3:1
(1:1)
20. I. Preči (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.06.2023 17:00

14.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žolík Papaj zajistil Starému Městu vítězství v derby


Branky


44. L. Boček , 75. D. Papaj , 87. D. Papaj - 20. I. Preči (p.)
6

Vypjatý souboj mělo na programu poslední kolo 1.A třidy skupiny D. Proti sobě se postavilo Staré Město se sousedními Raškovicemi. Po otočce ve druhém poločase si nakonec odnáší tři body domácí celek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Gólem do šatny před poločasem vyrovnal Boček

O derby byl ve Starém Městě velký zájem. Stadion na předměstí Frýdku-Místku přišlo navštívit 325 diváků! Ti viděli zpočátku spíše soubojvý fotbal. Hrálo se mezi oběma vápny. Zatímco domácí spoléhali především na rychlé protiútoky, hosté se spoléhali na kreativitu jejich záložníků. První větší šance přišla pro domácí mužstvo v 9. minutě. Po vysokém nákopu se uprostřed hřiště dostal k míči Fojtík. Ten se rozhodl z dálky napřáhnout ke střele, která však postrádala přesnost a skončila mimo tři tyče. Na míč raškovický brankář šahl o minutu později. V možnosti se ocitl znovu Fojtík. Ten nejprve vyslal na steč Barana, který si míč v šestnáctce zasekl a poslal jej spoluhráči na zadní tyč. Ten pak pro Fojtíka připravil míč na střelu a po jeho pokusu se musel krkolomně natahovat Pešák. Domácí se v následujících minutách dostávali do tlak především přes standardní situace. Svou nebezpečnost ale ukázali i hosté. Po přihrávce za obranu se sám Smolíka řítil Birčák. Domácí brankář ještě před vápnem Birčáka nedovoleně zastavil a mohl být rád, že za něj ještě zabíhal jeden ze staroměstský stoperů a on tak viděl pouze žlutou kartu. Následný Juřicův přímý kop byl zdí zblokován pouze na roh. Po dobrých šancích přišla celkem nudná pasáž utkání. V 17. minutě však Birčákův trestný kop z levé strany tečoval rukou jeden z domácích obránců a rozhodčí Šeruda nařídil pokutový kop. K té se postavil kosovský model Ilir Přeči a střelou "pod víko" rozvlnil síť za Smolíkovými zády - 0:1. Tempo hry se po inkasovaném gólu do branky domácích značně zvýšilo. Hra se přelévala ze strany na stranu, což demonstruje akce z 21. minuty. Centr Birčáka nejprve sebral Smolík, který následně dlouhým výkopem poslal do úniku Barana, jenž zpoza vápna vyzkoušel pružnost Pešákových rukavic. Tenisové momenty vystřídaly souboje ve středu pole. Až ve 38. minutě se dostali k šanci domácí. Střelu Vyviala po centru Fojtík skvěle zlikvidoval Pešák. Přesto se staroměstským ještě před poločasem podařilo vyrovnat. Ve 45. minutě si po skvělém přenesení hry na pravou strany míč zpracoval a zasekl Lukáš Boček. Dvacetiletý domácí fotbalista si pak se zakončením skvěle poradil - 1:1. Gól do šatny znamenal poločasový stav 1:1. 

Veni, Vidi, Vici žolíka Papaje

Hosté se po vystřídání Kacíře nemohli dlouho do zápasu dostat. Naopak domácí mužstvo bylo aktivní a i na začátku druhého poločasu si šlo za vítěznou brankou. To se jim mohlo povést hned v 51. minutě. Bleskový průnik po pravé straně zakončoval hlavou Boček. Mířidla ale v předklonu neseřídil a hlavička skončila vysoko na Pešákovou bránou. Přicházely i další šance staroměstských. V 57. minutě svou ránou mířil Vojkovský vysoko nad. Podobně to končilo i v dalších případech. V 65. minutě dostal nepříjemný šlapák ve vlastní šestnáctce Ondřej Vojkovský, což byl signál pro nástup "žolíka" Daniela Papaje na hřiště. Hráč minulého kola byl na hřišti hned od začátku znát. Postavil se na kraj domácí zálohy a svou výškou působil raškovickým obráncům velké potíže. Svou chvíli slávy si prožil 73. minutě. Krásnou narážečku po ose Fojtík-Baran zakončil první jmenovaný skvělou průnikovou přihrávku přímo na kopačku Daniela Papaje. Hráč, který před sezónou právě z Raškovic přestoupil, si v zakončení počínal chladokrevně a na znamení úcty k bývalým spoluhráčům po brance sympaticky zvedl ruce - 2:1. Po občerstvovací pauze větší tlak Raškovic nepřišel. V 85. minutě se naopak do brejku dostaly domácí. Baran nejdřív míč po pravé straně zatáhl, aby ho před prázdnou klec předložil Danielu Papajovi. Staroměstský žolík tak potvrdil svůj status a zajistil domácím na závěr sezóny cenné tři body z derby s Raškovicemi a trenéru Vojkovskému příjemnou rozlučku.

Staré Město - Raškovice 3:1

 

Záznam utkání:

zdroj: youtube.com/@prvniscstaremesto2178

 



Ohlasy k zápasu


První SC Staré Město
Martin Vojkovský, trenér: Poslední zápas sezóny a ještě derby s Raškovicemi nemohl dopadnout lépe. Výhra i předvedený výkon potěšil jak nás, tak naše fanoušky. V zápase se ukázala naše touha po vítězství, přestože se Raškovice ujaly vedení po proměněné penaltě, byli jsme po většinu utkání lepším týmem a do poločasu stihli vyrovnat brankou Lukáše Bočka. V druhém poločase se nám dlouho nedařilo proměnit naše šance a strhnout tak vedení na naší stranu. To se změnilo po příchodu našeho žolíka Dana Papaje, který dvěma góly zápas rozhodl. Chtěl bych hráčům poděkovat za celou sezónu. Vím, že v dnešní době není jednoduché skloubit práci, fotbal a rodinný život, proto si cením toho, že jsme se scházeli v dostatečném počtu. Bylo mi ctí s Vámi prožít tuto fotbalovou sezónu a přeji Vám hodně fotbalových úspěchů, štěstí v osobním životě a hlavně zdravíčko Vám i Vaším blízkým. Toto je mé poslední hodnocení v pozici trenéra A mužstva. Proto děkuji mým trenérským kolegům Pavlu Recmanovi a Honzovi Žižkovi za spolupráci. Dále patří mé poděkování našim dorostencům, kteří v případě potřeby doplnili kádr mužů a svými výkony ukázali, že mají v sobě potenciál být v budoucnu platnými členy mužstva mužů. Děkuji také funkcionářům klubu, kteří pro nás vytváří příhodné podmínky. V neposlední řadě patří mé poděkování našim fanouškům v čele s Cigim, kteří nás po celou sezónu svým fanděním hnali za vítězstvími a věřím v jejich přízeň v následující sezóně. Novému trenérovi přeji mnoho fotbalových úspěchů s tímto týmem. (zdroj: facebook.com/prvni.sc.staremesto)




Sestavy


První SC Staré Město
D. Smolík [-] - M. Dušík [-] , L. Pavela [-] , O. Šimek [-] , A. Fojtík [-] , O. Vojkovský [-] (66. D. Papaj [-] ) , L. Boček [-] (88. D. Halabica [-] ) , V. Kaňok [-] , T. Baran [-] (88. F. Tomančák [-] ) , D. Forch [-] , P. Vyvial [-] (84. D. Supik [-] )

TJ Pražmo - Raškovice
V. Pešák [-] - I. Preči [-] , O. Janošec [-] , O. Kacíř [-] (30. D. Kulštejn [-] ) , E. Kožar [-] , J. Bednárek [-] , R. Koloničný [-] , A. Vojkovský [-] , R. Juřica [-] , T. Žáček [-] , J. Birčák [-]

Počet diváků: 325. Rozhodčí: ŠERUDA Dominik - BEDNÁŘ Marcel, LEŠKO Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip experta: výhra domácích

Domácí se určitě budou chtít rozloučit se sezónou výhrou nad rivalem. Bude to boj o každý kousek hřiště, ale Staré Město vrátí Raškovicím prohru z podzimní části.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů