0:3
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.08.2024 17:00

3.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Xaverov zvítězil na hřišti Újezdu nad Lesy 3:0 díky hattricku Petra Heriana


Branky


7

V nedělním odpoledni se na hřišti Újezdu nad Lesy odehrálo třetí kolo 1. A třídy skupiny A, ve kterém se střetl domácí tým s hostujícím Xaverovem. Před zraky 120 diváků se Xaverov předvedl ve výborné formě a zvítězil 3:0, přičemž všechny tři branky zaznamenal útočník Petr Herian.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zápas začal pro domácí Újezd nad Lesy nadějně. Trenér Josef Šimek měl důvod k optimismu, když jeho svěřenci v úvodních osmi minutách dominovali a tlačili na polovinu soupeře. Přestože domácí tým měl dobrý vstup do zápasu, rozhodující moment přišel už v 8. minutě, kdy chybu v rozehrávce nekompromisně potrestal Petr Herian a poslal Xaverov do vedení. Tento gól zřejmě změnil ráz hry, což uznal i trenér Šimek: "My jsme měli výborný vstup do zápasu, ale poté jsme udělali jednu chybu v rozehrávce a soupeř nás potrestal."

Xaverov od té chvíle začal diktovat tempo a předváděl rychlý a agresivní fotbal, přesně podle slov svého trenéra Marka Ladomerského: "Snažili jsme se hrát rychle a agresivně a bylo jen otázkou času, kdy dáme první gól." Jeho tým kontroloval zápas a trpělivě čekal na další příležitosti. 

Druhá polovina utkání pokračovala v podobném duchu. I přes veškerou snahu domácího týmu se Újezdu nepodařilo najít cestu k brance soupeře. Šance, které si Újezd vytvořil, byly řešeny zbrkle a chyběla jim finální přesnost. Jak sám Šimek přiznal, mladý tým Újezdu měl problémy s fyzickou hrou Xaverova a nebyl schopen se prosadit: "Bylo tam pár chyb rozhodčího, který zápas dost ovlivnil, ale nezvládli jsme to soubojově, soupeř nás přetlačil."

Xaverov naopak pokračoval v útočné hře a Petr Herian se v 65. minutě znovu prosadil po rychlém brejku, čímž zvýšil vedení na 2:0. Domácí obrana se znovu nechala překvapit po stranách, což vedlo k dalšímu přečíslení a gólové příležitosti pro Heriana. V samotném závěru zápasu Herian završil svůj hattrick, když v 90. minutě znovu našel cestu do sítě Újezdu po další rychlé akci.

Tento výsledek posunul Xaverov na přední příčky tabulky a potvrdil jejich ambice v letošní sezóně. Trenér Ladomerský po zápase ocenil výkon svého týmu a zdůraznil důležitost důrazné a rychlé hry: "Utkání jsme odehráli pod kontrolou a v závěru jsme přidali i další branky."

Tento výsledek znamená, že Xaverov si před dohrávkou druhého kola se Štěrboholy upevnil svou pozici v horní části tabulky, zatímco Újezd nad Lesy bude muset v příštím kole bojovat o další body s Podolím, ale pomůže mu k tomu znovu domácí prostředí.



Ohlasy k zápasu


FK Újezd nad Lesy
Josef Šimek - trenér: Zápas to byl zajímavý. Pro nás dost nepříjemný soupeř, vždy je to hodně soubojové, což bylo i teď. My jsme měli výborný vstup do zápasu. 8 minut jsme hráli na polovině soupeře, ale poté jsme udělali jednu chybu v rozehrávce a soupeř nás potrestal. Byl to hodně soubojový zápas, bylo tam pár chyb rozhodčího, který zápas dost ovlivil. Ale nezvládli jsme to soubojově, soupeř nás přetlačil. Měl silné hráče a i rychlostní na stranách. Z brejků po stranách nám vlastně dal soupeř góly. Jinak od nás byl zápas odehraný dobře znovu až od nějaké 60. minuty, ale šance co jsme si vytvořili jsme řešili zbrkle. Máme dost mladý tým, takže jsme z nich žádný gól nedali. Druhý a třetí gól jsme dostali po únicích a přečíslení na stranách a natlačení se před bránu. Takovýmto stylem nás soupeř potrestal.

SC Xaverov Horní Počernice
Marek Ladomerský - trenér: Snažili jsme se hrát rychle a agresivně a bylo jen otázkou času, kdy dáme první gól. Utkání jsme odehráli pod kontrolou a v závěru jsme přidali i další branky.



Sestavy


FK Újezd nad Lesy
P. Janda [-] - J. Borovička [-] , P. Sulek [-] , M. Mruvčinský [-] , P. Koutný [-] , J. Záruba [-] , J. Novák [-] , L. Šedivý [-] , J. Vojta [-] (71. P. Musil [-] ) , D. Schnedörfler [-] (46. V. Polan [-] ) , J. Sádlo [-]

SC Xaverov Horní Počernice
D. Sulánský [-] - J. Martínek [-] (58. T. Plucha [-] ) , D. Husenský [-] , R. Janeba [-] , F. Cerman [-] (58. M. Stockner [-] ) , M. Honka [-] (73. L. Jandovský [-] ) , P. Herian [-] , R. Sládek [-] (83. M. Ulrych [-] ) , T. Havlíček [-] , O. Herian [-] , D. Kovařík [-] (73. N. Fritz [-] )

Počet diváků: 120. Rozhodčí: PRŮŠA Vojtěch - KALCOVSKÝ Jiří, MORÁVEK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Redakce Praha

Expert: Pavel Brož
Tip experta: remíza

Remíza - Újezd prohrává na domácí půdě velmi zřídka.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 SK Union Vršovice 4 20:2 10
2 TJ Sokol Královice 4 14:3 10
3 FK Vinoř 1928 3 18:3 9
4 SC Xaverov Horní Počernice 3 14:4 9
5 FC Háje Jižní Město 3 8:3 6
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 6
2 Karel Kučera 5
3 Petr Herian 4
4 Daniel Murdych 4
5 Dmytrii Tanchyk 4
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Jiří Klik 16 66,7% 0
2 Radek Hruška 16 66,7% 0
3 Jaromír Bělunek 16 66,7% 0
4 Venca Likeš 14 58,3% 0
5 Robert Sládek 7 46,7% 0
Zobrazit celou tabulku