4:2
(2:0)
85. M. Ješina (vl.)
89. M. Ješina (vl.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.09.2023 17:00

4.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kaplice si poradila s Borkem, domácí Ješina si ale dal hned dva vlastní góly!


Branky


25. L. Fučík , 44. J. Česák , 54. J. Česák , 88. P. Gutheis - 85. M. Ješina (vl.) , 89. M. Ješina (vl.)
37

Po výhře ve Vodňanech hostili Kapličtí za krásného slunečného počasí před pěknou diváckou návštěvou nováčka z Borku a chtěli zisk tří bodů potvrdit dalším plným bodovým ziskem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

 Úvodní čtvrthodinu střetnutí lze označit za takovou oťukávací, vždyť šlo o vůbec první vzájemné utkání v novodobé historii. Na konci této části hry se ke střele zpoza šestnáctky odhodlal hostující Frank, Říha míč směřující k jeho pravé tyči dokázal vytáhnout na rohový kop. To bylo z hostující strany na dlouhé minuty vše. Otěže utkání převzali do svých rukou Kapličtí. Ve 13 minutě centroval z pravé strany Fučík, Česák v gólové pozici sám před gólmanem míč minul. Krátce na to spolupráce stejných hráčů. Fučík vysunul Česáka, který z pravé strany pronikl do šestnáctky, zakončoval po zemi na zadní tyč, gólman Moudrý zasáhl reflexivně nohou. Hostující gólman byl v těchto chvílích zápasu v plné permanenci. K přímému kopu se postavil Vaniš, Moudrý pokus směřující pod břevno vytáhl na rohový kop.

 

V minutě devatenácté se ve vápně dostal k odraženému míči Česák, prostor tří tyčí netrefil. Další gólovou příležitost si vypracovali Spartakovci za další dvě minuty, kdy Gutheis přesnou kolmicí vysunul nastartovaného Fučíka, kterému však nevyšel první kontakt s balónem, a tak u něj byl dříve vybíhající brankář Moudrý. Ten nakonec kapituloval až o několik minut později. Divoký vyslal dlouhou kolmou přihrávku po pravé straně, Lukáš Fučík pronikl do vápna a střelou po zemi na bližší tyč poslal Spartak do zaslouženého vedení – 1:0.

 

I po vstřelení vedoucí branky byli nadále o poznání aktivnější Spartakovci, kteří měli dalších několik možností své vedení navýšit. Ve 28 minutě po Gutheisově trestném kopu se ve vápně dostal ke střele Vaniš, křížný tečovaný pokus se jen těsně nevešel do branky soupeře. Domácí prakticky neustále zaměstnávali hostující obranu. Ve 35 minutě Gutheis přesnou kolmicí vyslal do úniku Česáka, který se zleva dostal až před brankáře, Moudrého však prostřelit nedokázal. Nedlouho poté zahrávali Spartakovci rohový kop. Centroval Pulec v gólové pozici hlavičkoval Ješina nad branku Borku. Kýžený druhý gól přidali domácí krátce před odchodem do kabin, když Gutheis na levé straně posunul míč Divokému, který poslal do vápna prudký centr a Jakub Česák v krkolomné pozici poslal míč za brankovou čáru, zákrok Moudrého přišel už pozdě – 2:0. Hosté ještě reklamovali hraní rukou, ale u rozhodčích neuspěli, a tak do kabin odcházeli Kapličtí s dvoubrankovým náskokem.

Druhý poločas

 I po změně stran se pokračoval v nastoleném trendu. Častěji měli míč na svých kopačkách domácí fotbalisté a díky tomu se také dostávali častěji do vážnějších zakončení. Po pěti minutách hry Nowak před vápnem přihrál míč Gutheisovi, se střelou po zemi si Moudrý poradil. Nedlouho poté však přesto lovil míč ze své sítě potřetí. Na levé straně vybojoval míč Vaniš, pronikl do vápna, ideálně našel nepokrytého nabíhajícího Jakuba Česáka, který neměl problém míč dopravit do prázdné brány – 3:0.

 

Po hodině hry se pokusil lobem překonat Moudrého Gutheis, ale hostující gólman se v tomto případě překonat nenechal. Spartakovci nadále pokračovali v aktivním pojetí hry. Uběhly sotva další dvě minuty, kdy Gutheis před vápnem posunul míč Martinu Pulcovi, technický pokus minul vzdálenější tyč Moudrého svatyně. Hostující brankáře zachránila i tyč. Bylo tomu tak v 73 minutě, kdy po Česákově přihrávce střílel z levé strany Gutheis, nastřelil však jen bližší tyč. Deset minut před koncem po Divkého centru hlavičkoval mimo střídající Daniel. Záhy na to po Smolenově přihrávce střílel k pravé tyči Nowak, Moudrý jeho pokus vytáhnul na rohový kop. Hostující gólman si pak pohlídal i Gutheisovu střelu po zemi. V 85 minutě se z čista jasna gólu dočkali hosté. Po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval Vaník, a poslední kdo se dotknul míče byl bránící Miroslav Ješina, od kterého se míč dostal do vlastní sítě – 3:1.

 

To ještě ale nebyla konečná podoba výsledku. Poté při rozehrávce chyboval gólman Moudrý, který svou rozehrávkou přesně našel střídajícího Ondřeje Říhu, ten se dostal do vápna, nezištně předložil míč Petru Gutheisovi, který doklepl míč do sítě – 4:1. Vzápětí roh na druhé straně. Od rohového praporku centroval Frank a bránící Miroslav Ješina hlavou míč prodloužil do vlastní sítě – 4:2. Smolař utkání byl tedy jasný. Kapličtí si zcela po zásluze připsali druhou podzimní výhru. Při lepší koncovce mohlo být vítězství Spartakovců výraznější. Pro hosty je prohra o dva góly ještě milosrdná. V dalším kole se Kapličtí představí v Blatné.      

 

AUTOR: LIBOR GRANEC



Ohlasy k zápasu



FK Borek
Radek Horejš (hráč): Kaplice působila po celý zápas fotbalovějším dojmem a udělila nám lekci především z nasazení. Vlastními chybami se srážíme dolů a utkání si tím komplikujeme. Znatelná byla i absence některých klíčových hráčů. Domácím gratulujeme ke třem bodům.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - J. Vaniš [-] , M. Ješina [-] , L. Fučík [-] (73. R. Daniel [-] ) , E. Pastier [-] (65. D. Pál [-] ) , P. Gutheis [-] , M. Pulec [-] , J. Česák [-] (79. J. Smolen [-] ) , J. Divoký [-] (86. O. Říha [-] ) , V. Kuchař [-] , T. Nowak [-]

FK Borek
F. Moudrý [-] - J. Endlicher [-] (35. D. Šťastný [-] ) , O. Vaník [-] , J. Čermín [-] - J. Houška [-] , D. Kříženecký [-] (66. M. Bukovinský [-] ) , O. Hanžl [-] , M. Kocina [-] (46. V. Baščevan [-] ) - R. Horejš [-] - M. Severa [-] , J. Frank [-]

ŽK: 27. O. Vaník , 45. J. Čermín , 74. V. Baščevan .
Počet diváků: 238. Rozhodčí: HRUŠKOVÁ Katka - DIMITROV Nikolaj, BARVA Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Kaplice nováčka z konce Budějovic porazí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Kaplice už se rozjíždí a s Borkem nebudou mít mnoho práce 4:1

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Další těžkej soupeř pro nás. V Kaplici byla vždy skvělá fotbalová atmosféra a proto se máme na co těšit. Věřím, že nějakej bod si odvezem a třeba budou i tři.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích