Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2024 19:00

2.kolo, Pražský | 1.A třída sk. B, 2024-2025


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Střešovice B těsně podlehly Březiněvsi - jednapadesátiletý Pfeifer se trefil 2x a rozhodl o výhře


Branky


6

V úterním večerním zápase druhého kola 1. A třídy skupiny B se proti sobě postavily rezervní tým SK Střešovice 1911 a TJ Březiněves. Zápas, který byl původně naplánován na neděli, musel být kvůli nepřízni počasí odložen, a tak se oba celky utkaly až v úterý. Po dramatickém souboji, který se nesl ve znamení vysokého nasazení a tuhých soubojů, si tři body odvezli hosté z Březiněvsi, kteří zvítězili 3:2.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Březiněves udeřila hned zkraje, Střešovice odpověděly parádní střelou

Hned od úvodu bylo jasné, že Střešovice budou mít proti sobě silného soupeře. Březiněves, která v prvním kole nadělila pět branek Braníku, ukázala svou útočnou sílu už v 8. minutě, kdy se po dlouhém nákopu prosadil Marek Benda. Hosté vsadili na jednoduchou, ale účinnou taktiku dlouhých míčů na zkušeného útočníka, což domácím dělalo nemalé problémy.

Domácí Střešovice ale brzy našly odpověď. V 29. minutě se z dálky nádherně trefil pravý bek Martin Krejčí, jehož levačka poslala míč přímo do horního rohu branky. Vyrovnání bylo zasloužené, neboť domácí v tu chvíli měli více ze hry a tlačili na soupeře. 

Jenže těsně před přestávkou přišel pro Střešovice šok. Březiněves nejprve ve 43. minutě znovu udeřila, když Aleš Pfeifer proměnil v gól výkop vlastního brankáře. O pouhou minutu později se stejný hráč prosadil znovu, tentokrát po zmatku při rozehrávce Střešovic. Během několika desítek vteřin tak hosté odskočili na rozdíl dvou branek a do šaten šli s pohodlným náskokem 3:1.

 

 

 

Druhá půle ve znamení boje a střešovického náporu

Druhý poločas se stal opravdovou bitvou. Střešovice přidaly na intenzitě a tlačily na soupeře, který se rozhodl soustředit na obranu a udržení náskoku. Jak popsal trenér Březiněvsi Miroslav Siva, druhá polovina zápasu se proměnila v „férovou válku o každý metr“. Hosté čekali na šance, ale už žádnou z nich nedokázali proměnit.

 Domácí se dočkali snížení v 80. minutě, kdy se po dlouhém tlaku prosadil Jan Halíř. Tento gól vrátil Střešovice do hry a domácí fanoušci začali doufat v obrat. Březiněves však ukázala morálku a koncentraci, když dokázala závěrečný nápor soupeře ustát.

Zápas nakonec skončil vítězstvím Březiněvsi 3:2, což hostům přineslo cenné tři body. „Tyto body jsou pro nás velmi cenné,“ uvedl trenér Siva, který také vyzdvihl bojovnost svého týmu i kvality soupeře. „Střešovice se rvali do poslední minuty a nedali nám body zadarmo.“

Pro domácí Střešovice je to další těsná porážka, ale výkon týmu ukazuje, že mají na čem stavět. Trenér Radek Trhlík ocenil poctivou práci svých svěřenců, kteří tentokrát za soupeřem zaostali jen v efektivitě.

Přestože Střešovice stále čekají na první body v sezóně, jejich hra jim všakmdává naději, že body brzy přijdou. Na druhé straně Březiněves potvrdila svou formu a dál se drží v čele tabulky.

 



Ohlasy k zápasu


SK Střešovice 1911 B
Radek Trhlík - trenér: Pro nás neznámí hosté v minulém kole nadělili pětku ex-přeborovému Braníku, proto jsme byli obezřetní. Záhy jsme viděli, že soupeřova hra je založena na dlouhých míčích na zkušeného, vysokého hrotového hráče, který si s nimi umí poradit a činí nám tím problémy. Průběhem se pak zápas podobal našemu předchozímu vystoupení: hosté brzy vedli, nám vyrovnání trvalo o něco déle (krásná dalekonosná střela našeho pravého beka levou nohou do horního rohu branky), nicméně bylo zasloužené a opticky jsme měli i více ze hry. Další vedení jsme hostům umožnili tentokrát již před přestávkou, a to dvojnásobné. Nejprve na 1:2 proměnili v gól výkop vlastního brankáře a na 1:3 zvýšili prakticky z naší rozehrávky. Tím byl dán i ráz zbytku utkání: hosté s obrannou, kouskovací a zdržovací taktikou dokázali vzdorovat celých 20 minut (více minut čistého času se druhá půle nehrála...) a my, přestože jsme si pár gólových šancí vytvořili, skórovali již jen jednou. I ve druhém vystoupení v A třídě jsme odvedli celkem poctivou práci, opět však zaostali za soupeřem v efektivitě, a tak si na body musíme ještě počkat.

TJ Březiněves
Miroslav Siva - trenér: Zápas se hrál na umělé trávě v úterý od 19 hodin, kdy hráči museli po celém pracovním dni přepnout na zápasový režim, což byla trochu nevýhoda. Zápas bych rozdělil na dva poločasy. První půle byla z obou stran více fotbalová, padly v ní čtyři branky, jedna hezčí než druhá. Tempo hry bylo nadstandardní. Druhý poločas už byl extrémně soubojový. Střešovice zapnuly vyšší stupeň a na hřišti probíhala férová válka o každý metr. My jsme čekali na příležitosti, které přišly, ale bohužel jsme je neproměnili. V 80. minutě Střešovice snížily na 3:2. Posledních 15 minut jsme to udrželi morálkou. Klukům chci poděkovat za koncentraci do poslední minuty a Střešovicím patří velký respekt za to, jak se rvali do poslední minuty a nedali nám body zadarmo. Myslím si, že ve Střeškách se vyhrávat nebude, pokud budou takto pokračovat. Tyto body jsou pro nás velmi cenné.



Sestavy


SK Střešovice 1911 B
O. Pospíchal [-] - I. Šiškun [-] , S. Koller [-] (69. T. Rudyk [-] ) , I. Chvalovský [-] (69. K. Dobrý [-] ) , M. Krejčí [-] (46. M. Yezerskyi [-] ) , J. Burger [-] (88. M. Vyskočil [-] ) , M. Vejvoda [-] , J. Halíř [-] , V. Vondrášek [-] , M. Charvát [-] , O. Hojsák [-] (46. Š. Kára [-] )

TJ Březiněves
T. Lacina [-] - P. Patrman [-] , M. Todavchych [-] (46. D. Fiala [-] ) , S. Pechko [-] (90. T. Adámek [-] ) , M. Klimpelle [-] , J. Mareš [-] , A. Pfeifer [-] , M. Benda [-] , P. Machytka [-] , M. Hlavík [-] , I. Novosad [-] (66. O. Kupka [-] )

ŽK: 62. S. Koller , 73. J. Burger , 78. M. Yezerskyi , 92. T. Rudyk - 47. M. Todavchych , 63. I. Novosad , 86. T. Lacina .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: VLASTNÍK Jan - PLECITÝ Pavel, PLZÁK Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Redakce Praha

Expert: Lukáš Kácovský
Tip experta: výhra hostů

Zaleží na jakém povrchu se bude utkání hrát. Pokud na trávě jsou pro mě mírným favoritem hosté, kteří minulé kolo velice překvapili, když doma porazili Braník. Tipuji těsnou výhru hostů.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích