Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.09.2023 15:30

8.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Trunkát - Lhota 6:0. Lhota zostuzena na Hulváckém kopci nejstarším ostravským klubem


9

Fotbalisté ostravského Slovanu ponížili Dolnolhotské nepopulárním kanárem, řadícím se spíše do tenisového žargónu, ale tentokrát účel světí prostředky. Slovan tedy i s vysokými úrokovými sazbami vrátil hostům jarní debakl z posledního kola, kdy Lhota na hřišti soupeře zničila Slovan poměrem 11:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nic než výhra, zavelel Slovan

Pro ostravské fotbalisty neexistovalo před zápasem nic jiného než plný bodový zisk. Domácí tým se chtěl, jak už bylo zmíněno, také revanšovat za poslední neslavné střetnutí ze závěrečného kola minulé sezony, kde se dočkali dvojciferného skóre na půdě svého aktuálního soupeře. Od Dolní Lhoty tehdy bylo fotbalově docela mimo fair play, když proti Slovanu postavili to nejlepší, co měli k dispozici, protože už měli jisté třetí místo, a naopak dobře věděli, že Ostravané proti nim vyrukovali víceméně s rezervním výběrem druhé kategorie. Už od začátku to tak na hřišti vřelo a emoce by se daly krájet. Slovanisté nastoupili bez některých klíčových opor svých řad laborujících se zdravotními nešvary způsobenými nešetrnými střety v kolech minulých. Jedním příkladem za všechny je kapitán Trávníček, který stále není fit a už několik dní marodí s vyhozeným ramenem. Na výkonu a přístupu ke hře to nebylo ze strany domácích absolutně znát. Svoje předzápasové ambice začaly plnit hned zkraje, kdy se k zakončení dostal Rakoncij a propálil vše, co mu stálo v cestě. Autor úvodní branky totiž skvěle přečetl myšlenku týmového kolegy Oleše, jenž mu adresoval nadýchaný bochánek za obranu. Rakoncij míč v plném sprintu převzal a zahrál na stradivárky brankáře brauna. Nebezpečnějším mužstvem byli přesto hosté až do nějaké 35. minuty prvního dějství. Obranné řady provětrával většinu času Patrik Bubík, ale jako mořské vlnobití se jeho pokusy s s urputným úsilím něco provést se zápasem tříštily o defenzivní blok ve složení Sleczka-Valder-Kubinec. Sleczka v bráně pochytal i nemožné a držel svůj celek bravurními zásahy nad vodou. pokud gólové situace nevyřešil přímo fantom v bráně domácích, zastoupili jej na brankové čáře jeho obětaví spoluhráči, kteří nastavili vlastní tělo proti míči směřujícími do brány za již překonaným Sleczkou. Jmenovitě brankáři Slovanu pomohl dvěma excelentními obrannými zákroky Kubinec. Po něm se přiřítil se včasně zataženou ruční brzdou pes obranář Valder, jenž vynikajícím blokem zamezil tvrdé střele v cestě do sítě a vyrovnání stavu hry. Sleczka si mohl vyřvat plíce, ale prtoti výkonům svých defenzivních spoluhráčů nemohl říct ani půl slova. Tlak Lhoty byl místy k nevydržení a Slovan jej pokaždé ustál jen s nasazením společných kolektivních sil. Když Slovan nesnesitelnému náporu konečně odolal, přihlásil se ke slovu černobílý ďábel trunkát, autor dvou hattricků v řadě z posledních kol.

Trunkát přidal dalších pět branek

Po změně stran Trunkát zapnul svůj automat na střílení branek a celkem jich vsítil ještě dalších pět. Za zmínku stojí záře na 5:0, kdy Trunkát potvrdil svoji extraklasu. Brankář hostů Braun si špatně zpracoval míč, telepat Trunkát mu ho vypíchl a z otočky trefil prázdný dpodní kout prázdné branky. Branka na 6:0 bylo také parádní Trunkátovo mistrovství. Borec s číslem 13 obdržel míč z postranního centru jednoho ze svých spoluhráčů a z voleje se opřel do míče jen něco málo za hranicí šestnáctky. Výsledkem byly vymetené pavučiny v jednom z horních rohů brány za nebohým Braunem. Objektivní hodnotící měřítko by nemělo zapomínat ani na úžasného Voznicu, jenž byl autorem třech asistenci především na Trunkátovy góly.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Dolní Lhota
Háčský výběr Dolní Lhoty: Lhota hrála fotbal, ale Slovan dával branky.



Sestavy


TJ Slovan Ostrava
F. Sleczka [-] - M. Rakovcij [-] , M. Taritsa [-] (75. J. Voznica [-] ) , T. Vráždil [-] , D. Trunkát [-] , P. Cirkl [-] , D. Oleš [-] , T. Bagi [-] , M. Videnka [-] , D. Valder [-] , M. Kubinec [-]

TJ Sokol Dolní Lhota
P. Braun [-] - S. Čech [-] , V. Kubíček [-] , J. Stanovský [-] , J. Zeman [-] , R. Bubík [-] , T. Zdražila [-] , P. Bubík [-] , J. Dedek [-] , V. Švrlanský [-] , J. Bedry [-]

ŽK: 10. D. Oleš , 86. J. Voznica - 18. V. Švrlanský .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: SAJDOK Jaromír - NĚMEC Jaroslav, HERMAN Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Jan Grossmann

Expert: Zdeněk Nováček
Tip experta: výhra hostů

Slovan má fazónu, ale Dolní Lhota má pořád svou kvalitu, zde tuším velké plusko. Na tom malém hřišti to bude padat - +6,5 gólu, dvojka.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích