P. Bohatý 18.
J. Severin 22. (p.)
J. Sabo 44.
J. Sabo 65.
4:1
(3:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.10.2023 16:00

10.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Tuchoměřická dominance je u konce, první tým tabulky našel přemožitele v Rakovníku


Branky


18. P. Bohatý , 22. J. Severin (p.) , 44. J. Sabo , 65. J. Sabo - 33. E. Šahini
6

Pohádka neporazitelnosti, která trvala přes tři desítky zápasů, skončila v Rakovníku. Dosud stoprocentní Tuchoměřice utkání v královském městě nezvládly a bez své opory exligisty Jiřího Jeslínka u potoka padly.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vedení domácích

Od začátku zápasu bylo na obou týmech vidět, že chtějí urvat tři body na svou stranu. Domácí fotbalisté toužili po skalpu ambiciózních Tuchoměřic, ale i hosté měli velkou motivaci v podobě dalšího vítězství v soutěži, které by jen stvrdilo jejich suverenitu.

 

Rakovník se pokoušel dostávat do svého soupeře a relativně se mu to i dařilo, ale úvodní náznaky šancí využity nebyly.

 

Na druhé straně měl co dělat brankář Veselý, aby za pomocí tyče zneškodnil střelu Vegrichta, kterou ještě tečoval domácí středopolař Čadek.

 

Skóre se poprvé měnilo v 18. minutě. Petr Bohatý byl na konci povedené akce a uvnitř šestnáctky mířil přesně. Domácí tak vedli 1:0.

 

Netrvalo to dlouho a Rakovník své vedení navýšil. Jiří Vydra se blýskl povedenou individuální akcí, prošel přes dva hráče ze strany do vápna, kde byl nedovoleně zastaven. Absenci tradičního penaltového exekutora Pucholta nahradil kapitán Jan Severin a nechytatelnou střelou pod břevno nedal Kučerovi šanci.

 

Tuchoměřice dvě branky nepoložily a na hostech byla znát chuť skóre vyrovnat. Do rakovnické šestnáctky létaly nebezpečné centry, ve vzduchu ale kraloval veterán Veselý.

 

Po půl hodině hry nastala v rakovnické defenzivě série chyb a nepovedený odkop ukořistili hosté. Míč se dostal ke kanonýrovi Edisi Šahinimu, který si to nasměroval do vápna a podél Veselého snížil na 2:1.

 

Útočná hrozba Tuchoměřic měla na kopačce další branku, ale ve stoprocentní šanci pálil Šahini nad.

 

Na druhé straně mohl vedení navýšit Žďánský, ale jeho chytrému dloubnutí míče přes padajícího Kučeru chybělo pár centimetrů.

 

Rakovničtí chtěli ustát navyšující se tlak Tuchoměřic až do závěrečného hvizdu první půle, a to se jim podařilo na výbornou. Minutu před odchodem do kabin vlétl do vápna Jiří Sabo, šel hladově za míčem a propálil Kučeru.

 

Výsledkem tak bylo poločasové skóre 3:1 pro Rakovník.

Sabo pojistil výhru

Do druhého poločasu šly oba celky s jasným cílem. Dosud stoprocentní Tuchoměřice se potřebovaly vrátit do zápasu rychlou kontaktní brankou a porvat se o další body. Žlutomodří hnaní vidinou cenného skalpu dosud neporaženého celku chtěli své vedení co nejdéle udržet a ideálně přidat uklidňující branku.

 

Rakovničtí si vypracovali pár dobrých pozic, ale Kučera mohl zůstat v klidu.

 

Na druhé straně podržel svůj tým Veselý, který zlikvidoval nebezpečnou hlavičku Šahiniho z těsné blízkosti.

 

Hosté svou šanci nevyužili, a tak udeřili svěřenci Jaroslava Hamouze. Žďánský skvěle zahrál standardní situaci na přední tyč a po lehké teči Saba se šli domácí radovat ze čtvrté vstřelené branky.

 

Tuchoměřice se chtěly vrátit zpět do hry, ale rakovnická defenziva působila kompaktně a soupeři druhý gól nedovolila.

 

Vedení Rakovníka mohlo být ještě vyšší. Bohatý pálil nebezpečně z úhlu na přední šibenici a Kučera se musel mít na pozoru. Poté mohl po velmi povedené a rychlé akci uklízet balón do prázdné branky dorostenec Alexij, ale po pár minutách pobytu na hřišti Bohatého nahrávku na zlatém podnose nezužitkoval a orazítkoval pouze břevno Kučerovy svatyně.

 

Domácí to ale nemuselo mrzet, jelikož po výhře 4:1 ukončili tuchoměřickou spanilou jízdu plnou vítězství, která trvala více než třicet zápasů.

 

Autor fotek: Zonerama David Svoboda



Ohlasy k zápasu


SK Rakovník
Jaroslav Hamouz: Z výkonu mám obrovskou radost, a to i za kluky, jelikož se jim utkání povedlo nejen výsledkově, ale i herně. To vítězství je zasloužené, jelikož i ta hra vypadala zajímavě. Je vidět, že ta cesta, na kterou jsme se dali, přináší ovoce, a že jdeme správným směrem.

TJ Sokol Tuchoměřice
Petr Hejra: Nějak nám nejdou ty neděle. Máme mladé kluky, kteří byli tentokrát v první půli asi ještě někde na diskotéce. Bylo to takové nemastné, neslané. Soupeř byl bojovný, dohrával souboje, a to nám moc nevoní.



Sestavy


SK Rakovník
J. Veselý [-] - P. Bohatý [-] (90. T. Itner [-] ) , J. Sabo [-] (75. P. Kýzl [-] ) , J. Vydra [-] , D. Žďánský [-] (71. M. Alexij [-] ) , V. Čadek [-] , P. Wajshajtl [-] (80. M. Valcha [-] ) , T. Kotaska [-] , J. Severin [-] , J. Červený [-] (88. P. Mezei [-] ) , J. Šindler [-]

TJ Sokol Tuchoměřice
M. Kučera [-] - M. Sulík [-] , J. Hájek [-] , E. Šahini [-] , A. Valášek [-] , P. Hájek [-] , J. Tecl [-] , F. Stehno [-] , P. Hochman [-] , M. Majer [-] , L. Vegricht [-]

ŽK: 35. J. Sabo .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Pejša Tomáš - MAREŠ Bohumil, STEJSKAL Miloš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Matouš Vránek

Expert: Matěj Rajnoch
Tip experta: výhra hostů

Tuchoměřice to zatím projíždějí neuvěřitelně. Edis Šahini je hodně při chuti a znovu nasměřuje Tuchoměřice ke třem bodům.

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů