3:2
(2:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.10.2023 16:00

9.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mýto se odlepuje ode dna. Pomohl výhře chybně odmávaný ofsajd?


Branky


32

Gólovou přestřelku, ve které každý chvilku tahal pilku. Tak by se dalo shrnout střetnutí mezi domácím Mýtem a hostujícím Stříbrem, které dosud čeká na první vítězství v soutěži. Přesto i v Mýtě sahal Baník po bodu, ale zasáhl ofsajd nebo chyba?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Stříbro do zápasu vstoupilo velmi dobře, už na začátku 9. minuty prodlužoval centr za sebe Donate, obranu přesprintoval Jiří Kolena a poradil si i s vybíhajícím Vildem, kterého prostřelil. Jenže vedení hostům nevydrželo dlouho. Úsek zápasu plný nepřesností nakonec přinesl Mýtu možnost zahrávání rohového kopu, na nějž si našel ideální prostor Tomáš Hatina a vysokou hlavičkou přehodil Pejřimovského. O chvíli později se nešťastně zranil hostující obránce Petrlák, který o pár minut později musel střídat. Pohyb v obranných řadách mohl následně využít Hatina, ale pro tentokrát soupeře neprostřelil. To se povedlo až ve 34. minutě při dalším rohovém kopu. Na přední tyči prodlužoval za sebe Brož a právě Tomáš Hatina stál nikým neatakovaný na malém vápně a v klidu uklízel do otevřené svatyně. Ještě před přestávkou měl navíc Hatina možnost završit hattrick, ale míč se k němu dostal se zpožděním a střela skrze obránce pak postrádala přesnost.

 

Brzy po výměně stran dostali možnost domácí zahrávat volný přímý kop ze zhruba 22 metrů, ke kterému se postavil Tomáš Hatina. Ten vyslal přízemní střelu na stranu brankáře, který si ale se skákavým míčem nedokázal poradit a přes rukavice skončil za jeho zády. Hattrick byl na světě. Jenže hosté to nezabalili a o čtyři minuty později to bylo opět o jednu branku. Obránce stejně jako v prvním případě nakopl míč na Donateho, ten jej možná ani netečoval, když za jeho zády do díry v obraně nabíhal Jiří Kolena, který si poradil s obráncem a poté o tyčku skóroval. Neuběhly ani tři minuty a mohl se slavit hattrick i na straní hostů. Donate vyslal za obranu Kolenu, který ale tentokrát mířil těsně vedle a domácím se hodně ulevilo. Ještě větší úleva ale přišla v 66. minutě. To do šestnáctky centroval kapitán Vyšín, na míč si dle regulí naběhl právě Jiří Kolena, který u něj byl o chlup dříve než brankář Vild tečí nataženou nohou srovnal stav. Jenže proti byl tentokrát asistent rozhodčího Kripner, který zřejmě vlivem špatného postavení viděl hráče Baníku v ofsajdu, i když mu v té situaci pomáhala bílá čára velkého vápna (detail v přiloženém snímku). Tato chyba se následně ukázala možná jako rozhodující při možné dělbě bodů. Závěr zápasu už byl totiž plný emocí, kouskovaný o fauly a debaty s rozhodčím. A tak se ani nečekalo, že nějaká branka v závěru zápasu padne. Hosté měli ještě v nastaveném čase zajímavou standardní situaci před šestnáctkou, ale Vacín mířil těsně vedle šibenice.



Ohlasy k zápasu


TJ Slavoj Mýto
Pavel Kůrka, trenér: Dobrý den. Vyrovnané utkání, kde mohly brát body oba týmy. My jsme byli na konci šťastnější. Soupeř vstoupil do utkání lépe než my a už v 9. minutě vstřelil branku. My museli opět zápas dotahovat a otáčet. To nás stojí hodně sil.

TJ Baník Stříbro
Lubomír Zaoral, asistent trenéra: Další v řadě výsledkově nepovedené utkání. Co nás trápí je prostě koncovka, i šance si vytvoříme, ale nedůraz a někdy špatné řešení nás zatím sráží. V Mýtě jsme to byli my, kdo udával tempo hry, v klidu mohu říci, že 70% hry se odehrávalo s míčem na našich kopačkách, ale domácí byli maximálně efektivní v zakončení po rohových kopech v prvním poločase, kdy jsme individuálně nedokázali pokrýt kanonýra domácího celku. Na začátku druhého poločasu z volného přímého kopu dovršil hattrick a to bylo asi od domácích vše. Nám se podařilo po rychlém snížení i vyrovnat, ale pomezní rozhodčí je proti... Videozáznam ovšem ukazuje úplně něco jiného, tudíž nám byl upřen regulérní vyrovnací gól na 3:3! V zápase jsme byli i nadále aktivní, menší příležitosti se naskytly, ale buď nás opět zastavil hodně divně zdvižený praporek nebo nepřesnost v zakončení. V utkání tudíž rozhodli domácí doslova ze standardních situací, protože nejvážnější šanci si vypracovali až v závěru po našem jednom z mála zaváhání v defenzivě ze hry. Naše hra, pohyb hráčů, nasazení, mělo dobrou úroveň, možná jedno to z lepších z podzimních zápasů, ovšem k bodům to bohužel zase nevedlo. Makáme a jedeme dál.



Sestavy


TJ Slavoj Mýto
J. Vild [-] - J. Šmíd [-] (74. M. Mařík [-] ) , T. Hatina [-] , S. Mackovič [-] (46. J. Lenk [-] ) , M. Brož [-] (81. J. Feřstek [-] ) , M. Prach [-] (61. R. Chvála [-] ) , P. Štych [-] , M. Melka [-] , J. Hereit [-] , J. Melka [-] , J. Mašek [-]

TJ Baník Stříbro
M. Pejřimovský [-] - J. Pospíchal [-] , T. Bůžek [-] (90. M. Haas [-] ) , J. Kolena [-] , D. Donate [-] , J. Vacín [-] , M. Hodek [-] , J. Janda [-] , D. Tůma [-] , J. Petrlák [-] (24. J. Bělohlav [-] ) , M. Vyšín [-]

ŽK: 53. P. Štych , 68. T. Hatina - 70. M. Vyšín , 71. J. Pospíchal , 94. D. Tůma .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: CIMICKÝ Filip - MOLEK Eduard, KRIPNER Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích