0:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.09.2023 10:15

5.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

DERBY: Jediná chybička domácího brankáře rozhodla o výsledku


Branky


30

Po dlouhých letech se znovu střetly. Domácí Horní Bříza na svém hřišti přivítala fotbalisty z nedalekého Kaznějova. Utkání navíc přijela sledovat i pořádná dávka fanoušků - oficiální čísla hovoři o třech stovkách.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Od úvodního hvizdu se jednalo o šancemi méně zajímavé utkání. Většina fotbalu se odehrávala mezi šestnáctkami a když už se jeden či druhý celek dostal do šestnáctky nebo k nějaké zajímavé střele, byly pokus zblokovány, nebo chyběla přesnost či načasování. Ve dvacáté minutě se do koncovky hlavou dostali hosté po standardní situaci, ale na brankové čáře míč odvrátila doácí obrana. O pár minut na druhé straně mohli standardku lépe využít domácí, ale namísto možná nebezpečnějšího centru do šestnáctky ze zhruba 25 metrů volili rozehrávku na krátko, míč se po několika pokusek o centr dostal na šestnáctku k Trojancovi a ten trefil pouze blokující obránce.

 

Než uběhla půlhodinka hry, hnal se do rychlého protiútoku na Schimmera Višnovský, ale domácí brankář si s nájezdem včasným vyběhnutím poradil. Vzápětí po další přímočeřejší akci hostů se do zakončení zpoza vápna dostal Domabyl, ale těsně minul pravou tyč. A poté přišel nejdůležitější okamžik celého zápasu... Ve 33. minutě zahrávali hosté dlouhou standardku, Schimmer si zavolal ale míč podběhl, Tichý hlavičkou vracel před bránu a Martin Vondráček uklízel do odkryté. Ve zbytku poločasu byla Horní Bříza více na míči, ale do vážné šance se dostávala sporadicky a Šašek vlastně nemusel řešit nějaký větší problém, jelikož obrana mu fungovala na jedničku.

 

Po výměně stran mohli brzy slavit domácí. Na malém vápně mohl do odkryté brány zakončovat kapitán Paukner, ale zblízka přestřelil. Po hodině hry Trojanec trefil jen rukavice hostujícího brankáře a k dorážce se jeho spoluhráč nedostal včas. Na druhé straně se podobně na brankáři vybil Jakub Vondráček, který dorážku poslal přes obránce do boční sítě.

 

Závěr zápasu vypadal dle očekávání. Horní Bříza si vytvářela obrovský tlak na Kaznějov, ale v šestnáctce se proti početní nevýhodě nedokázala dostat ke střele. Naopak hosté hrozili z rychlých brejků. Potvrzující branky mohli zasadit Jakub Vondráček, nebo střídající Fait, ale Schimmer byl pokaždé v pozoru. Na druhé straně spálil obrovskou šanci Reindl, čímž jen potvrdil "zápas blbec", jak později komentoval utkání jeho trenér Kubice.



Ohlasy k zápasu


SK Horní Bříza
Michal Kubice, trenér: Od nás byl první poločas absolutně nevydařený, absolutní katastrofa. Po změně stran jsme zlepšili výkon, začali jsme předvádět co jsme chtěli od začátku, ale už jsme naráželi do sedmičlenné obrany. Hosté totiž zaparkovali autobus na vápno a to nešlo. Byl to takový zápas blbec... My jsme to po zápase rozebírali v šatně a došli jsme k závěru, že kdybychom hráli tři tyto zápasy za sebou, tak ten gól nedáme. Centry přicházely, střely přicházely, ale ten gól bychom nedali. Podle mě rozhodlo to, že Kaznějov chtěl vyhrát víc a zápas uhrál bojovností. Fotbalovější určitě hosté nebyli, ale bojovností si za tím vítězstvím šli víc.

FK Bohemia Kaznějov
Vladimír Pitlík, trenér: Derby ve Bříze po strašně dlouhé době. My nováček zespoda, domácí "nováček" ze shora. Od úvodu vyrovnaný mač. Přelévalo se to z jedné strany na druhou a i na příležitosti to bylo vcelku vyrovnané. My jsme udeřili po třicáté minutě ze standardky. Do přestávky jsme pak byli herně o něco lepším týmem, ale další branky již nepadly. V úvodu druhého poločasu jsme byli opět aktivnější ale po 10 minutách nás domácí přimáčkli na naší polovinu. Z asi dvacetiminutového velkého tlaku si vytvořili dvě velké šance, ale jednu chytil Šašek a ve druhé přestřelili prázdnou branku. Potom jsme opět začali hrozit i my a v závěrečných 15 minutách jsme měli minimálně 5 vyložených gólový šancí. Jen sám kapitán Kuba Vondráček měl 3 stoprocentní. Jenže žádnou jsme neproměnili, a tak to byl boj až do závěrečného hvizdu. Domácí už žádnou šanci neměli, a my tak udrželi jednobrankový náskok. V celkem vyrovnaném utkání jsme nakonec byli přeci jen o ten gól lepším týmem, už vzhledem k velkému množství vytvořených šancí. Pro nás parádní vítězství.



Sestavy


SK Horní Bříza
J. Schimmer [-] - S. Rous [-] , J. Kraček [-] (83. L. Dobrý [-] ) , T. Koudele [-] , A. Lavička [-] - D. Šebek [-] (46. Z. Netáhlo [-] ) , T. Do [-] (46. A. Daníček [-] ) , M. Paukner [-] , L. Kříž [-] (73. M. Tvrdík [-] ) , J. Trojanec [-] - D. Reindl [-]

FK Bohemia Kaznějov
R. Šašek [-] - M. Vondráček [-] , D. Vinkler [-] (67. . Tran [-] ) , J. Vondráček [-] (93. M. Polívka [-] ) , T. Vaneš [-] , P. Domabyl [-] , J. Vondráček [-] , V. Višnovský [-] (93. V. Vašíček [-] ) , M. Tichý [-] , J. Buček [-] , L. Filipec [-] (79. F. Fait [-] )

ŽK: 23. J. Vondráček , 74. J. Vondráček , 88. J. Buček .
Hráči zápasu: M. Vondráček .
Počet diváků: 300. Rozhodčí: MIČAN Jan - ŠNAJDR David, ŠIMEK František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích