0:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.09.2023 17:00

3.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kaplice loupila ve Vodňanech


Branky


38

Ve třetím kole zavítali Kapličtí do Vodňan. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Po dvou těsných prohrách chtěli na půdě soupeře zabodovat, aby se jim podařilo vymazat nulu na kontě získaných bodů. Hostující trenér Ginzel měl k dispozici na zápas poměrně široký kádr. Domácí se naopak museli obejít bez tradičního kapitána, zkušeného Karla Kukly, který byl v předchozím zápase vyloučen. I tento fakt hrál do karet Spartakovcům. V úvodu jako by se týmy spíše oťukávali, co jeden může čekat od druhého. Ve čtrnácté minutě se po Česákově přihrávce dostal do vápna Gutheis, ale jeho zakončení na branku nepropustil bránící soupeř. Na druhé straně zahrozili Vodňanští po rohovém kopu. Po centru Hryneviche hlavičkoval nebezpečně Trejbal, gólman Říha byl pozorný. Navíc dlouhým výkopem nastartoval rychlonohého Fučíka, který míč zatáhl z levé strany, zpětnou přihrávkou našel na hranici šestnáctky Nowaka, střela však mezi tři domácí tyče nesměrovala. V devatenácté minutě po křížném centru z levé strany se vpravo ve vápně objevil ve velice dobré pozici Šteier, tvrdou ranou poslal míč do Říhovy náruče. Pak v krátkém sledu mohly skórovat oba týmy. Nejprve měli gólovku Kapličtí. Vaniš vrátil vysokým centrem míč do vápna, Česák hlavou branku bezmocného gólmana Budína těsně minul. Na druhé straně Šteier našel v tutovce Hryneviche, který z levé strany pálil tvrdě na bližší tyč, Říha skvělým zákrokem nadvakrát míč dokázal zkrotit a uhájil čisté konto. To byl zřejmě klíčový moment celého zápasu, neboť další možnost v zápase již skončila gólem a vedení se ujali Kapličtí fotbalisté. V jednatřicáté minutě Gutheis přesným pasem oslovil rozběhnutého Česáka, který z pravé strany pronikl do vápna, přesnou přihrávkou našel před brankou nabíhajícího Lukáše Fučíka, který zblízka překonal Budína a mohl se radovat z vedení, a i z premiérové mistrovské trefy v kaplickém dresu – 0:1. Inkasovaný gól domácí vykolejil. Hosté mohli ve zbývajících minutách prvního poločasu své vedení několikrát navýšit. Ve 34 minutě se po rohovém kopu dostal k odraženému míči Fučík, vyslal křížnou střelu po zemi, Budín byl hodně rád, že po jeho nepodařeném zákroku míč skončil vedle jeho svatyně. O několik minut později Pastier před vápnem posunul míč Gutheisovi, ten si balón navedl na střelu, Budín se prolétl vzduchem, naštěstí pro něj, skončila střela na d břevnem jeho brány. V závěru poločasu ještě Gutheis vyslal na úniku Fučíka, kterého při střeleckém pokusu na poslední chvíli zablokoval skluz bránícího soupeře. Těsně před odchodem do kabin postupoval do otevřené domácí obrany středem Nowak, zpoza šestnáctky se odhodlal ke střele, gólmana Budína zachránila spojnice tyče a břevna. Do kabin tak odcházeli hosté jen s jednogólovým náskokem. 

Druhý poločas

Druhý poločas začal možností hostů ohrozit domácí bránu z trestného kopu. K míči se postavil Gutheis, jeho ránu si gólman Budín pohlídal. Z protiútoku se ke střeleckému pokusu dostal Volmut, jeho ránu zastavil bránící Ješina, Vodňanští se dožadovali odpískání pokutového kopu za ruku, ale hlavní arbitr jejich přání nevyslyšel. Stejně pak dopadli u rozhodčího i Kapličtí, kteří v dalším průběhu druhé půle též chtěli po dvou rukách v domácí šestnáctce penaltu, ale ani oni tuto možnost neměli. V 54 minutě mohl vedení Spartakovců navýšit po Nowakově přihrávce Gutheis, Budín svůj tým podržel. Po hodině hry měl po Fučíkově průniku další střelecký pokus z velmi dobré střelecké pozice Gutheis, mířil však jen nad bránu Vodňan. V dalším průběhu se neujaly ani střelecké pokusy Vaniše a Pastiera. Domácí se ve druhém poločase příliš do šancí nedostávali. Přesto možnost vyrovnat měli, když v 73 minutě měl příliš volného prostoru Vokatý, ale slabá stela po zemi nemohla Říhu v kaplické brance překvapit. Ve zbývajícím čase měli možnosti téměř výhradně hosté. Domácím jako by chyběli síly na nějaký závěrečný tlak. V 78 minutě Pastier našel Česáka, ten si navedl míč na střelu, přízemní střelu k levé tyči dokázal Budín vytáhnout na rohový kop. V 83 minutě brejk do otevřené domácí obrany, Zpoza šestnáctky zakončoval Česák, mířil pouze nad Budínovu svatyni. Klid do hostujících řad mohl vnést střídající Lesňák, který pronikl do vápna z pravé strany, střelou na bližší tyč Budína nepřekonal. Nakonec měli hosté klidnější závěr. Po rohovém kopu odvrátili domácí míč jen za hranici velkého vápna, kde si míč zpracoval Martin Pulec a vydařenou technickou střelou pod břevno nedal Budínovi šanci – 0:2. Spartakovci po povedeném týmovým výkonu slavili zisk prvních tří bodů v novém soutěžním ročníku. Navázat na ně budou chtít v domácím prostředí, když budou hostit dalšího z nováčků tentokráte z českobudějovického Borku.    

 

Autor: Libor Granec 



Sestavy


FK Vodňany
J. Budín [-] - F. Bína [-] , T. Vokatý [-] , J. Volmut [-] , A. Hrynevich [-] (76. D. Roučka [-] ) , A. Trejbal [-] , M. Brož [-] , S. Šteier [-] , O. Benedikt [-] , D. Janda [-] , O. Hudák [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - J. Vaniš [-] , D. Pál [-] (76. M. Pulec [-] ) , M. Ješina [-] , L. Fučík [-] (65. R. Daniel [-] ) , E. Pastier [-] , P. Gutheis [-] (73. J. Lesňák [-] ) , J. Divoký [-] (88. O. Říha [-] ) , V. Kuchař [-] , T. Nowak [-] , J. Česák [-] (86. J. Smolen [-] )

ŽK: 51. T. Vokatý - 28. M. Ješina , 80. J. Divoký .
Počet diváků: 66. Rozhodčí: Kovařík Zdeněk - VEJČÍK Vít, JURÁŇ Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Ve Vodňanech se hraje každému soupeři špatně a domácí opět ukáží proč. Solidní hrou získají tři body.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů