3:1
(3:1)
25. L. Paluka (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.09.2023 16:00

9.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lány doma v ostrém duelu zdolaly Libčice a posunuly se na čtvrtou příčku


Branky


16. L. Rus , 18. M. Kedroň , 32. L. Rus - 25. L. Paluka (p.)
7

Sobota nám přinesla zápas mezi Lány a Libčicemi, tedy souboj dvou velmi kvalitních celků. které již v průběhu sezóny zvládly nějaké ty body nasbírat. Před zápasem byli v lepší pozici hosté, po výhře se ale Lány vyšvihly až na bramborovou pozici v tabulce a předskočily tak i jejich sobotního soupeře. Za domácí se dvakrát trefil Rus.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nabitá první polovina

Zápas začaly oba celky velmi aktivním způsobem. Hned se snažily rvát do útoku a byli jsme tak svědky mnoha ofenzivních akcí. Nutno však poznamenat, že to byli domácí, kteří udávali tempo zápasu a to již od prvních minut. Ano, Libčice se snažily a jejich herní projev nebyl špatný, Lánům ale zápas sednul o něco lépe. Nejdříve se do šance dostal domácí Kedroň, branku však minul. Poté se ale Lány už mohly jít radovat, V 16. minutě se s míčem uvolnil Mušálek, posunul si ho a našel připraveného Rusa, který ve velké šanci nezaváhal a doklepl míč do sítě - 1:0 pro domácí.

 

Hned o dvě minuty později to bylo dokonce již o dvě branky. Po rohovém kopu, který proletěl napříč celým vápnem, se k míči nakonec dostal Kedroň, který na dlouhou nohu dokázal uklidit míč do sítě hostující branky - 2:0. Hosté byli v tuto chvíli ve velmi nepříznivé pozici a veděli, že pokud chtějí se zápasem něco dělat, musí konat hned. Jejich nadějí tak byla ve 25. minutě výhoda pokutového kopu, který rozhodčí odpískal po ruce Kedroně ve vápně domácích. Penalty se ujal Paluka a snížil na 2:1.

 

Domácí si ale hned vzápětí vzali své dvoubrankové vedení zpátky. Byl u toho znovu Mušálek, který svým centrem opět našel svého spoluhráče Rusa, který svou přílěžitostí nepohrdl a navýšil na 3:1. Do konce poločasu se pak hosté jen marně snažili s výsledkem něco udělat, domácí celek totiž svým výkonem držel nad zemí gólman Javůrek. Do šaten se tedy šlo za stavu, který pochopitelně více vyhovoval Lánům. Libčice naopak měly v druhé půli co napravovat.

Bezbranková druhá půle

Do druhého poločasu vstoupili výrazně lépe domácí Lány. Ty se hned z kraje poločasu snažily navýšit své vedení, naopak hostující Libčice v tuto chvíli jen strnule přihlížely jejich aktuální nekompetenci. Hned v 47. minutě se do zakončení opět dostal již dvojitý střelec Rus, gólman Parišek však tento jeho pokus zvládl vyrazit na roh. Po téton šanci se hrálo převáně ve středu hřiště a hra se minutu po minutě začala víc a víc vyrovnávat, až Libčice naplno převzaly otěže zápasu. V 62. minutě se hosté dostali do zakončení, brankář Javůrek ale včas zasáhl.

 

I nadále se hosté snažili zápas srovnat, žádně z jejich šancí se však neujaly. V posledních minutách zápasu se začalo objevovat víc a víc rohových kopů, po jednom z nich Mušálek pouze minul libčickou branku. Hosté se také dostali do zakončení, ale jejich pokusy vždy končily mimo branku domácích Lán. Zápas tak skončil výhrou domácího celku, který se posunul na průběžnou čtvrtou příčku v tabulce. Hosté se naopak usídlili na příčce těsně pod nimi - páté.



Ohlasy k zápasu


SK Lány
Daniel Švigár - zpravodaj/hráč: Našimi nejlepšími hráči byli Javůrek, Mušálek a Rus. První polovina začala velmi aktivně, náš tým i tým soupeře hrál dost bojovný fotbal. Ke konci prvního poločasu, když jsme již vedli o dvě branky, jsme se dostali pod tlak, když soupeř zahrával mnoho rohových i přímých kopů. Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe, závěr utkání ale patřil převážně hostům.

AFK Libčice
Daniel Bejr - trenér: K utkání jsme přistoupili profesorsky, v první polovině absolutně bez bojovnosti a zdravé agresivity. To byly naopak přednosti domácího týmu. Zřejmě jsme si mysleli, že se s nadšením hrající Lány porazí samy. Nedokázali jsme si přihrát na tři metry a vlastními obrovskými chybami jsme umožnili domácím vést o dvě branky. Do druhého poločasu jsme udělali několik změn a částečně to zabralo. Vytvořili jsme si několik gólových příležitostí, ale celkem netradičně nás zklamalo zakončení. Domácí se už ani nesnažili hrát fotbal a vydřeli tři body.



Sestavy


SK Lány
F. Javůrek [-] - M. Kedroň [-] , M. Cafourek [-] (56. P. Buršík [-] ) , J. Matějka [-] (75. J. Burger [-] ) - M. Petr [-] , M. Kedroň [-] , J. Paluba [-] , M. Slezák [-] , J. Bejbl [-] (69. J. Burger [-] ) - L. Rus [-] (63. M. Reichl [-] ) , J. Mušálek [-]

AFK Libčice
S. Parišek [-] - I. Voinikov [-] , M. Punčochář [-] , R. Wrobel [-] (71. J. Ptáček [-] ) , O. Hrdina [-] , L. Paluka [-] , J. Vondra [-] , J. Vondra [-] (46. M. Tenkl [-] ) , T. Tenkl [-] , A. Tyle [-] , J. Beneš [-]

Počet diváků: 110. Rozhodčí: KUBEČKA Matěj - NEHASIL Karel, ŽÍDEK Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Adam Byrtus

Expert: Aleš Kraus
Tip experta: remíza

Lány jsou doma silné, Libčice jsem ještě neviděl, ale podle výsledků se bude jednat o dobrý tým. Buď vyhrají domácí nebo bude remíza. Spíš bych se klonil k remíze.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích