0:1
(0:0)
65. T. Jůda
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.11.2023 10:00

13.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Celé mužstvo podalo poctivý, aktivní a takticky vyzrálý výkon, komentoval důležité utkání se Švihovem horažďovický trenér Šedivý


Branky


65. T. Jůda
14

Švihov prohrál ve 13. kole s Horažďovicemi 0-1. Dlouho očekávaný souboj o první místo byl v prvním poločase hodně vyrovnaný s téměř žádnými vyloženými šancemi. Po přestávce byly Horažďovice o něco lepším týmem a v 65. minutě je poslal do vedení Tomáš Jůda. Domácí na jednobrankový náskok soupeře nedokázali odpovědět a v posledním podzimním kole utržili čtvrtou porážku v sezóně. Přesto za sebou má Švihov jako nováček soutěže výborný podzim, který zakončil na skvělé třetí pozici. Horažďovice propluly první půlkou sezóny bez výraznějších chyb a po zásluze jsou na první místě se čtyřbodovým náskokem na druhé Měcholupy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný souboj bez výraznějších šancí

Souboj o první místo se odehrával za nepříliš hezkého počasí. Všudypřítomný vítr a lehký déšť úplně nepředpovídaly perfektní fotbal a dokonalé přesné kombinace. Přesto byl trávník velmi dobře připravený a domácí správce odvedl výbornou práci. Úvodní minuty ukázaly, jak asi bude probíhat celý první poločas. Švihov více držel balón, trpělivě kombinoval a měl optickou převahu, vyraznější gólové příležitosti si ale nevytvořil. Výjimkou byla jedna vyložená šance, kterou ovšem domácí neproměnili. Horažďovice si v obraně počínaly nadmíru svědomitě, nechybovaly a samy čekaly na možnost podniknout rychlé protiútoky, jež jsou v jejich podání mnohdy smrtící, což určitě potvrdí všichni jejich soupeři. Oba týmy si během zbytku prvního poločasu vytvořily pár náznaků šancí, ale to bylo prakticky vše. První poločas skončil 0-0 a druhá půlka slibovala velké drama, kde je velká pravděpodobnost, že jedna branka rozhodne o celkovém vítězství. 

 

 

Tomáš Jůda rozhodl o vítězství Horažďovic

Druhý poločas přece jenom nabídl trochu odlišnou podívanou. Horažďovice si v něm vedly lépe, byly o něco lepším týmem a postupem času se dostávaly do zajímavých šancí. V 65. minutě vybojoval hostující Faltys balón, kolmicí našel na pravé straně rozběhnutého Jakuba Bočka, který posléze postupoval sám na brankáře. Ten jeho střelu vyrazil, ale balón se znovu dostal k horažďovickému záložníkovi, jenž následně pohotovou přihrávkou našel volného Jůdu. Ten už měl lehkou úlohu a ve skluzu uklidil míč do odkryté branky - 1:0. Na domácím týmu byla vidět touha utkání rychle vyrovnat, ale výborně připravenou defenzivu Horažďovic překonával Švihov jen stěží a ve finální fázi si vedl nepřesně nebo mu často chybělo trochu štěstí. Naopak hosté si do konce zápasu vypracovali ještě dvě velmi dobré šance k navýšení náskoku, které ovšem neproměnili. Hosté těžký duel zvládli a na půdě Švihova si připsali veledůležitou výhru 1-0. Horažďovice zakončily spanilou podzimní jízdu na zaslouženém první místě a v druhé části sezóny si půjdou za postupem. Švihov zatím v nováčkovském ročníku podává velmi kvalitní výkony a ani on není ze hry o postup, jelikož přezimuje na třetí pozici. 



Ohlasy k zápasu


FC Švihov
Adam Popelka, trenér: V první půli jsme byli více na balónu, ale jen velmi zřídka jsme se dostávali do šancí. Nakonec jsme si přece jenom jednu stoprocentní příležitost vytvořili, ale bohužel jsme ji neproměnili. Poté se hrálo spíše ve středu hřiště, což vedlo k bezbrankové poločasové remíze. Čím dál víc nám bylo jasné, že utkání bude o tom, kdo vstřelí první gól. To se naneštěstí podařilo po přestávce soupeři. Zároveň začalo více pršet a terén už byl tou dobou hodně poničený, takže nějaký technický fotbal se hrát nedal. Horažďovice se po úvodní brance zatáhly a hrály na rychlé brejky. My jsme ve zbylém čase nedokázali odpovědět a soupeř si už těsný náskok pohlídal.

FK Horažďovice
Michal Šedivý, trenér: Na závěr podzimní části sezóny jsme zajížděli do Švihova, kde nás čekal přímý souboj o 1. místo v tabulce. Švihov je sice nováčkem I. B třídy, když do ní postoupil z okresního přeboru, do této sezóny se mu ale povedlo sestavit výborné mladé mužstvo, které se hned zapojilo do boje o postup do vyšší soutěže. Před samotným hodnocením zápasu ještě nutno říci, že se utkání hrálo za chladného, větrného a lehce deštivého počasí, ale v tomto listopadovém období na výborně připraveném hřišti. Do utkání jsme vstupovali se záměrem pozorně bránit, soupeře zbytečně nepouštět do brejkových situací a sami na nějaký brejk počkat. Tato taktika nám 1. poločas vcelku vycházela, nicméně výsledkem byla pouze poločasová bezbranková remíza, kdy sice domácí byli více na míči, měli asi optickou převahu, ale k šancím to ani na jedné straně nevedlo. Na obou stranách se jednalo o 1 až 2 náznaky příležitosti, nic víc. Poločasová remíza na hřišti těžkého soupeře není špatnou výchozí pozicí do 2. dějství zápasu, my jsme chtěli pokračovat v zodpovědném výkonu s vírou, že po přestávce většinou všechny týmy přehráváme jak fyzicky, tak i fotbalově. Tyto předpoklady se potvrdily, když jsme od 46. minuty byli na hřišti lepším týmem. Hráli jsme dobře ve všech řadách, poctivě bránili a jednoduchou kombinací se dostávali do rychlých protiútoků, které domácí jen s potížemi odvraceli. V 65. minutě nám odměnou za aktivitu byl vedoucí a nakonec i vítězný gól Tomáše Jůdy. Do konce zápasu jsme byli nebezpečnějším mužstvem a vypracovali si ještě možná 2 nebo 3 dobré šance, bohužel je ale nevyužili. Celé mužstvo si zaslouží pochvalu, když podalo poctivý, aktivní a takticky vyzrálý výkon a myslím, že po zásluze vezeme ze Švihova 3 body a přezimujeme v čele tabulky. Na závěr bych chtěl poděkovat našim fanouškům, kteří do Švihova dorazili v hojném počtu a skvěle fandili. Nyní si všichni budeme do konce roku užívat zasloužené volno, a pak se již začneme připravovat na jarní část sezóny, kde se budeme snažit uhájit 1. místo a vyhrát.



Sestavy


FC Švihov
R. Sláma [-] - T. Štengl [-] , M. Brož [-] , M. Daněk [-] , T. Daněk [-] - Q. Pham [-] (60. J. Baxa [-] ) , M. Marek [-] , V. Petelík [-] , J. Sláma [-] (80. M. Petelík [-] ) , M. Toman [-] - M. Polívka [-] (85. T. Ryba [-] )

FK Horažďovice
D. Petržilka [-] - O. Šabek [-] (70. F. Marc [-] ) , M. Šedivý [-] , J. Boček [-] , A. Rojt [-] , T. Jůda [-] , A. Faltys [-] , J. Boček [-] , P. Klečka [-] , M. Šašek [-] , J. Pavlík [-]

ŽK: 68. T. Štengl - 59. O. Šabek .
Hráči zápasu: T. Jůda .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Rubáš Jaroslav - NESVADBA Karel, ZAVADIL Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     11. 11. 2023 09:53
Funkcionář, Trenér, Předseda klubu - TJ Pfeifer Chanovice | Plzeňský | Klatovy

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 11. 2023 08:50

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2023 22:39

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     10. 11. 2023 13:36

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Jan Keňo

Expert: Jan Keňo
Tip experta: remíza

Forma z posledních týdnů nahrává hostujícímu týmu, ale Švihov se doma jen tak nedá.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů