2:2
(1:1)
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

2:2
(1:1)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

07.09.2024 10:30

5.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Háje Jižní Město remizovaly s Újezdem nad Lesy 2:2 po dramatickém závěru


Branky


6

V sobotním dopoledním utkání čtvrtého kola 1. A třídy skupiny A se na hřišti FC Háje Jižní Město odehrál napínavý souboj mezi domácím týmem a hostujícím Újezdem nad Lesy. Zápas, který se hrál před pouhými 20 diváky, nabídl nečekaně dramatický konec a skončil remízou 2:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Zatímco domácí tým Hájů od začátku držel míč a snažil se kontrolovat tempo hry, hosté z Újezdu vsadili na opatrnou taktiku. Trenér Josef Šimek se kvůli absenci pěti hráčů základní sestavy rozhodl pro defenzivní přístup a čekání na chyby soupeře. A tato taktika přinesla první ovoce už v 15. minutě, kdy domácí brankář chtěl vykopnout balón od své branky, ale trefil jen před sebou stojícího spoluhráče. Míč se dokoulel k Janu Novákovi, který poslal Újezd do vedení 1:0.

Domácí tým měl několik šancí na vyrovnání, ale buď selhal v zakončení, nebo jej zastavila pevná defenziva hostů. V 42. minutě však Háje přeci jen našly cestu do branky soupeře. Po rychlém protiútoku a pěkném přenesení z levé strany na pravou se střelou na přední tyč prosadil Jakub Hendrych a srovnal stav na 1:1, čímž vlil domácím naději do druhé poloviny utkání.

Druhý poločas pokračoval podobným stylem – domácí tým se snažil tlačit do útoku, zatímco Újezd čekal na svou šanci z protiútoku. V 61. minutě se opět prosadil Jan Novák, který po další hrubce domácí obrany a následné přesné přihrávce uklidil míč do sítě a poslal hosty znovu do vedení 2:1. Trenér Šimek mohl být spokojen s tím, jak jeho tým dokázal využívat chyby soupeře, ale zároveň věděl, že hubené vedení nebude jednoduché udržet.

Domácí však nehodlali dát tři body lacino a v závěrečných minutách začali zvyšovat tlak. Ten vyvrcholil v 88. minutě, kdy po centru z levé strany domácí Jan Novák uklidl hlavou míč do šibenice hostující branky. 2:2. Pro Háje to byla obrovská úleva, zatímco hosté mohli jen litovat, že si vítězství nechali proklouznout mezi prsty.

Zápas mohl nakonec dopadnout i jinak. Háje Jižní Město měly během utkání možnost zvrátit výsledek na svou stranu, když dostaly šanci kopat pokutový kop. Jenže domácí střelec velkou šanci zahodil.

„My jsme dostali góly zbytečné, hlavně ten druhý v závěru nás hodně mrzí. Když už vedete 2:1 do 88. minuty, je to spíš ztráta než bod,“ hodnotil trenér Újezdu Josef Šimek. Zároveň ocenil, že jeho oslabený tým i tak dokázal vzdorovat a měl dokonce další šance na zvýšení skóre.

I přes remízu 2:2 oba týmy zanechaly na hřišti solidní výkon. Zatímco Háje Jižní Město mohou být rády za cenný bod z dramatického závěru, pro Újezd nad Lesy to znamená další bodový zisk, i když spíše s hořkosladkou příchutí ztraceného vítězství.

Háje se tímto bodem posunuly na 7. místo v tabulce, zatímco Újezd nad Lesy spadl na 12. místo. Oba týmy čekají náročné zápasy, kde budou bojovat o další důležité body do tabulky.

Na sestřih se můžete podívat zde.



Ohlasy k zápasu



FK Újezd nad Lesy
Josef Šimek - trenér: Minus 5 hráčů ze základní sestavy. Nemoci, turnaje s dětmi nebo dovolené. Takže jsme tým měli složený z hráčů áčka a béčka. Byla to taková slabší sestava a trošku jsme tomu přizpůsobili i taktiku. Čekali jsme na soupeře, co bude hrát a chtěli jsme tresta jejich chyby. To se nám dvakrát podařilo. Měli jsme ale i další dvě šance, ze kterých jsme mohli dát další gól, ale nedali jsme. My jsme dostali góly zbytečné. Jednou taková střela nestřela na přední tyč, která tam propadla brankáři a druhý gól úplně zbytečný. Hráč propadl na straně hřiště, centr ze strany a gól v 88. minutě. To jsme měli vyřešit jinak a nedostat gól, ale bohužel. Musí se říct, že soupeř ještě kopal penaltu a nedal jí, takže také šance měl. Každopádně když už to dohrajete do 2:1 do 88. minuty, tak už je to spíš ztráta, než že bych byl s bodem spokojen.

Sestavy


FC Háje Jižní Město
V. Pospíšil [-] - D. Vostrovský [-] , T. Duchek [-] , M. Lojda [-] , J. Hadraba [-] , J. Hendrych [-] (83. F. Brodský [-] ) , V. Uhlíř [-] , J. Novák [-] , D. Vrzal [-] , D. Nguyen [-] (70. D. Pešek [-] ) , P. Mašek [-]

FK Újezd nad Lesy
D. Pecho [-] - T. Skotnica [-] , J. Záruba [-] , D. Schnedörfler [-] , P. Meloun [-] , V. Polan [-] (81. M. Grečl [-] ) , L. Šedivý [-] , J. Vojta [-] (74. K. Polák [-] ) , J. Sádlo [-] , J. Novák [-] , J. Borovička [-]

ŽK: 20. J. Novák , 65. T. Duchek - 34. T. Skotnica , 70. J. Novák , 92. J. Sádlo .
Počet diváků: 20. Rozhodčí: VLASTNÍK Jan - STĚHULE Borek, HRDLIČKA Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Redakce Praha

Expert: Petr Herian
Tip experta: výhra hostů

Tady bych tipoval výhru pro Újezd, hrají tvrdě a to je jejich výhoda. 0:1.

Redakce Praha

Expert: Petr Herian
Tip experta: výhra hostů

Tady bych tipoval výhru pro Újezd, hrají tvrdě a to je jejich výhoda. 0:1.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích