J. Čech 68.
O. Rod 92.
2:1
(0:0)
54. M. Pulec
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2023 17:00

1.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Rod v nastavení rozhodl, Vimperk předčil Kaplici


Branky


68. J. Čech , 92. O. Rod - 54. M. Pulec
42

 V parném sobotním odpoledni vstoupili do nového soutěžního ročníku ve vzájemném duelu Vimperští, kteří hostili Spartakovce. Na začátku června skončilo měření těchto soupeřů nerozhodným výsledkem

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Do tohoto klání nastoupily týmy v obměněných sestavách a na bodový zisk pomýšleli hráči obou celků. Na první příležitost se čekalo jen do šesté minuty. Skóre mohl otevřít navrátilec do vimperského dresu Koloušek, ale přízemním zakončením brankáře Říhu překonat nedokázal. Hosté se o slovo přihlásili nedlouho poté. Pulec posunul balón Pastierovi, který si našel prostor ke střele, zpoza vápna však Formánkovu branku minul. V první polovině úvodního dějství byli aktivnějším týmem fotbalisté Šumavanu. Hrozili po standardních situacích. V desáté minutě zahrával trestný kop z pravé strany Čech, k hlavičce se dostal Vojta, křížný pokus minul vzdálenější tyč Říhovy svatyně. Nejblíže brance byli domácí v první půli asi ve dvacáté minutě, kdy se k exekuci přímého kopu postavil Koloušek, Říha byl hodně rád, že míč poté, co mu vyklouzl z rukavic, skončil pouze na břevně. S přibývajícím časem se více do zakončení začali dostávat hostující fotbalisté. Po půlhodině hry měli stoprocentní příležitost otevřít skóre utkání. Divoký posunul míč Pulcovi, který ideální přihrávkou za obranu našel nabíhajícího Česáka, který se ocitl dám před gólmanem, vybíhajícího Formánka dokázal přehodit, míč bohužel branku o centimetry minul. Kapličtí příznivci už viděli míč v síti, radost byla však předčasná. O pár minut později měli Kapličtí výhodu přímého kopu. K jeho rozehrání se postavil Gutheis, Jakub Formánek si jeho pokus pohlídal. Ve 39 minutě se pak pěkně uvolnil Pastier, kolmicí oslovil Gutheise, který se zprava dostal do vápna, míč vyslaný z jeho kopačky prolétl vedle brány. V závěru poločasu se po delším čase připomněli Vimperští. Po rohovém kopu se do zakončení dostal Rod, zblízka trefil bránícího Daniela, domácí se dožadovali odpískaní pokutového kopu za ruku, ale hlavní arbitr jejich přání nevyslyšel a zahrával se jen další rohový kop. I po něm se domácí dostali ke střeleckému pokusu, jmenovitě kapitán Čech, přízemní ránu na bližší tyč dokázal Říha vyrazit, a i proto se do kabin odcházelo za nezměněného bezbrankového stavu.

 

 

Druhý poločas

Po přestávce se obraz hry změnil. Od úvodních minut převzali iniciativu hosté a ti se také dostávali daleko častěji do zakončení než jejich Vimperští hostitelé. Střelecké pokusy Daniela a krátce na to i Pála, však skončily pouze nad břevnem Formánkovy brány. V 52 minutě mířil do prostoru tří tyčí Pastier, Jakub Formánek si přízemní ránu pohlídal. Za další dvě minuty už ovšem lovil míč ze své sítě. Kapličtí se prosadili po rohovém kopu. Centr z levé strany dokázali domácí zadáci odvrátit, ale nebezpečí nekončilo, na pravé straně se k balónu dostal novic v kaplickém dresu Ješina, který nastřelil míč do před brankového prostoru a balón do sítě usměrnil nepokrytý Martin Pulec – 0:1. V dalších minutách mohli Spartakovci své vedení zdvojnásobit. Po hodině hry měl gólovku na noze po Fučíkově přihrávce Česák, domácího brankáře ale prostřelit nedokázal. Chvíli na to Divoký na pravé straně našel rozběhnutého Fučíka, který míč zatáhl, zpětnou přihrávkou vrátil balón na hranici velkého vápna Divokému, který však mířil pouze nad branku Vimperka. V 66 minutě se k provedení přímého kopu postavil hostující Martin Pulec, technický pokus skončil nad břevnem Formánkovy svatyně. Kapličtí ze svých příležitostí nedokázali své vedení navýšit, a přišel trest. Na pravé straně dostal dostatek prostoru k centru střídající Žofka, míč prolétl až na zadní tyč, kde míč poslal do brány kapitán Jan Čech – 1:1. Spartakovci si pak mohli vzít vedení zpět na svou stranu. Vanišovu střelu z přímého kopu Formánek dokázal vyrazit. V 74 minutě měl gól na noze po ideálním Pulcově uvolnění Gutheis, křížná střela po zemi minula vzdálenější tyč jen o centimetry. Domácí se připomněli až deset minut před koncem. Z trestného kopu poslal míč nad branku Koloušek. V 84 minutě branku Spartaku netrefil po Uhlíkově přihrávce Rod. V 86 minutě se musel mít hodně na pozoru domácí gólman Jakub Formánek, který si musel pohlídat daleký a vysoký nákop Ješiny, který směřoval pod břevno do branky. Když už se zdálo, že zápas směřuje stejně jako v červnu k nerozhodnému výsledku 1:1 přišlo nečekané rozuzlení z brejkové situace. Po pravé straně zatáhl balón Koloušek, přesnou přihrávkou našel před brankou nabíhajícího Ondřeje Roda, který trefil pro Šumavan tři body – 2:1. Kapličtí doplatili na neproměněné šance, kdy se jim nepodařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Vimperští byli v šťastnějším týmem a vstoupili do sezóny jednobrankovou výhrou.

 

Autor: Libor Granec 

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Šumavan Vimperk
Lukáš Sýs (trenér): “V prvním utkání nové sezóny nás čekal hned velmi silný soupeř. K utkání jsme přistoupili s respektem k soupeři, ale věděli jsme, že jsme dobře připraveni, a že pokud budeme plnit věci, které máme natrénované, tak bychom mohli uspět. První poločas se hrálo takticky, nikdo nechtěl udělat chybu, na obou stranách bylo k vidění několik šancí, kdy asi největší měli hosté, když překonali i našeho gólmana, ale naštěstí pro nás míč jen těsně minul naši branku. Poločas tak skončil 0:0. Do druhého poločasu jsme nevstoupili vůbec dobře a soupeř nás zamknul na naší polovině, kdy jsme se patnáct minut jen bránili a nedokázali jsme se z toho dostat. To vedlo až k tomu, že Kaplice vstřelila úvodní gól utkání. Poté si soupeř vytvořil ještě několik šancí, které ovšem zlikvidoval brankář Formánek. Naštěstí se nám o deset minut později podařilo vyrovnat, když Žofka pěkně odcentroval a našel v pokutovém území Čecha, který hlavou srovnal skóre na 1:1. Pak se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale šance, které jsme si my i soupeř vytvořili skončili buď v rukavicích gólmanů nebo vedle brankových konstrukcí. Klukům na každém tréninku cpu do hlavy, že se musí hrát až do konce a to se nám vyplatilo. V 90’ v souboji jeden na jednoho uspěl Koloušek a krásně našel v pokutovém území osamoceného Roda, který nekompromisně zavěsil. Musím pochválit celý tým za to, jak utkání odmakal. Vyzdvihl bych výkon třech našich hráčů, a to brankáře Kubu Formánka, záložníka Járu Uhlíka a útočníka Tomáše Kolouška, který měl velký podíl na vítězné brance utkání. Mám radost, protože taková výhra nás může posunout hlavně psychicky. Velké díky patří i našim fanouškům, kteří nás podporovali až do konce a výbuch radosti v samotném závěru utkání je to co dělá fotbal krásným. Je to odměna pro všechny. Příští týden hrajeme v Dolním Dvořišti, opět těžké utkání. Soutěž bude opět hodně vyrovnaná a je třeba se soustředit na každý zápas a pokusit se sbírat bod po bodu.”




Sestavy


TJ Šumavan Vimperk
J. Formánek [-] - A. Kliment [-] , O. Rod [-] , J. Čech [-] , O. Málek [-] , L. Vintr [-] (90. R. Juřík [-] ) , J. Uhlík [-] , T. Koloušek [-] , V. Pankratz [-] (61. T. Žofka [-] ) , R. Vojta [-] , J. Formánek [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Říha ml. [-] - J. Vaniš [-] , D. Pál [-] (82. N. Popov [-] ) , M. Ješina [-] , L. Fučík [-] , E. Pastier [-] , P. Gutheis [-] , M. Pulec [-] , J. Česák [-] (77. J. Smolen [-] ) , R. Daniel [-] (73. T. Nowak [-] ) , J. Divoký [-]

Počet diváků: 120. Rozhodčí: Jarolím Jiří - TAUBER Lukáš, KOTNAUER Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: remíza

redakce fotbalunas.cz

Expert: Zdeněk Vojtíšek
Tip experta: výhra hostů

Kaplice je pro mě aspirant na postup do KP. Ze Šumavy odvezou 3 body, ale Šumavan je pořádně provětrá, mají vedle hřiště tartan a něco mi říká, že fyzicky strádat určitě nebudou. Tip 1-2.

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Los si s oběma pohrál. Oba soupeři končili loňskou soutěž, kde domácí vydřeli tři body. Letos se potkají hned v úvodu a opět čekám tuhý boj s výhrou domácích šumavanů.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích