FOTO: Parádní podívaná! Šlágr kola nabídl šest gólů, vítěze ale neměl


Branky


43. J. Vejvoda (p.) , 52. R. Grill , 66. R. Pokorný - 14. R. Konvalinka , 40. L. Roubík , 74. V. Zuska
13

Kdo přišel na fotbal do Lužné, rozhodně nelitoval. Boj o případné první místo sehrála domácí Sparta, která přivítala Janov. Pro oba týmy velmi důležitý zápas, pokud se chtějí ucházet o první místo, ke kterému mají oba skoro stejně blízko a daleko zároveň. Před zraky zhruba dvou stovek příznivců sehrála obě mužstva kvalitní kopanou, na kterou byla radost se dívat!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Pavlíček lapil penaltu Roubíkovi

Nadprůměrná divácká kulisa odpovídala nadprůměrné kvalitě zápasu, který nabídl první branku hned ve 14. minutě. Zuska si pustil autové vhazování, přes celé vápno našel na zadní tyči v náběhu nikým neatakovaného Konvalinku a ten s radostí uklidil míč do odkryté branky - 0:1. Krátce poté mohlo přijít vyrovnání, ale svůj tým podržel důležitým zákrokem Melč, když vychytal samostatný nájezd.

 

Další šanci si připravili hosté. Roubík přenesl hru na Konvalinku, který si kolem vápna navedl míč na střelu a pěkným pokusem ke vzdálenější tyči donutil M. Pavlíčka k zákroku. Pro oba týmy se jednalo o velmi důležitý zápas. Jak Lužná, tak i Janov, jsou v kontaktu s prvním místem a budou chtít podzimního mistra ze Mšeckých Žehrovic prohánět až do posledního kola. Dobrou příležitost měl Houda po centru Konvalinky, ale skóre se zatím neměnilo.

 

Po půl hodině hry zkoušel Roubík překvapit luženského brankáře ze standardky z velké vzdálenosti, jeho pokus ale skončil nad. Skóre se mohlo znovu měnit ve 37. minutě. Jeden z hostujících hráčů vnikl z levé strany do šestnáctky, kde byl nedovoleně zastaven O. Pavlíčkem a sudí Pavel Kubečka měl jasno - penalta. K té se postavil Roubík, ale M. Pavlíček podržel svůj tým a pokutový kop janovského matadora zneškodnil!

 

O dvě minuty později si ale Roubík spravil chuť a dal zapomenout na neproměněnou penaltu. To když dostal na hranici vápna nahrávku od Zusky, narazil si s Konvalinkou, který svému spoluhráči připravil nahrávku na zlatém podnose a Roubík podél M. Pavlíčka navýšil vedení - 0:2. Ani tento moment ale Lužnou nepoložil a velmi slušná a početná kulisa viděla před odchodem do kabin ještě jednu branku.

 

Pronikajícího J. Vejvodu zastavil nedovoleně ve vlastním vápně stoper Melč a penalta se pískala i na druhé straně. Sám na sebe ji vzal faulovaný a nemýlil se - 1:2. Kontaktní branka přišla za pět dvanáct, ve šlágru kola by se dvougólový náskok Janova přeci jen hodně těžko dotahoval...

Luženskou otočku narušil Zuska

Cíl do druhého poločasu byl pro oba týmy stejný. Lužná by se vyrovnávací brankou vrátila zpátky do boje o tři body, na druhé straně Janov by si třetím gólem zápas dosti ulehčil. Nastala první možnost. Hned v 52. minutě pláchnul po pravé straně kolem diváků O. Pavlíček, našel krásným centrem dobře postaveného Grilla, který mířil přesně - 2:2. O pár minut později to byl znovu O. Pavlíček, který připravil další střeleckou pozici tentokrát pro J. Vejvodu, jehož dobrý pokus zlikvidoval brankář Melč.

 

Ani on ale nezabránil v 66. minutě vedoucímu gólu soupeře. J. Vejvoda se prohnal po pravé straně kolem Kaila, postupoval ze strany do vápna, kde na zadní tyči našel v náběhu kapitána R. Pokorného, který jen doklepl míč do sítě - 3:2. Lužné se podařil velmi těžký obrat, ale do konce utkání zbývalo stále ještě hodně času. Janov musel hrát krátce po třetí inkasované brance chvíli v početní nevýhodě, protože M. Bradáč byl ošetřován po souboji s protihráčem.

 

Právě o hráče méně ale Janov šokoval celý stadion Sparty a dokázal vyrovnat! Zuska dostal po rychlém protiútoku míč do pravé strany, odkud si ho navedl přes roh velkého vápna právě do šestnáctky, odkud vypálil a M. Pavlíček jeho razantní střelu nedokázal vytěsnit - 3:3. V zápase bylo k vidění hodně šancí a zajímavých momentů, Roubík to zkoušel z dálky, nebezpečný svou rychlostí a aktivitou byl na jedné straně J. Vejvoda a na druhé Konvalinka. Další branka ale už nepadla, a tak se oba kvalitný týmy rozešly ve šlágru kola smírně.

 

Galerie od Jakuba Fejfara, jehož povedené kousky si můžete prohlédnout také ZDE.



Ohlasy k zápasu


TJ Sparta Lužná
Adam Špička, trenér: Do utkání jsme šli s tím, že pokud chceme ještě zabojovat o titul, musíme vyhrát za tři body. V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal, my jsme se bohužel nedokázali dostat do lepšího zakončení a soupeř trestal naše chyby. Podařilo se nám z penalty alespoň snížit. V poločase jsme si řekli, že otáčet zápasy umíme a že na hřišti musíme nechat všechno. To se nám zčásti povedlo, soupeře jsme tlačili, přidali dva góly, ale bohužel soupeř z protiútoku srovnal a nám už se nepovedlo nějakou příležitost využít, i když jsme závěrečný tlak měli. Celkově bych náš výkon hodnotil pozitivně, jen škoda některých chyb, které nás stály tři body. Zápas se před slušnou diváckou kulisou musel líbit a určitě k tomu přispělo i dobře zvládnuté utkání ze strany rozhodčích. Nám teď nezbývá než vyhrát poslední dvě venkovní utkání a doufat ve ztrátu soupeřů před námi. Bude to těžké, ale naděje umírá poslední.

Sokol Janov
Jakub Kail, záložník: Do zápasu jsme šli s tím, že jdeme vyhrát, protože to první místo chceme. Nakonec byla remíza a já si myslím, že naprosto zasloužená. Za mě jeden z nejlepších zápasů, oba týmy hrály dobře a bylo spoustu šancí. Teď nás čekají dva poslední zápasy doma, které chceme zvládnout a užít si je.



Počet diváků: 205. Rozhodčí: Kubečka Pavel - KURKA Miloš, KUBEČKA Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Redakce Rakovník

Expert: Zdeněk Řepka
Tip experta: remíza

Šlágr kola. Oba dva týmy mají rychlý útok a dokážou toho využít. Mohlo by se jednat o pěkné utkání s hodně brankami a výsledek by mohl být nerozhodný.

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, eSport - Sokol Janov | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích