3:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.09.2023 10:15

6.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kralupy zpátky na vítězné vlně, výhru nad Spartakem řídil Krejza


Branky


6

Kralupští fotbalisté hráli doma naposledy 25. srpna, kdy porazili 5:3 Beroun. Poté přišla dvě venkovní klání a nula bodů z nich. Dnes se modrobílí představili znovu na Městském stadionu V Olších, a to proti nováčkovi z Příbrami. Spartak se zatím v novém ročníku prezentuje velice sympatickými a kvalitními výkony, proti Kralupům mu to ale příliš nevyšlo. Na konečném vítězství domácích 3:1 se nejvíce podílel Luboš Krejza, který vsítil dvě branky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vedení Krejzou a srovnání do šatny

Od začátku utkání byli aktivnější domácí, kteří více drželi balón na kopačkách. V úvodních minutách posílali kralupští několik centrů do vápna soupeře, což vyvrcholilo ve volej Petra, který skončil na tyči.

 

V 9. minutě si první zakončení připsali také příbramští. Pokusu kapitána Morava zpoza vápna chyběla však razance i přesnost.

 

Ve 13. minutě zahrávaly Kralupy standardní situaci z levé strany. Přesný centr Štěpána Janíčka si našel Luboš Krejza, jenž přesnou hlavičkou na přední tyč rozjásal domácí fanoušky. Borci v modrobílých dresech tak vedli 1:0.

 

V následujících minutách hra mnoho krásy nepobrala. Šlo spíše o boj o míč a k vidění bylo i hodně faulů.

 

Další zajímavější moment přinesla 27. minuta. Po přízemním centru Buchty se balón odrazil ke Karlu Češkovi, který ale z bezprostřední blízkosti domácího brankáře nepřekonal.

 

Ve 35. minutě zahrozili zase kralupští. Janíčkův centr z pravé strany si na hranici vápna zpracoval kapitán David Hemr a nepříjemnou střelou protáhl gólmana hostů.

 

Když už se zdálo, že se do kabin půjde za stavu 1:0 pro domácí, Tomáš Jeník našel průnikovou přihrávkou do vápna Dominika Prokeše, který tváří v tvář Víškovi vyrovnal přízemní střelou na 1:1.

 

Po úvodním dějství tak na ukazateli skóre svítily dvě jedničky.

Domácí rozhodli o vítězství

Domácí vstoupili do druhé půle aktivně. Po pár minutách hry zakončoval po centru Janíčka a sklepnutí Krejzy z voleje Tomáš Petr, gólman hostů mu však jeho přízemní pokus vyrazil na rohový kop. Právě z následného rohu se opět po centru výborně hrajícího Janíčka trefil podruhé v utkání hlavou Luboš Krejza. Domácí tak znovu vedli.

 

V 56. minutě vyslal po ztrátě hostů Janíček do šance Petra, ten ale zamířil vedle tyče Bohuslavovy svatyně.

 

O chvíli později měl na kopačce vyrovnávací branku Petr Buchta, který však svůj únik zakončil pouze střelou do domácího Víška.

 

Poté šance ustanuly. Kralupy držely balón, nikam se nehnaly a kontrolovaly výsledek. Naopak hosté se snažili o vyrovnání, mnoho nepřesností a pozorná defenziva domácích jim toho ale příliš nedovolily.

 

V nastavení ještě unikal sám na branku střídající Čejka, jeho střela ale zamířila pouze do brankáře Jana Bohuslava. Po pár desítkách vteřin se v totožné situaci ocitl Jakub Řezníček, který obešel hostujícího gólmana a střelou do prázdné branky stanovil konečný výsledek zápasu na 3:1 pro Kralupy.



Ohlasy k zápasu


FK Kralupy 1901
Luboš Černý: I přesto, že měl Spartak po pěti kolech jenom tři body, jsme věděli, že v některých zápasech, kdy prohrál, tak to bylo i smolně kvůli neproměněným šancím. Soupeř má mladé mužstvo a nemyslím si, že by v budoucnu hrál o záchranu v soutěži. My jsme ale byli na Příbram dobře připraveni. Řekl bych, že jsme byli od začátku lepším mužstvem a do prvního gólu jsme dominovali. Poté se do konce poločasu hra vyrovnala a ve druhé minutě nastavení soupeř z ojedinělé šance vyrovnal. Do druhého poločasu jsme vstoupili opět dobře a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli 3:1. Pozitivem je, že se nám dvakrát podařilo vstřelit branku po standardní situaci, kdy se v obou případech prosadil Luboš Krejza a ukázal, proč na hřišti jako útočník je. Byly to trošku nervy, ale bereme důležité tři body, a za to jsme rádi. Teď se musíme nachystat na Jíloviště a konečně zabodovat i venku.

Spartak Příbram
Zdeněk Míka: Musím říct, že to byla velká nespokojenost. Jednalo se zatím o náš letošní nejhorší herní projev v této soutěži. Víc k tomu už asi není potřeba dodávat.



Sestavy


FK Kralupy 1901
P. Víšek [-] - J. Emmer [-] (72. M. Řenč [-] ) , J. Řezníček [-] , Š. Janíček [-] (86. O. Čejka [-] ) , M. Houška [-] , T. Chlapec [-] , T. Petr [-] (60. S. Mařík [-] ) , R. Culek [-] , L. Krejza [-] (89. V. Pakandl [-] ) , D. Hemr [-] (88. J. Víteček [-] ) , J. Kabyl [-]

Spartak Příbram
J. Bohuslav [-] - V. Kadlec [-] (61. M. Srch [-] ) , D. Sirůček [-] , P. Buchta [-] , D. Morav [-] (78. J. Pavlišta [-] ) , T. Jeník [-] , D. Vošmik [-] , D. Prokeš [-] , K. Češka [-] (69. J. Vlasák [-] ) , T. Prokeš [-] , T. Balík [-]

ŽK: 83. L. Krejza - 26. T. Balík , 83. T. Prokeš .
Počet diváků: 142. Rozhodčí: BABÁK Jan - PUDIL Václav, POKLOP Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Matouš Vránek

Expert: Filip Turbák
Tip experta: výhra domácích

Kralupy v posledním zápase ztratily body s rozjetým týmem Tuchoměřic, takže si budou chtít spravit chuť a odnese to příbramský Spartak.

Tip: výhra hostů