Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.09.2023 15:00

9.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hrušov sahal se Slovanem po bodu. Fenomén Trunkát byl ale proti a zajistil pro svůj celek další výhru


Branky


8

Ostravský Slovan zase spasil kanonýr Trunkát. Podzimní zázrak zůstal tentokrát pod svojí třígolovou normou a na vítězství Slovanistů se zasadil dvěma brankami. Slovan se tak náhle vyhoupl na čtvtrou příčku v ligové tabulce, zatímco Hrušov je beznadějně poslední a jeho současné tabulkové postavení začíná krutě připomínat minulou sezonu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Slovan nevstoupil jako papírový favorit

Hráči ostravského Slovanu překvapivě nenastoupili jako favoriti venkovního utkání, protože si byli dobře vědomi houževnatosti a nevyzpytatelnosti svého soupeře z ostravské městské části Hrušov. Fotbalisté Slovanu se nechali už před zápasem slyšet, že s něčím jako je těsná výhra o gól vlastně počítají a vůbec je nebude překvapovat, pokud zápas ovládnou tím, že zkrátka vsítí o branku více než jejich nažhavený soupeř. Kvalitou v personální politice se ovšem Hrušov nejstaršímu ostravskému klubu rovnat nemohl, převaha kvalitního hráčského matriálu byla jednoznačně na straně soupře, který byl nucen v posledním zářijovém dni zajíždět na horkou škváru v moravské části Ostravy. Slovanisté se po drtivou většinu první půle drželi na území domácího celku a snažili se v bezprostřední blízkosti před velkým vápnem kombinovat a ideálně se propracovat k nějaké nezištné průnikové přihrávce na nabíhajícího hráče do pokutovém území. Tato taktika se ale dlouho míjela účinkem, protože vytvářet pohlednou a především účelnou kombinaci na škvárovém povrchu je, když ne nemožné, tak přinejmenším velmi obtížné. Hrací povrch byl alfou a omegou toho, proč se fotbalově lepšímu Slovanu nepodařilo vytvořit si stoprocentní brankovou příležitost, ze které by hráči jeho kvalit téměř jistě skórovali. Hned po úvodním hvizdu se do šance dostal virtuos Trunkát. Ten v samostatném úniku běžel sám na osamoceného brankáře domácího výběru, ale jeho až příliš přesnou střelu placírkou zachránila až konstrukce branky za Kadurou, lépe řečeno horní tyč. Skóre tak otevřel až jeho týmový kolega Rakovcij, jenž se tak trefil ve druhém zápase po sobě a opět měl na svědomí otevírací branku svého černobílého výběru. Branka tao byla téměř totožná jako před týdnem na Hulváckém kopci. Opět si fantsticky zpracoval míč na prsa a v plném běhu, pravda  z poněkud ostrého úhlu, upaloval na Kaduru, jehož překonal přesnou, prudkou střelou na vzdálenější tyč. To, co se poté dělo na hrací ploše, připomínalo fotbal možná z rychlíku. Týmy hodně kazili a hrá se často kouskovala. Tohle nepohledné období ukončil až před poločasem hrušovský Kozel, který si perfektně naběhl na dlouhý nakopnutý míč a neuvěřitelně přesnou střelou mezi nohy brankáře Sleczky vyrovnal na průběžných 1:1. Ostravský brankář si teď Paganiniho z dlouhohrající vinylové desky asi nějakou dobu nepustí. Takřka se závěrečným hvizdem prvního poločasu se ale k všeobecné nezměrné euforii hostujících ještě přece jen měnilo skóre, když balón za brankovou čáru nedopravil nikdo jiný než Trunkát, jenž využil zmatku v defenzivní řadě domácích a poslal tak akorát na fajront před odchodem do kabin své mužstvo do zaslouženého vedení.

Napínavé drama nebylo pro kardiaky

Hrušov ve druhém dějství ucítil šanci na vydolování alespoň jenoho bodu, který by však při jejich současné neutěšené situaci měl bez nadsázky cenu zlata. A strategie vabank hry se domácím vyplatila už za pár minut. Na ostravského sleczku se zčistajasna řítil jeden z hrušovských forwardů, ale Sleczka při jeho prvním zakončení duchapřítomně odolal. Hrací předmět však bohužel pro něj a celý mančaft vyrazil poue k nohám z druhé vlny dobíhajícího Hudečka. Zkončující dravec zachoval chladnou hlavu, přetlačil Oleše, jenž se mu obětavým pádem pod nohy marně snažil zabránit v zakončení, a ztlumený, zpomalený míč o těla obou aktérů se nakonec došoural za brankovou čáru Sleczkovy svatyně. Slovan má ale v sestavě Trunkáta, který snad i díky současné fazóně nevídanou individuální akcí přechytračil dotírajícího stopera, jehož se tak efektně i efektivně zbavil, a následně se trefil přesnou, prudkou, zároveň precizně umístěnou střelou k tyči, to vše z hranice velkého čtverce. Brankář Kadura byl na jeho pokus krátký. V poslední minutě základní hrací doby ještě běžel jeden z útočníků Hrušova sám na Sleczku, mohl vyrovnat, ale branku vysoko přestřelil. Utkání tedy mohlo skončit všemi možnými scénáři, ale opětovně se zaskvěl génius Trunkát, jenž dvěma brankami zařídil veselý odjezd Slovanistů z Hrušova domů.



Ohlasy k zápasu


Jiskra MCHZ Ostrava Hrušov
Břetislav Jiřičný, trenér Hrušova: Jde vidět lehký posun v před. Po exitu hráčů se dalo dohromady nové družstvo, které teď hrálo podruhé skoro ve stejné sestavě. Vzadu to ještě skřípe, ale začínáme dávat góly.

TJ Slovan Ostrava
František Sleczka, brankář: Hrozný zápas, na ještě horším terénu, který jsme ale naštěstí dokázali ubojovat na svou stranu. Řekl bych, že zaslouženě.



Sestavy


Jiskra MCHZ Ostrava Hrušov
M. Kadura [-] - V. Kotsovskyi [-] , F. Kadura [-] , J. Poděbradský [-] , D. Pekara [-] , P. Hudeček [-] , J. Dudek [-] , M. Josefofský [-] , J. Muržin [-] , J. Mrázek [-] (15. D. Kozel [-] ) , J. Hurta [-]

TJ Slovan Ostrava
F. Sleczka [-] - R. Stareček [-] , J. Voznica [-] , M. Vidlák [-] , M. Rakovcij [-] , T. Vráždil [-] , D. Trunkát [-] , D. Oleš [-] , T. Bagi [-] , D. Valder [-] , M. Kubinec [-]

ŽK: 7. J. Hurta , 83. J. Dudek - 6. T. Vráždil , 85. J. Voznica .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: SAJDOK Jaromír - HUSER David, SVATONSKÝ Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Jan Grossmann

Expert: David Trunkát
Tip experta: výhra hostů

Škvára velice oblíbený povrch. přesto věřím, že body povezeme na Hulváky.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů