braník ještě více zatáhl do bloku a hrál na rychlé protiútoky. Kopanina, která měla do té doby zápas pod kontrolou, se začala trápit. A to Braník dokázal využít ve 40. minutě, kdy po nedorozumění v obraně Kopaniny Lukáš Palko podruhé udeřil a Braník šel do vedení 2:1. Hosté tak překvapivě otočili skóre ještě před poločasem.

Do druhé půle Kopanina nastoupila s jasným cílem srovnat a trenér Melounek své hráče vyhecoval. Domácí opět začali dominovat, ale tentokrát se jim nedařilo v zakončení. Braník se soustředil na bránění a spoléhal na občasné výpady, které však domácí obrana dokázala pokrýt. Kopanina měla několik velkých šancí, včetně střel do tyče a břevna, ale kýžený vyrovnávací gól stále nepřicházel.

V 70. minutě však přišla změna. Čerstvý hráč na hřišti, Nicolo Salsa, předvedl individuální akci, krásně se uvolnil a střelou na zadní tyč srovnal na 2:2. Tento gól přinesl domácím naději na obrat, ale Braník se nevzdal a ještě v závěru hrozil. Po chybě Kloučka se Braník dostal do nebezpečné situace, ale díky skluzu Hovorky domácí ubránili alespoň bod.

Zatímco pro Kopaninu má bod v tomto těžkém zápase svou hodnotu, Braník odjíždí s pocitem zklamání. "Remíza je asi spravedlivá, ale pro nás je bod málo," přiznal trenér Petr Hejduk, jehož tým po dvou předchozích neúspěších moc toužil po třech bodech.

Kopanina si připsala cenný bod, ale po dobrém začátku a spoustě nevyužitých šancí zůstává pocit, že mohli získat víc. Trenér Melounek ocenil bojovnost svého týmu, ale také připustil, že koncovka stále není podle jeho představ: „Tyčka, břevno, vedle, vedle. Nedokážeme dát gól z prostoru penalty, malého vápna.“

Zápas tak skončil remízou, která odráží vyrovnaný průběh, ale ani jeden z týmů s ní není úplně spokojený.

Přední Kopanina nyní čeká náročný program, když v příštím kole zavítá na půdu Střešovic, kde trenér Melounek působil dříve, což dodá zápasu další zajímavý náboj. Braník se bude snažit konečně prolomit smůlu a vrátit se na vítěznou vlnu.

 



Ohlasy k zápasu


Byl to zajímavý zápas. Před zápasem za mnou přišel Jirka Řemenář z Braníku, kterého jsem trénoval na Čafce a říká mi “tréňo, trošku nás šetřete, my jsme minule dostali sedmičku od Cholupic”. Každopádně zápas měl náboj. Docela mě Braník překvapil, hodně hráli ze zabezpečené obrany. Spíš byli furt v bloku a hráli spíš na brejky. Hodně hráli křižné balony, které posílal Marek Vybíral, velmi zkušený levý bek. My jsme 25 minut byli lepší, dominovali jsme. Štěpán Hájek šel sám na golmana Karla Maříka, chtěl ho lobovat, ale nepovedlo se mu to tak, jak to mělo být a Karel to chytil. Pak měl šanci Bradáč, ale neproměnil, takže škoda. Až poté u velkého vápna bojoval Havránek o balon, následně ho sekli ze zadu a byl z toho přímý kop. K tomu se postavil Sebastian Razetto a pěkně to trefil k tyči a 1:0 jsme vedli. Hned za 2 minuty jsme však dostali gól, protože Kočí tam neuhlídal hráče a ještě ho chtěl zfaulovat a ještě dostal žlutou. Já mu pak říkal “hele Václave, když už ho chceš přerušit, tak musí ležet na zemi a ne že dostaneš žlutou a on ve finále dá gól”. Pak jsme posledních 20 minut před koncem prvního poločasu se vůbec nemohli dostat do hry. Katastrofa. Braník hrál na brejky a ve 40. minutě si naši obránci nerozuměli a brankář na to nedosáhl na malém vápně a útočník dorážel míč do prázdné branky a takto skončil první poločas. Já jsem přišel do kabiny trošku naštvaný, protože to, co my jsme neproměnili v prvních 25 minutách je na pováženou. Řekli jsme si, jak to chceme hrát ve druhém poločase a kluci mě překvapili. Opět jsme to zavřeli a až na nějaké dlouhé nákopy, které jsme hned sbírali jsme měli zápas pod kontrolou. Jenže tyčka, břevno, vedle, vedle. Nedokážeme dát gól z prostoru penalty, malého vápna. Nakonec jsem tam dal Nicola Salsu, který se krásně uvolnil a krásnou střelou na zadní tyč dal na 2:2. Pak tam byl závar před naší brankou protože Klouček udělal chybu a ani se nevrátil, za což mu Robert Vágner, který se musel vrátit za něj po zápase vyčinil. Nakonec jsme ještě mohli dostat ve finále gól na 3:2, ale Hovorka to ve skluzu zachránil. Remíza je ve finále spravedlivá. Nyní jedeme na Střešovice, kde jsem také dříve působil a mám na to dobré vzpomínky. Celkově nás řeká náročný program a snad ho dobře zvládneme.
TJ ABC Braník
Petr Hejduk - trenér: Po dvou neúspěšných zápasech, v Cholupicích a v poháru v Radotíně jsme moc chtěli na Kopanině uspět a odvézt si tři body. Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, přesto je remíza pro nás zklamání. Inkasovali jsme jako první, ale ještě v prvním poločase jsme dokázali dvěma góly Lukáše Palka skóre otočit na 2:1. V druhé půli jsme neproměnili několik nadějných příležitostí a domácí nás v závěru přece jen trochu zatlačili. Remíza je asi spravedlivá, pro nás je ale bod málo.

Sestavy


FC Přední Kopanina B
K. Pospíšil [-] - Š. Hájek [-] , T. Barratt [-] (71. F. Jančí [-] ) , D. Havránek [-] (64. J. Klouček [-] ) , F. Bradáč [-] (64. N. Salsa [-] ) , P. Hovorka [-] , J. Krejčí [-] (56. R. Vágner [-] ) , Š. Vik [-] , S. Razetto [-] , A. Kareš [-] , V. Kočí [-]

TJ ABC Braník
K. Mařík [-] - M. Vybíral [-] , P. Hejduk [-] (71. J. Macho [-] ) , M. Ceccarelli [-] , D. Kocourek [-] (91. T. Kučera [-] ) , L. Pechač [-] , L. Palko [-] (80. D. Hejduk [-] ) , D. Nykyforuk [-] (71. I. Karpov [-] ) , A. Hucl [-] (80. O. Derevianko [-] ) , T. Pechač [-] , J. Řemenář [-]

ŽK: 27. V. Kočí , 73. Š. Vik , 80. Š. Hájek , 82. J. Klouček - 24. M. Vybíral , 73. D. Kocourek , 91. J. Macho .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: TVRZ David - PLÁŠIL Marek, HEJSLER Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 FK Zlíchov 1914 7 22:8 17
2 SC Olympia Radotín 6 15:10 15
3 SK Zbraslav 7 13:7 14
4 FC Přední Kopanina B 6 20:12 13
5 TJ Sokol Cholupice 7 20:11 11

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Leo Bužík 9
2 Daniel France 7
3 Tomáš Platil 5
4 Martin Ondruš 5
5 Jan Linhart 5

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radek Hruška 23 47,9% 1
2 Venca Likeš 19 39,6% 0
3 Jiří Klik 17 42,5% 0
4 Martin Charvát 13 54,2% 0
5 Jaromír Bělunek 10 41,7% 0

Zobrazit celou tabulku