2:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2023 17:00

6.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Dvě červené karty Švermova dopomohly Libčicím k těsné výhře, posunuly se na druhé místo


Branky


9

V sobotu se na domácím působišti Libčic odehrál zápas domácího celku se Švermovem. Utkání dost změnil fakt, že hned ve druhé minutě inkasoval hostující Hlavsa červenou kartu a domácí tak byli ve zvýhodnění. Švermov se dlouho snažil o dotažení soupeře, ale zmohl se jen na jedinou branku. Ve výsledku rozhodla branka domácího Voinikova z prvního poločasu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Červený zkrat a dvoubrankové vedení

Domácí Libčice šly do zápasu jako velký favorit, zároveň však utkání začaly bez svých největších opor - Jan a Jakub Vondrovi společně s Punčochářem. Paradoxem však bylo, že se nemusely nijak moc snažit a hned byly ve velké výhodě. Hostující Hlavsa se před vápnem dostal do souboje s domácím Voinikovem a obranný zákrok se mu nepodařil - byla z toho červená karta. To nám končila teprve druhá minuta, což pro Švermov nevěstilo vůbec nic dobrého.

 

Po faulu následoval přímý kop, Beneš však hostujícího gólmana Truhláře neohrozil. Hosté se po tomto okamžiku dostali do velmi špatné situace a zbývalo jim jediné - doufat a nakopávat míče na kvalitního Vaňka v útoku. Ten se sice vepředu rval statečně, ale ne dostatečně. Ani domácím se však nijak zvlášť nedařilo, protože přečíslení poměrně dlouho nedokázali využít. Až přišla 22. minuta, kdy se míče ujal Hrdina a dokázal poslat domácí do vedení. Svým typickým průnikem po levé straně dokázal překonat nejen obranu, ale také brankáře hostí a rozvlnil síť soupeřovy svatyně - 1:0.

 

Tím gólová produktivita Libčic ještě nekončila. Ve 45. minutě se po dobré kombinaci zadních řad domácích dostal k míči Tenkl, který se prodribloval až k brance Švermova, předložil Voinikovi a ten se zblízka nemýlil - 2:0. Tímto výsledkem první polovina také skončila a spokojenější do šaten tak šel celek domácích.

Nevyužité šance a strach o výsledek

Domácím zatím všechno hrálo do karet. Početní výhoda, dvě branky k dobru a dobrá nálada všude kolem. Další branku se jim ale vstřelit nedařilo, když nedokázali využívat své šance. S tím měli problém už v polovině první, ale dvě branky přecejen vstřelit dokázali. Pro Švermov to jednu chvíli vypadalo celkem nadějně a hosté hráli velmi statečně, vzhledem k tomu, v jaké situaci byli. Horší to bylo v 77. minutě, kdy dostal kapitán Švermova Vydra druhou žlutou kartu za 17 minut a rázem to bylo 11 proti 9.

 

Následně se do dvou velkých šancí dostal domácí Šindelář, který do hry nastoupil až v 72. minutě, ale jeho příležitosti brankou neskočily. Největším překvapením tak byl fakt, že to byli hosté, kteří dokázali vsítit závěrečnou branku utkání. Po chybě domácí obrany se k míči dostal Neuman a korigoval tak skóre na konečných 2:1 pro domácí. Po tomto gólu se hosté ještě marně snažiili hrozit pomocí standartek, žádná však gólem neskončila. V zápase se dál již nic zajímavého neudálo a body tak zůstaly doma v Libčicích. Naopak Švermov se kvůli prohře propadl až na předposlední místo a stále se mu nepodařilo plně bodovat.



Ohlasy k zápasu


AFK Libčice
Ladislav Šindelář - hráč: Byli jsme, dle postavení v tabulce, favoritem, nicméně vzhledem k několika absencím musel trenér obměnit sestavu. Ráz utkání udala hned druhá minuta, když přišla dokonalá přihrávka na Voinikova a následovala červená karta pro hosty. V druhém poločase jsme drželi balón, do šancí jsme se ale příliš nedostávali a vzrušení tak přišlo až v poslední čtvrthodině. Ke konci naše obrana odvrátila několik standartek a mohli jsme tak slavit trochu upracované vítězství.




Sestavy


AFK Libčice
S. Parišek [-] - I. Voinikov [-] (84. P. Valenta [-] ) , J. Lain [-] , O. Hrdina [-] , L. Paluka [-] , J. Ptáček [-] , M. Tenkl [-] (67. A. Tyle [-] ) , T. John [-] (72. L. Šindelář [-] ) , T. Tenkl [-] , J. Beneš [-] , M. Faigl [-]

TJ Baník Švermov
J. Truhlář [-] - M. Hlavsa [-] , J. Polák [-] , K. Dušek [-] , P. Doubek [-] - A. Nedvěd [-] (75. Š. Neuman [-] ) , V. Steinbach [-] , T. Vysloužil [-] - O. Vaněk [-] (50. O. Frühauf [-] ) , T. Vydra [-] , M. Říha [-] (70. A. Starý [-] ) -

ŽK: 90. T. Tenkl - 18. V. Steinbach , 60. T. Vydra . ČK: 2. M. Hlavsa , 77. T. Vydra .
Počet diváků: 137. Rozhodčí: SVOBODA Dominik - SABO Jiří, HUSÁK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Adam Byrtus

Expert: Lukáš Křenek
Tip experta: výhra domácích

Libčice ukazuji svou sílu a další zápas v domácím prostředí zvládnou za 3 body.