0:2
(0:1)
13. J. Sabo
61. P. Kýzl (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.10.2023 14:30

13.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rakovník prodloužil sérii bez prohry, Sedlec-Prčice srazila zbytečná červená


Branky


13. J. Sabo , 61. P. Kýzl (p.)
7

Fotbalisté Rakovníka prohráli naposledy na začátku září proti Vestci. Od té doby jednou remizovali a šestkrát bodovali naplno. Skvělou sérii chtěli Hamouzovi svěřenci prodloužit proti borcům ze Sedlce-Prčice, kteří chtěli i přes jednogólové manko vstoupit do druhé půle aktivně a pokusit se o obrat. To se jim ale i kvůli brzké červené kartě nepovedlo, a tři body tak opět brali rakovničtí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Převaha domácích a gól hostů

Začátek zápasu patřil domácím. Po přetaženém centru se na zadní tyči dostal k zakončení Marek Kaňka, ale Tůma reflexivně nohou vykopl míč a podržel svůj tým.

 

Poté následovala série rohových kopů, kdy bylo v rakovnickém vápně poměrně dusno. Nejprve Pucholt zablokoval nebezpečnou střelu a Hájkova hlavička šla vedle.

 

Po úvodním tlaku z ničeho nic udeřilo na druhé straně. Severin vyslal po lajně Jiřího Saba, který ze strany zatáhl míč do vápna. Gólman Nerad měl otevřenou přední tyč, kam Sabo přesně zamířil a otevřel skóre utkání.

 

Poté dominance ze strany domácích již nebyla taková, jako na začátku utkání, a do zajímavých pozic se dostávali i hosté. Chyběla jim ale přesnější finální fáze, stejně, jako na domácí straně.

 

Sedlec hrozil nepříjemnými standardními situacemi, kýženou vyrovnávací branku z nich ale nevytěžil.

 

Na druhé straně hlavičkoval po rohovém kopu těsně vedle Neradovy svatyně obránce Jeremy Šindler.

 

Poté měl Rakovník velkou příležitost k tomu, aby navýšil své vedení. Červený posunul balón na Petra Kýzla, ten se hezky uvolnil a střelou na zadní tyč jen těsně minul branku domácích.

 

Výsledkem tak bylo poločasové skóre 1:0 pro hosty z Rakovníka.

Červená karta a pojišťující gól

Druhý poločas odstartoval nedovoleným zákrokem Saba na středu hřiště, který si přidržel Pištěka. Ten se po rakovnickém hráči ohnal a uviděl červenou kartu. Sedlec tak šel do deseti.

 

Poté se domácí už tolik do šancí nedostávali a hráli spíše hosté. Obrovskou šanci měl Šindler, který si udělal výlet ze stopera, dostal míč za obranu, ale Nerad svůj tým podržel dobrým zákrokem.

 

Po hodině hry dostal Pucholt míč do vápna, dostal se před obránce a byl sražen. Rozhodčí odpískal pokutový kop, který na sebe vzal specialista Petr Kýzl. Rakovnický fotbalista se z puntíku ani tentokrát nemýlil a zvýšil náskok svého týmu na dvě branky.

 

V 70. minutě zazvonilo po přímém kopu Martina Hájka za hostujícím gólmanem Tůmou břevno.

 

Zbylé pokusy domácích postrádaly jak přesnost, tak razanci. Rakovník držel vedení, Bohatý nevyřešil ideálně situaci v přečíslení a zakončil ji pouze slabou střelou.

 

V závěru mohl přidat třetí gól dorostenec Alexij, ale jeho pohotové zakončení mířilo pouze do spojnice domácí branky.

 

Sedlec-Prčice tak doma podlehl Rakovníku 0:2.



Ohlasy k zápasu


TJ Sedlec-Prčice
Radim Hešík, trenér: V prvním poločase jsme soupeře opticky tlačili, ale nebyli jsme nebezpeční. Měli jsme asi sedm nebo osm rohů, nedokázali jsme z nich ale pořádně zahrozit. Rakovník to všechno opravdu velmi dobře ubránil. Takže prohra doma.

SK Rakovník
Jaroslav Hamouz, trenér: Jsme samozřejmě rádi za vítězství. Musím ale pochválit i soupeře, který se jevil velice kvalitně. Domácí hráli rychle a důrazně, takže i z toho důvodu je musím pochválit. Docela se mi líbilo, jak hráli.



Sestavy


TJ Sedlec-Prčice
F. Nerad [-] - M. Raček [-] , M. Sedláček [-] , O. Rataj [-] , D. Kabíček [-] (58. M. Davídek [-] ) - T. Pištěk [-] , Z. Všetečka [-] (58. V. Novák [-] ) , M. Hájek [-] , M. Kaňka [-] - V. Kabíček [-] , M. Prchlík [-]

SK Rakovník
J. Tůma [-] - T. Pucholt [-] , J. Sabo [-] (90. O. Rýgl [-] ) , J. Vydra [-] (70. T. Kotaska [-] ) , D. Žďánský [-] (92. J. Klíma [-] ) , J. Šindler [-] , V. Čadek [-] , P. Wajshajtl [-] , J. Severin [-] , J. Červený [-] (87. M. Alexij [-] ) , P. Kýzl [-] (66. P. Bohatý [-] )

ŽK: 32. Z. Všetečka , 61. O. Rataj , 84. M. Hájek - 28. J. Šindler , 32. J. Vydra , 69. J. Sabo , 72. P. Wajshajtl , 75. P. Bohatý . ČK: 47. T. Pištěk .
Počet diváků: 175. Rozhodčí: Zuskin Petr - BRAUNŠVEIG Vojtěch, REMENEC Lubomír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 16:06

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 22:18
Matouš Vránek

Expert: Michal Davídek
Tip experta: výhra domácích

Rakovník měl už doma s Jílovištěm problémy a se zlepšující se Sedlcí-Prčicí si pokazí závěr podzimu.

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 20:14

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 11:50

Tip: výhra hostů