0:1
(0:1)
45. M. Král
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.08.2023 18:00

2.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Zlatá Koruna vtrhla do I.A jako velká voda, bere další body


Branky


45. M. Král
36

Tentokrát zůstal na štítě týmu trenéra Prenera kaplický celek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

 Už v pátek bylo na programu okresní derby mezi kaplickým Spartakem a nováčkem se Zlaté Koruny. Termín byl zvolen především kvůli možnosti vyšší návštěvy, a tento záměr se vydařil na jedničku, když si na stadion našly cestu téměř čtyři stovky diváků. Do domácí sestavy se dostal minule absentující Kuchař, chyběl naopak Česák. Hostující trenér Prener udělal v základní sestavě jednu změnu oproti vítězné jedenáctce s Prachaticemi, když Rytíře nahradil zkušený obránce Kroupa. Po úvodní oťukávané jako první zahrozili v sedmé minutě Kapličtí, když na hranici šestnáctky posunul Fučík míč do gólové pozice Martinu Pulcovi, ten však se svou možností nenaložil moc dobře, a gólman Trnka snadno lapil míč do svých rukavic. Zlatokorunští jasně prokázali, že ač jsou v této soutěži nováčkem, tak se svým kvalitním, a především zkušeným kádrem nebudou hrát druhé housle. Ve čtrnácté minutě domácí gólman vyboxoval na rohový kop z pod břevna povedenou ránu Persána. Po následném centru od rohového praporku se k hlavičce dostal Kroupa, ale míč mezi tři kaplické tyče nenasměroval. Jinak však hosté hrozili především po rychlých kontrech do otevřené domácí obrany. Ve čtyřiadvacáté minutě se po ztrátě na polovině hřiště naskytla hostům slibná možnost, kdy po Kroneislově vysunutí zatáhl z pravé strany do vápna Šebelka, ale Říha v souboji kapitánů zasahovat nemusel, když ten hostující svou střelou svatyni domácí střelou na bližší tyč minul. O několik minut později po další brejkové situaci se do zakončení dostal znovu Šebelka, ale ze své šance nedokázal brankáře Říhu překonat. Na druhé straně mohli krátce na to otevřít skóre Spartakovci. Po křížném pasu zatáhl balón po pravé straně do vápna Fučík, zpětnou přihrávkou našel nepokrytého Kuchaře, bohužel pro kaplické jeho křížný pokus se do brány jen těsně nevešel. Pět minut před přestávkou se po centru z pravé strany do zakončení dostal hostující Persán, ale ani on proti Říhovi neuspěl. Skóre se změnilo v úplném závěru prvního poločasu. Po přetěženém centru z levé strany vpravo ve vápně Šebelka zpětnou přihrávkou oslovil nepokrytého Matěje Krále, který přesnou křížnou střelou rozjásal početnou skupinu hostujících fanoušků – 0:1. Poté se již jen na polovině hřiště rozehrálo a šlo se do kabin.

Druhý poločas

Po třech minutách po změně stran mohli hosté odskočit na rozdíl dvou branek. Po trestném kopu z levé strany se do šance dostal Wagner, ale z malého vápna branku Spartaku přestřelil. Spartakovci mohli nedlouho poté trestat, ale stejně jako v minulém zápase dopláceli na neproměňování vyložených brankových příležitostí. V padesáté minutě gólman Trnka vlevo mimo bránu u brankové čáry neudržel balón, který Fučík posunul Danielovi, ten se ke střele neodhodlal, přihrál jej Gutheisovi, který neprostřelil bránící soupeře, z pravé strany se k dorážce dostal i střídající Nowak, který sice poslal míč podél brankáře Trnky, ale míč do brány nepustil bránící Kroupa. O několik chvil později zpoza šestnáctky pohotově vypálil Nowak, hostující gólman Trnka svůj tým podržel, míč dokázal vytáhnout na rohový kop. O chvíli později se do brány nevešel křížný pokus hostujícího hráče. I v dalším průběhu hry se Spartakovci snažili dostat do hostující obrany, ale zkušení zadáci hostů jim příliš možností nedopřávali. V 72 minutě se po autovém vhazování dostal ke střele korunský kapitán Šebelka, vyprášil jen Říhovy rukavice. Prakticky z protiútoku měli domácí blízko k vyrovnání. Střídající Lesňák se protáhl z levé strany do vápna do gólové pozice, křížný pokus po zemi Trnka konečky prstů vyškrábl, a z dorážky neuspěl ani Gutheis. O několik minut později se do samostatného nájezdu dostal hostující Rytíř, což zdvihlo vlnu nevole u Kaplických, neboť tomu bylo po evidentním faulu na bránícího Ješinu, ale hostující útočník na kaplického gólmana v prvním případě nevyzrál a s druhým pokusem mu pomohl bránící Kuchař. Na druhé straně měli Kapličtí výhodu trestného kopu z velmi dobré střelecké pozice. Pokus Gutheise skončil pouze nad břevnem Trnkovy brány. Na druhé straně se parádní střelou prezentoval Šebelka, neméně povedeným zákrokem Spartak podržel gólman Říha. Po následném rohovém kopu se do zakončení dostal Zajíc, míč poslal pouze do břevna. Ze závěrečné snahy Kapličtí nedokázali nic vytěžit, a tak jak už to ve vzájemných zápasech těchto dvou týmů bývá, tři body si odvezli hosté. Utkání se hrálo před krásnou diváckou návštěvou, fanoušci obou týmů svými hlasivkami nešetřili, a tak se hrálo v parádní atmosféře. Na počet šancí zvítězili hosté, ale je třeba říct, že toto byl přesně ten zápas, kdy si prohrát nezasloužil ani jeden tým. Každý by si rozhodně přál, aby se před takovouto návštěvou a v takového atmosféře hrálo více zápasů. 

 

Autor: Libor Granec



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - J. Vaniš [-] , D. Pál [-] , M. Ješina [-] , L. Fučík [-] (65. J. Lesňák [-] ) , E. Pastier [-] (46. T. Nowak [-] ) , P. Gutheis [-] , M. Pulec [-] , R. Daniel [-] (76. J. Smolen [-] ) , J. Divoký [-] , V. Kuchař [-]

SK Zlatá Koruna
M. Trnka [-] - M. Kroupa [-] , V. Beránek [-] , J. Zajíc [-] , J. Wagner [-] - M. Král [-] (65. M. Rytíř [-] ) , L. Voráček [-] , M. Kroneisl [-] , J. Šebelka [-] , F. Persán [-] (92. J. Sláma [-] ) - L. Konečný [-] (89. L. Matúš [-] )

ŽK: 13. J. Divoký , 72. J. Lesňák , 74. J. Vaniš , 74. V. Kuchař , 78. F. Říha ml. - 11. J. Zajíc , 77. J. Šebelka .
Počet diváků: 372. Rozhodčí: PEČENKA Miroslav - DIMITROV Nikolaj, KOVAŘÍK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Zlatá Koruna v prvním kole smázla Prachatické a Kaplici získá další tři body.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Kaplici v pátek nečeká nic jednoduchého, ale v domácím prostředí si zápas pohlídá a vyhraje 2:1.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích