Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.08.2024 10:30

1.kolo, Pražský | 1.A třída sk. A, 2024-2025


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

SK Union Vršovice vstoupil do sezóny suverénní výhrou nad FK Klánovice


Branky


7

Sezóna 2024/2025 1. A třídy skupiny A odstartovala pro SK Union Vršovice ideálně. V prvním kole přivítali na domácím hřišti nováčka soutěže, FK Klánovice, a po jednoznačném průběhu utkání si připsali vítězství 5:0. Zápas ukázal, že i přes prvotní těžkosti s prolomením soupeřovy obrany, dokážou Vršovice dominovat a efektivně využít své šance.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Těžký začátek proti zahuštěné obraně

FK Klánovice, nováček soutěže, se od prvních minut stáhl do hluboké obrany a kladl důraz na to, aby nedal domácím příliš prostoru pro jejich ofenzivní snahy. Tento defenzivní přístup soupeře způsobil Vršovicím problémy, kdy se jim nedařilo najít cestu k otevření skóre. Trenér Michal Bareš přiznal, že prolomit klánovickou defenzívu nebylo snadné: „Soupeř bránil v deseti lidech, mám dojem, že skoro ani nevystřelili za celý zápas na naši bránu.“

Vršovice měly možnost jít do vedení již dříve, ale neproměnily penaltu, což jejich frustraci jen zvýšilo. Naštěstí ve 34. minutě prolomil soupeřovu obranu Marek Poláček a otevřel skóre na 1:0. Tento gól výrazně pomohl domácímu týmu a umožnil jim hrát s větším klidem.

 

 

Rychlé góly po přestávce rozhodly

O poločase trenér Bareš nabádal svůj tým, aby přidal na důrazu v zakončení. A to se ukázalo jako klíčové. Hned po přestávce, ve 47. a 49. minutě, skóroval dvakrát Michal Špulka a zvýšil náskok na 3:0. „Naštěstí krátce po změně stran jsme dali po sobě dva rychlé góly a poté to bylo již otevřenější,“ komentoval klíčový moment zápasu trenér Bareš.

 Klánovice se po těchto dvou zásazích již nedokázaly vrátit do hry a utkání se proměnilo v jednoznačnou záležitost. V 59. minutě se prosadil Dan Bláha a v závěru zápasu přidal pátý gól Tomáš Pešek, čímž stanovil konečné skóre na 5:0.

 Trenér Bareš byl s výkonem svého týmu spokojený, i když přiznal, že zápas mohl skončit ještě výraznějším rozdílem: „Měli jsme ještě několik šancí, které jsme nedokázali kvalitně vyřešit. Zápas mohl skončit daleko větším rozdílem, ale jsem rád za 5:0.“ 

Toto vítězství je pro Vršovice skvělým startem do sezóny a poskytuje týmu potřebnou sebedůvěru do dalších zápasů. Jak se však bude jejich forma vyvíjet v průběhu sezóny, zůstává otázkou. Zápas proti nováčkovi FK Klánovice však jasně ukázal, že s Unionem Vršovice je třeba počítat jako s jedním z favoritů na přední příčky tabulky.

 



Ohlasy k zápasu


SK Union Vršovice
Michal Bareš - trenér: Soupeř je nováčkem v soutěži a to je vždy těžké. Nikdy člověk neví, co od nich může čekat. Soupeře jsem sice znal jelikož hráli s naším B týmem, který 2x v minulé sezóně porazili. Soupeř bránil v deseti lidech, mám dojem, že skoro ani nevystřelili za celý zápas na naší bránu. Pro nás byl problém vstřelit branku, když soupeř takto bránil, ale naštěstí se nám to povedlo. Mohli jsme dát gól dříve z penalty, kterou jsme ale neproměnili. Zaplať pán bůh jsme ve 34. minutě dokázali dát gól Poláčkem. O poločase jsme si řekli, že musíme trochu víc přidat na důrazu co se týče zakončení. Naštěstí krátce po změně stran jsme dali po sobě dva rychlé góly a poté to bylo již otevřenější. Měli jsme ještě několik šancí, které jsme nedokázali kvalitně vyřešit. Zápas mohl skončit daleko větším rozdílem, ale jsem rád za 5:0. Je to dobrý start a uvidíme jak budeme pokračovat.




Sestavy


SK Union Vršovice
D. Poláček [-] - D. Bláha [-] (74. J. Pejchar [-] ) , L. Kadeřábek [-] (64. M. Borovička [-] ) , K. Shkirych [-] (64. T. Pešek [-] ) , S. Šantrůček [-] , J. Šimr [-] (74. D. Rejl [-] ) , F. Patera [-] (64. F. Švarc [-] ) , M. Pazdera [-] , M. Špulka [-] , K. Protivinský [-] , M. Poláček [-]

FK Klánovice
J. Kotrba [-] - Š. Procházka [-] (89. J. Prošek [-] ) , D. Zbořil [-] (46. M. Halász [-] ) , D. Bezpalec [-] , P. Zbořil [-] (64. S. Tumpach [-] ) , L. Hladík [-] , K. Petrosjan [-] , V. Šperl [-] , M. Richtr [-] , J. Kutzendörfer [-] (46. D. Kutzendörfer [-] ) , D. Barták [-]

Počet diváků: 20. Rozhodčí: CHRENKO Pavel - VLASTNÍK Jan, BORŮVKA František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Redakce Praha

Expert: Michal Bareš
Tip experta: výhra domácích

Věřím, že se nám podaří úspěšně vstoupit do nového ročníku a nováčka z Klánovic v klidu porazíme. Tipuji 2:0.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 SK Union Vršovice 4 20:2 10
2 TJ Sokol Královice 4 14:3 10
3 FK Vinoř 1928 3 18:3 9
4 SC Xaverov Horní Počernice 3 14:4 9
5 FC Háje Jižní Město 3 8:3 6
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Robert Sládek 6
2 Karel Kučera 5
3 Petr Herian 4
4 Daniel Murdych 4
5 Dmytrii Tanchyk 4
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Jiří Klik 16 66,7% 0
2 Radek Hruška 16 66,7% 0
3 Jaromír Bělunek 16 66,7% 0
4 Venca Likeš 14 58,3% 0
5 Robert Sládek 7 46,7% 0
Zobrazit celou tabulku