Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

1:4
(1:2)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

07.09.2024 10:00

5.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Xaverov prodloužil neporazitelnost, Sládek hattrickem potopil Podolí


Branky


5

V sobotním utkání 4. kola 1. A třídy skupiny A dokázal Xaverov pokračovat ve své vítězné sérii, když porazil domácí AFK Slavoj Podolí 4:1. Hlavní hvězdou zápasu byl Robert Sládek, který zkompletoval hattrick a výrazně přispěl k udržení Xaverova na druhém místě tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hřiště v Podolí nebylo v ideálním stavu – velká část trávníku byla pod vodou a zbytek měl viditelné problémy s plísní, což výrazně komplikovalo kombinační hru. Přesto si hostující Xaverov dokázal poradit. Hned ve 3. minutě poslal Robert Sládek Xaverov do vedení a dal tak utkání rychlý spád.

Domácí tým se ale rychle oklepal a v 11. minutě srovnal Filip Podobský po povedeném brejku, kdy využil mezery v obraně hostí. Trenér Xaverova Marek Ladomerský po zápase uznal kvality soupeře: „Podolí má šikovné hráče na křídlech a tohle vyrovnání přišlo po krásné akci.“

Zápas byl dlouho vyrovnaný a oběma týmům se nedařilo plně rozvinout hru kvůli náročnému terénu. Klíčovým momentem se stala 44. minuta, kdy Sládek znovu skóroval a poslal Xaverov do kabin s důležitým vedením 2:1. „Ten druhý gól nám hodně pomohl, protože soupeř musel otevřít obranu,“ uvedl Ladomerský. 

Ve druhém poločase se obraz hry změnil – domácí Podolí muselo riskovat a tlačit se dopředu, což dalo hostům prostor pro rychlé protiútoky. V 72. minutě se po rychlé akci prosadil Petr Herian, který zvýšil na 3:1 a výrazně uklidnil hostující lavičku. „Od toho okamžiku se nám do otevřené obrany hrálo mnohem lépe,“ komentoval Ladomerský.

Xaverov si závěr utkání pohlídal a v 89. minutě završil Robert Sládek svůj hattrick, když si v pokutovém území poradil s obranou soupeře a upravil skóre na konečných 4:1.

„Musím pochválit naše kluky za nasazení a vůli, ale také domácí tým za jejich bojovnost,“ řekl po zápase trenér Ladomerský, který ocenil i výkon střídajícího Soukupa, jenž přinesl do hry novou energii. „Nebyl to jednoduchý zápas, terén nám moc nepřál, ale kluci to zvládli skvěle.“

Pro Podolí, které sestoupilo z přeboru, to byla druhá porážka v sezóně a tým se aktuálně nachází na pátém místě. Xaverov naopak pokračuje ve své skvělé formě a s plným počtem 12 bodů zůstává v boji o špici tabulky.

Diváci na Podolí viděli bojovné utkání na těžkém terénu, které však nakonec ovládli favorizovaní hosté z Xaverova.



Ohlasy k zápasu



SC Xaverov Horní Počernice
Marek Ladomerský - trenér: Hráli jsme s týmem Podolí, sestupujícím týmem z přeboru. Myslím, že to byl kvalitní zápas na velmi špatném terénu, protože třetina hřiště byla úplně pod vodou a druhá měla chycenou nějakou plíseň, takže to opravdu bylo dneska na vesnické trávě. Jinak musím kluky pochválit, šli jsme do vedení 1:0, soupeř potom rychle vyrovnal z hezkého brejku, kdy má opravdu šikovné hráče na stranách. Tady se nebude hrát lehce nikomu, ale kluci zase ukázali vůli a důraz, šikovnost, rychlost, snažili se a díky tomu, že jsme dali druhý gól, tak se nám hrálo lépe, protože soupeř musel otevřít obranu. Nám se do té otevřené obrany pak chodilo jednodušeji a mohli jsme skórovat. Do stavu 1:1 to však bylo hrozně těžké. Dobře připravený soupeř, netrefovali jsme to, co jsme měli. Oba týmy zaslouží pochvalu. My jsme měli větší vůli a nasazení. Jsem rád, že jsme to zvládli, nebylo to jednoduché utkání a musím pochválit všechny kluky. Pomohl nám Robert Sládek, který se zase rozstřílel, velice dobře zahrál i střídající Soukup, který šel ze střídačky. Musím ale opravdu na tom náročném terénu pochválit všechny, protože se nedalo moc kombinovat. Zvládli jsme to a jdeme dál. Čekají nás další zápasy a musíme se od toho odpíchnout a jet dál.

Sestavy


AFK Slavoj Podolí Praha
J. Pospíšil [-] - V. Čmelík [-] , V. Milec [-] (90. M. Zdobnický [-] ) , J. Krob [-] , J. Tomsa [-] , A. Chlum [-] , M. Šimák [-] , M. Bednář [-] (79. M. Brož [-] ) , F. Podobský [-] (67. M. Šulc [-] ) , D. Kocour [-] , V. Procházka [-]

SC Xaverov Horní Počernice
J. Brejcha [-] - O. Herian [-] , D. Husenský [-] (82. M. Ulrych [-] ) , F. Cerman [-] (82. V. Lastivka [-] ) , M. Honka [-] (24. M. Soukup [-] ) , P. Herian [-] (82. T. Plucha [-] ) , J. Herian [-] (62. L. Jandovský [-] ) , R. Sládek [-] , T. Havlíček [-] , J. Martínek [-] , R. Janeba [-]

ŽK: 60. A. Chlum , 65. F. Podobský , 87. M. Šimák , 90. M. Brož - 60. T. Havlíček .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: ŠMAKAL Martin - CHRENKO Pavel, PLECITÝ Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Redakce Praha

Expert: Petr Herian
Tip experta: výhra hostů

Výhra Xaverova, jsme teď na vítezné vlně, kterou nehodláme přetrhnout. 0:6.

Redakce Praha

Expert: Petr Herian
Tip experta: výhra hostů

Výhra Xaverova, jsme teď na vítezné vlně, kterou nehodláme přetrhnout. 0:6.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 SC Xaverov Horní Počernice 7 36:10 21
2 FK Vinoř 1928 6 33:8 15
3 SK Union Vršovice 7 24:7 14
4 FC Tempo Praha B 7 29:17 13
5 TJ Sokol Královice 6 17:10 13

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 19
2 Petr Herian 9
3 Antonín Chlum 7
4 Vojtěch Kolman 6
5 Daniel Murdych 6

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radek Hruška 29 60,4% 0
2 Jiří Klik 26 66,7% 0
3 Venca Likeš 24 50,0% 0
4 Jaromír Bělunek 16 66,7% 0
5 Robert Sládek 16 51,6% 0

Zobrazit celou tabulku