3:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.04.2024 16:30

18.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

TŘASKAVÝ DUEL PRO SOKOL. FRYMBURK PORAZIL I PODRUHÉ


Branky


9. J. Cifreund , 39. J. Decarli (p.) , 47. D. Fuciman - 85. R. Bagoni
16

Zápasy mezi Chvalšinami a Frymburkem již pravidelně slibují emotivní pochody a vyhrocené momenty. Nejinak tomu bylo v sedmnáctém kole ročníku 2023/2024, kdy zápas hostil Sokol. Představení, v němž padlo po dvou brankách v každém poločase, hned dva muži nedohráli a bodový rozdíl mezi oběma soupeři se ještě více prohloubil. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zejména na domácí půdě se Chvalšinští hodlají prezentovat pohledným útočným fotbalem, proto hned první jejich vážnější příležitost skončila gólem. Na začátku deváté minuty se do tvrdé přízemní střely opřel Jakub Cifreund a jeho projektil zaplaval až do sítě za Vítkem, který se po něm jen marně natahoval.

Hosté prvně nebezpečně zahrozili po uplynutí poloviny prvního dějství, přičemž jejich vážně vzhlížející kontr za hranicí pravidel řešil Zwifelhofer. Po zahrání nabídnuté standardky se Frymburští fotbalisté dopracovali do zakončení, to si ovšem našlo cestu pouze kolem vzdálenější tyče do zámezí a podobně jejich snaha dopadla o nedlouho později.

Hosté si ovšem uvědomili, kudy by mohla vést cesta, na což domácí tým reagoval dalším proviněním se proti pravidlům, tentokrát však nebezpečně blízko brankoviště. K volnému přímému kopu se postavil Tichovský, jenomže mimo zařízení se stočila i jeho střela levačkou.

V závěru poločasu byli hodně aktivní žlutočervení a do dobré formy se probudil zejména Fuciman. Brankář Vítek ale po jeho klice zatáhl za záchtannou brzdu a byl nucen čelit pokutovému kopu. Toho se ujal Jakub Decarli a s přehledem navýšil vedení domácího celku na 2:0. Dominiku Fucimanovi to ovšem nestačilo a po souhře se Štěpánkem brzy opět obtěžoval v brankovišti Frymburka. Jenomže jeho zakončení bylo zablokováno a končící poločas mohli hosté ozdobit alespoň kontaktní trefou.

Během vedeného protiútoku proti Vosejpkovi rozhodčí Valeš usoudil, že si chvalšinská defenziva znovu pomohla faulem, domácí gólman však nemusel zasahovat ani tentokrát, protože se trestný kop znovu nesl mimo jeho tři tyče. Po prvních pětačtyřiceti minutách tak Sokol držel vedení 2:0 a po změně stran mohl být oproti svému soku o poznání klidnější.

Do druhé půle ale vstoupili aktivněji Šumavané. Ti byli po své snaze odměněni sérií několika rohových kopů, avšak udeřit přes dobře připravenou obranu soupeře nedokázali. A tak došlo na nepsané pravidlo nedáš – dostaneš.

Do přímo navazujícího kontru se hrnul Babinský. Ten posunul míč na nohu Jakuba Decarliho a posledně jmenovaný z jednoho dotyku pobídl Dominika Fucimana. Zkušenosti útočníka s jedenáctkou na dresu vedly ke křižné střele, jež se zastavila až v rozvlněné síti a domácí tak vedli již o tři branky.

Až na konci odehrané hodiny byl Vosejpka poprvé prověřen nebezpečnou střelou, která před brankářem Chvalšin zaplavala, ten si s ní ale poradit dokázal. Následně Sokol promarnil hned dvě dobré příležitosti k tomu, aby svému soupeři odskočil do ještě propastnějšího rozdílu.

Posupem času situace na hrací ploše nabírala na vážnosti a eskalovaly zejména emoce hráčů na obou stranách. Výsledkem toho bylo vyloučení Kastenmajera, jenomže domácí mužstvo s přesilovkou nedokázalo naložit tak, jak by mělo. Frymburku se ofenzivní snaha vyplatila, když pět minut před koncem základní hrací doby snížil Roman Bagoni a karty byly rozdány rázem jinak. Hosté přebrali iniciativu a kdyby Vosejpka nevytáhl nejdůležitější zákrok zápasu, jímž doslova vyškrábl jistý gól, mohli by se domácí o výsledek ještě strachovat.

V závěru zápasu se síly na hřišti vyrovnaly, když jej po druhé žluté kartě musel předčasně opustit Babinský, na konečný výsledek to ale vliv nemělo. A nic na něm nezměnilo ani tříminutové nastavení. I ve druhém domácím klání nové poloviny sezóny Chvalšiny uspěly a nyní již myslí na další střet. Ten budou v příštím týdnu hostit Loučovice.

Zdroj: sokol.chvalsiny.cz/



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí týmu): Domácí výhry si vždy obrovsky ceníme. Ačkoliv jsme Frymburk porazili i podruhé v sezóně, nečekali jsme lehký zápas a ten jsme ani nedostali. Nakopl nás brzký gól. Brzy jsme se dostali na koně a vedení drželi prakticky po celý zápas. Soupeř nás několikrát ohrozil, k jeho smůle měl ale problém trefit zařízení. Nabídnutá penalta, kterou jsme nepohrdli, nás uklidnila a do druhého poločasu jsme vstoupili ještě rychlejší trefou. To byly faktory, které rozhodly. Potěšil mě široký kádr, ve kterém jsme nastoupili a v paměti musím sahat hodně hluboko, abych si vzpomněl, kdy naposledy nás bylo tolik, Všichni kluci odehráli skvělý zápas. Bojovali za výsledek, za další domácí úspěch a do dobré formy se probudil Dominik Fuciman. To jsme potřebovali. Kredit přeci jen musím po shodě s trenérem připsat Romanu Vosejpkovi. Měl málo práce, o to těžší byla jeho role. A ačkoliv jednou inkasoval, skvělým zákrokem nepustil Frymburk do závěsu. Černou kaňkou na utkání byly někdy až přehnané emoce a vyloučení na obou stranách. My jsme si ukázali na jaře už podruhé, že nám to proti oslabenému soupeři úplně nejde a v závěru jsme polevili. Vliv na výsledek to naštěstí nemělo. Musíme se z toho poučit a teď se pečlivě připravit na Loučovice, se kterými jsme v prvním zápase uhráli šťastnou remízu.

FC Šumava Frymburk
Milan Račák (kapitán): "V minulých zápasech jsme alespoň předvedli dobrý výkon, i když bez výsledku. Nyní vše špatně."



Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - P. Zwifelhofer [-] , M. Štěpánek [-] (59. R. Weinhard [-] ) , M. Postl [-] , J. Cifreund [-] (76. V. Decarli [-] ) , J. Decarli [-] (78. J. Klíma [-] ) , T. Holas [-] , J. Taher [-] (55. V. Aust [-] ) , M. Babinský [-] , R. Kaprál [-] , D. Fuciman [-] (70. M. Anderle [-] )

FC Šumava Frymburk
M. Vítek [-] - F. Fatura [-] , D. Antl [-] , V. Tomka [-] - M. Malina [-] , M. Račák [-] (54. F. Mertl [-] ) , L. Řepa [-] - P. Tichovský [-] (64. R. Bagoni [-] ) , V. Kastenmajer [-] - F. Malina [-] , O. Malák [-]

ŽK: 25. P. Zwifelhofer , 68. M. Babinský - 37. M. Vítek , 61. F. Mertl , 63. F. Fatura , 66. V. Kastenmajer . ČK: 88. M. Babinský - 68. V. Kastenmajer .
Hráči zápasu: D. Fuciman , R. Vosejpka .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Valeš Radek - VEJČÍK Vít, PETROUŠEK Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Miroslav Turek

Expert: Lukáš Ardó
Tip experta: remíza

Frymburku se teď moc nedaří, ale nedají nic zadarmo, remíza 2:2.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů