F. Švarc 9.
D. Bláha 72.
D. Bláha 90. (p.)
3:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Výkon týmu: --

3:1
(1:0)

Výkon týmu: --

Rozhodčí --

Výkon týmu: --

22.08.2024 18:00

2.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025

Hodnocení

 
Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

 

Union Vršovice zvítězil nad Újezdem Praha 4 B v dohrávce druhého kola 1. A třídy skupiny A


Branky


9. F. Švarc , 72. D. Bláha , 90. D. Bláha (p.) - 52. M. Navrátil
7

Čtvrteční večer přinesl dohrávku druhého kola 1. A třídy skupiny A mezi SK Union Vršovice a Újezdem Praha 4 B. Po nedělním odložení kvůli dešti se zápas uskutečnil ve všední den, což oběma týmům přidalo na obtížnosti. Přestože Újezd bojoval statečně, Vršovice nakonec zvítězily 3:1 a připsaly si další tři body do tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý úvod Vršovic, ale poté tlak soupeře

Zápas začal pro domácí SK Union Vršovice ideálně. Už v 9. minutě se po přesném centru Martina Pazdery prosadil hlavou Filip Švarc a Vršovice se ujaly vedení 1:0. „To bylo fajn a doufal jsem, že budeme hrát po zbytek zápasu dobře,“ komentoval úvodní branku trenér Vršovic Michal Bareš. Vršovice se dostaly do vedení, ale pak jako by se na hřišti něco změnilo.

Újezd Praha 4 B, posílený několika hráči z „áčka“, se postupně dostával do tempa a začal domácím způsobovat problémy. Jak poznamenal trenér Vršovic Bareš Újezd ukazoval kvalitní hru a několikrát se dostal na dostřel vršovické branky. „Byli ve všech odvětvích lepší, co se týče zpracování míče, přihrávek, kvality,“ komentoval výkon soupeře Bareš.

Újezd vyrovnává, ale střídání přináší rozhodnutí pro Vršovice

Ve druhé půli se obraz hry ještě více vyrovnal a Újezd se dočkal zaslouženého vyrovnání. V 52. minutě se po dobře zahraném rohu prosadil Michal Navrátil a stav byl 1:1. Hosté v tu chvíli cítili šanci na obrat a nadále tlačili. Měli i několik vyložených příležitostí, z nichž ta největší patřila Ondřeji Míškovi, který se individuálně probil až před brankáře, ale jeho střelu gólman Vršovic dokázal zlikvidovat.

Klíčovým momentem utkání byla změna v sestavě Vršovic. Trenér Bareš se rozhodl pro střídání, které přineslo oživení do hry jeho týmu. „Střídání se nám povedlo. Hra se nám trošku zvedla,“ pochválil své rozhodnutí trenér. V 72. minutě využil jeden z centrů na zadní tyč Dan Bláha, který zvýšil na 2:1. Ačkoliv Újezd zkoušel vše možné, aby vyrovnal, Vršovice si své vedení pohlídaly. 

V závěrečných minutách se Újezd snažil o vyrovnání a vsadil na dlouhé nákopy a ofenzivní risk. To se mu však nevyplatilo. Po jednom z brejků domácích se dostali hráči Újezdu do situace, kdy museli faulovat ve vápně a rozhodčí Jan Chrudimský nařídil penaltu. Dan Bláha si s ní poradil a svou druhou brankou v zápase stanovil konečný výsledek na 3:1. 

„Výsledek je pro mě zklamáním. Myslím si, že jsme minimálně bod urvat mohli,“ povzdychl si trenér Újezdu Daňhel, který ocenil kvalitu soupeře, ale zároveň vyjádřil lítost nad promarněnými šancemi svého týmu. 

Pro Újezd Praha 4 B je tento zápas zklamáním, a to nejen kvůli výsledku. Trenér Daňhel zdůraznil, že zranění klíčového hráče a náročný program, kdy je čeká další zápas už v sobotu, bude pro tým velkou výzvou. Naopak SK Union Vršovice si připsal další cenné vítězství a po dvou kolech má na kontě plný počet šesti bodů.

 



Ohlasy k zápasu


SK Union Vršovice
Michal Bareš - trenér: Odložený zápas, který se hraje v týdnu je vždy těžký. Člověk se hůř koncentruje, je to po práci a není to ono, jak by to mělo být. Ale v 8. minutě jsme vedli již 1:0, kdy po přihrávce Martina Pazdery dal Filip Švarc hlavou krásný gól. To bylo fajn a doufal jsem, že budeme hrát po zbytek zápasu dobře, ale opak byl pravdou. Újezd Praha 4 byl ve všech odvětvích lepší, co se týče zpracování míče, přihrávek, kvality. Byli o něco lepší než my, ale žádnou velkou příležitost si nevypracovali. V šatně jsme klukům o poločase řekli, že takto to dál nejde a že jen čekáme na vyrovnávací gól a že musí přidat. Bohužel vyrovnávací gól ve druhém poločas přišel. My jsme poté vystřídali a musím říct, že střídání se nám povedlo. Hra se nám trošku zvedla. Ve druhém poločase jsme měli dvě nebo tři tutové šance, kdy jsme nedokázali zakončit nebo jsme přestřelili bránu nebo to bylo z malého vápna a nedokázali jsme dát gól. Honza Šimr měl šanci a nedal gól, to jsme si říkali, že nás to asi bude mrzet, ale díky bohu dal gól Dan Bláha a po krásné vypracované akci střídajícího Peška byla odpískaná penalta. Dan Bláha dal z penalty druhý gól a věděli jsme, že to už do konce udržíme.

SK Újezd P-4 B
Martin Daňhel - trenér: Vršovice byly musím říct o něco lepším týmem v zápase, je vidět že jsou na tom dobře, že jsou dobře trénovaní. Ale my jsme na tom byli také relativně dobře, byli jsme posíleni o pár hráčů z áčka, takže fotbal byl celkem vyrovnaný. První gól jsme dostali ze standardky. Neobsadili jsme soupeře a to byla naše velká zbytečná chyba. Ve druhém poločase jsme vyrovnali na 1:1 a za stavu 1:1 jsme měli dvě velké šance. Z toho jedna akce Ondřeje Míška, který přešel 4 hráče až do velkého vápna, kde se dostal až před brankáře, kterého bohužel trefil. Toto kdybychom zvládli a šli do vedení 2:1, tak si myslím, že bychom si nějaké body odvezli. Nicméně nedali jsme a oni nás potrestali potom vzápětí takovým přetaženým balónem na zadní tyč, kde jsme měli neobsazeného hráče a ten to dával de facto z metru skoro do prázdné brány. V závěru jsme vsadili všechno na nakopávané balóny dopředu. Vysunuli jsme stopera Brookse dopředu a po jednom brejku, kdy už jsme měli otevřenou obranu, tak jsme udělali chybu, kterou jsme hasili faulem ve vápně a byla z toho penalta a skončilo to 3:1. Výsledek je pro mě zklamáním. Myslím si, že jsme minimálně bod urvat mohli, ale uznávám kvalitu soupeře a gratuluji mu. Bohužel hned v sobotu nás čeká další zápas. O termínu zápasu jsme se dohadovali, ale jinak to udělat nešlo a dohodli jsme se na čtvrtek. Teď mě to mrzí o to víc, protože se nám zranil levý bek Hurych, 3 lidi mají pracovní povinnosti a zbytek co zůstane, tak je docela pokopaný z tohoto zápasu a asi v sobotu budeme unavení. Nejsme profíci a dva zápasy za 3 dny jsou prostě hodně, ale snad to kluci zvládnou.

Sestavy


SK Union Vršovice
D. Salajka [-] - F. Švarc [-] (73. S. Šantrůček [-] ) , D. Bláha [-] , K. Shkirych [-] , J. Šimr [-] , M. Borovička [-] (65. T. Pešek [-] ) , M. Pazdera [-] (81. J. Šnobl [-] ) , M. Poláček [-] , M. Špulka [-] , K. Protivinský [-] , J. Pejchar [-]

SK Újezd P-4 B
J. Fišer [-] - J. Radačovský [-] , M. Navrátil [-] , M. Cuc [-] (83. V. Malčánek [-] ) , K. Krejčí [-] , O. Míšek [-] , J. Novák [-] (62. J. Kurka [-] ) , M. Přibyl [-] , M. Hurych [-] (73. S. Radhi [-] ) , O. Brooks [-] , V. Krejčí [-]

ŽK: 83. S. Šantrůček - 76. J. Kurka , 82. V. Krejčí , 85. V. Malčánek .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Chrudimský Jan - STĚHULE Borek, PAZDERSKÝ Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Praha

Expert: Tomáš Kraus
Tip experta: výhra domácích

Jelikož Vršovice byly v minulém ročníku velkým favoritem na postup, tak si myslím, že letošní sezóna nebude jiná a budou se držet v horních patrech tabulky. 3:0

Redakce Praha

Expert: Tomáš Kraus
Tip experta: výhra domácích

Jelikož Vršovice byly v minulém ročníku velkým favoritem na postup, tak si myslím, že letošní sezóna nebude jiná a budou se držet v horních patrech tabulky. 3:0

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Rozhovory

Tabulka Z Skóre B
1 SC Xaverov Horní Počernice 8 37:11 22
2 SK Union Vršovice 9 27:11 17
3 SK Ďáblice 8 30:16 16
4 AFK Slavoj Podolí Praha 8 26:17 16
5 TJ Sokol Královice 8 24:15 16

Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 19
2 Petr Herian 9
3 Šimon Procházka 9
4 Antonín Chlum 9
5 Karel Kučera 8

Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radek Hruška 32 57,1% 0
2 Venca Likeš 30 53,6% 0
3 Jiří Klik 26 66,7% 0
4 Jaromír Bělunek 16 66,7% 0
5 Robert Sládek 16 51,6% 0

Zobrazit celou tabulku