Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.03.2024 12:30

20.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V souboji Košutka - Nýrsko se opakoval výsledek z podzimu


Branky


24

V téměř letním počasí přivítala domácí Košutka ve svém ledeckém azylu hosty z Nýrska. Kdo se zdržel u sobotní velikonoční tabule a dorazil trochu později mohl litovat, protože začátek utkání byl jako na horské dráze. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Košutka trestala úvodní neproměněné šance Nýrska

Hned v první minutě utkání mohlo jít Nýrsko do vedení, ale Tříska zlikvidoval nejen umístěnou střelu z hranice vápna, ale i následnou dorážku. Hned prakticky vzápětí Nýrsko dobře kombinovalo na pravé straně a křížnou nahrávku mohl z malého vápna prakticky do prázdné brány uklidit hostující útočník, ale balon napálil pouze do tyče. Vešlo tak v platnost staré známé fotbalové pravidlo nedáš-dostaneš. Na hranici vápna se krásně a elegantně uvolnil přes dva hráče Lemon, jehož střelu gólman pouze vyrazil k Blažejovskému a ten už z malého vápna dorazil pohodlně do odkryté branky - 1:0. V 10. minutě mohlo být v Ledcích ještě veseleji, když centr Lemona v ideální pozici netrefil hlavou přesně Skalský. Druhý gól tak přišel ve 13. minutě z kopačky Tomáše Pekníka, který se hezky uvolnil na středu hřiště a neméně povedenou střelou na zadní tyč zvýšil na 2:0. 

 

Poté otěže v celkem bláznivém zápase převzalo Nýrsko a Tříska byl hned několikrát v permanenci. V 17. minutě se z levého beka dopředu vytáhl Bastl a střelou pod břevno snížil - 2:1. Hned o pár minut později mohlo být vyrovnáno, když tři hosté postupovali prakticky sami na bránu, ale situaci vyřešili nepřesně a zbrkle. Na druhé straně se pak do slibné šance probíjel opět Skalský, ale přestřelil. No a když další dvě šance Nýrska skončili na rukavicích výborně chytajícího Třísky šlo se do kabiny za stavu 2:1.

 

Hosté dotáhli alespoň bod, o který mohli v závěru přijít

Druhý poločas už trochu ubral z tempa toho prvního a nebylo k vidění tolik vyložených šancí. Hra byla vyrovnaná, ale odehrávala se převážně v prostorech mezi oběmi vápny. V 63. minutě Nýrsko zahrávalo rohový kop a nejvýš se vyšplhal Pavlík, jehož první hlavička trefila pouze Pekníka, ale balon se k němu odrazil zpátky a druhou šancí už nepohrdnul - 2:2. V 80. minutě pak vybojoval balon střídající Huy a krásně vyslal do samostatného úniku Pekníka, který zvolil zakončení v podobě futsalového lobu a přestřelil.

 

Nýrsko na druhé straně hrozilo především ze standardních situací díky výškové převaze, ale ani to ke gólu nevedlo. Už už to vypadalo, že zápas dospěje do remízového konce, když na pravé straně vzal balon Pečenka, zatáhl ho i navzdory faulujícímu obránci a naservíroval ho Skalskému, ten ale nechal vyniknout hostujícího gólmana, odražený balon si pak převzal ještě Huy, ale ten pro změnu trefil pouze nýrského stopera do zad. 

 

Oba celky se tedy rozešly smírně.



Ohlasy k zápasu


TJ Košutka Plzeň
Milan Primas, legenda klubu: My jsme v situaci jako vosa, která na letním koupališti spadla do půllitru s malinovkou. Drží se na hladině a v předsmrtné křeči třepotá nožičkama a křidýlkama. Výhra by nás mohla nakopnout a ještě se pokusit o zázrak a z tý sklenice se pokusit vydrápat zpět. Bohužel nás paradoxně rychlé vedení 2:0 vylekalo, začali jsme být ustrašení a nebezpeční jako hladká mouka ve formě na beránka. Myslím, že to byl celkem vyrovnaný zápas s velkým počtem šancí na obou stranách, především v prvním poločase. Dodrželi jsme i tradici, kdy každej zápas chytá jinej gólman. Tentokrát to padlo na Kubu Třísku, kterej na velkou bránu chytal naposledy ještě když byly dovolený fyzický tresty na dětech, ale zhostil se toho náramně a byl nejlepší hráč na hřišti. Nýrsku přeju hodně štěstí do zbytku sezony a my se pokusíme v neděli navýšit naše chudé bodové konto v Mýtě.

FK Okula Nýrsko
Petr Výtisk, trenér: Do utkání jsme vstoupili aktivně, dařilo se nám kombinovat a vytvářet brankové příležitosti. Tu největší jsme měli hned ve 2. minutě, bohužel jsme ji neproměnili a na druhé straně domácí potrestali naše zaváhání v obraně a pustili jsme je do laciného vedení. Sice se nám podařilo poměrně rychle snížit, ale po půl hodině hry jsme upustili od aktivity a zápas byl plný nakopávaných míčů z obou stran. Ve druhé půli to od nás byla spíš křeč, přesto se nám povedlo alespoň srovnat po rohovém kopu. Z výsledku i výkonu panuje zklamání.



Sestavy


TJ Košutka Plzeň
J. Tříska [-] - F. Fikar [-] , O. Lemon [-] (46. V. Kučera [-] ) , J. Kalaš [-] (46. X. Nguyen [-] ) , M. Primas [-] , T. Pečenka [-] , J. Blažejovský [-] (68. D. Kalina [-] ) , V. Skalský [-] , D. Král [-] , T. Pekník [-] , P. Macht [-]

FK Okula Nýrsko
M. Toul [-] - M. Trumpeš [-] (56. I. György [-] ) , R. Dvořák [-] (77. Š. Švec [-] ) , J. Taušek [-] (56. Z. Mašek [-] ) , J. Čanecký [-] , K. Kalivoda ml. [-] , I. Varga [-] , T. Vágner [-] (87. P. Janovský [-] ) , Š. Švec [-] , J. Pavlík [-] , M. Bastl [-]

ŽK: 31. M. Primas , 86. P. Macht , 89. V. Skalský - 69. T. Vágner , 93. K. Kalivoda ml. .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: BOGDAN Gabriel - MĚŘIČKA Vojtěch, PAUR Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza