Zlepšená hra Brušperku je námět do Akta X, na podzim zralí na výmaz z fotbalové listiny, na jaře pomalu hegemonem. Slovan zase vzkřísil Antošova slova


3

Slovan venku padl s Brušperkem. Ten v druhé části letošního rošníku hraje vynikající part a kdekdo se možná ptá, co, že to to v zimní přestávce s klubem stalo. A-tým je na pokraji blamáže ve své soutěži a tým, jenž se zmítal ještě v březnu na chvostu tabulky, teď nakládá do kožichu celkům z vyšších tabulkových pater a s každým zápasem výkonnostně roste.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Do zápasu se Slovan vypravil s jedinou jasnou ambicí, a sice dokráčet, doklopýtat, zkrátka dojít si za všech okolností pro tři body nad soupeřem nacházejícím se pod ním v soutěžní tabulce. Latinské přísloví "per aspera ad astra", tedy přes problémy ke hvězdám, se přitom nezačalo naplňovat vůbec špatně pro mužstvo hrající stále o konečné šesté místo končící ligové ročenky. První poločas se nesl ve znamení vyrovnaného fotbalového duelu, dle sledovaných parametrů, jako jsou držení míče, územní převaha a jiné, by se dalo celkem objektivně tvrdit, že lepším týmem v prvním dějství byl hostující výběr Slovanu, jenž se na dálku pere o závěrečný šestý flek s týmem Šenova. První gól padl v 26. minutě. Rozhodčí odpískal proti domácím standardní situaci ze slušné vzdálenosti na přímé ohrožení branky, tak i na prudký centr, po kterém by se po nějakém náběhu mohl z malého vápna někdo prosadit a nedal by brankáři sebemenší příležitost reagovat na zakončení z nebezpečné blízkosti. Daniel Trunkát, exekutor přímého volného kopu, si ovšem vybral první možnost a jeho dalekonosný, leč nesmírně umístěný projektil zapadl až za záda brušperského brnkáře. Ten se se znechucenou grimasou už mohl pouze dívat na rej křepčících fotbalistů v oslavném hloučku dráždící domácí publikum do nepříčetného běla. Stejnou, ne-li zářivější a více se blyštící mincí odpověděli na konci první půle také domácí čutálisté. Z vesměs totožné vzdálenosti i protstoru se jim naskytla stejná možnost něco s nepříznivým výsledkem udělat a navíc vstřelit pro fotbalové celky tolik nepříjemný gól do šatny, jenž by krutě zamával s psychickou odolností hostujících protivníků. Rozhodčí Čecháček sice na hřišti neoznačil sprejem místo, odkud se bude fotbalový míč uvádět v klidném stavu do hry tak, jak tento dnes už zcela přirozený akt známe z vyšších fotbalových soutěží, přesto si domácí Polášek potřebné souřadnice na trávníku našel a z místa určení poslal taktéž z přímého kopu hrací předmět nechytatelně za záda jinak obstojně chytajícího Boháče. S takovou ranou nemohl ani brankář jeho schopností a kapacita v bráně Slovanu nic udělat. Smutný obličej po ohlédnutí se za sebe a viděvší třepotající se míč v jeho síti málem způsobilo to, že se nad brankářem ustrnuli i domácí příznivci neúnavně fandící na domácí tribuně.

Co se stalo v kabině Brušperku nikdo neví, ale po příchodu ze šaten začali dominovat

Když se Brušperští dostavili k druhému dějství, byli jako vyměnění, jako by se do jejich dresů napasovali fotbalisté Markvartovic či Petřkovic. Nikdo to nechápal, nikdo tomu nerozuměl, co se ono nedělní odpoledne v Brušperku vlastně stalo. Klub hrál od druhé půle zase jinak, lépe, přesněji, byl konkurenceschopný hrát s každým a porazit každého. V porovnání s podzimem, v porovnání s první půlí. Slovan předvedl ve druhé půli jeden z nejhorších výkonů za poslední měsíce. Legendární slova Milana Antoše, že to "byl hnus a nedalo se na to koukat", by se dala tesat do libovolného kmene stojícího někde na úpatí Hulváckého kopce, aby domácím při každém příchodu na trénink připomněla, za jaký klub hrají a co znamená hrát za ostravský Slovan, nejstarší profesionální fotbalový klub na území ocelového města. Brušperští postupně nasypali Slovanu další tři branky, aby donutili hosty vrhnout po čase zase nějaké síly do odenzivy. Až za tohoto neutěšeného stavu jako by Slovan pochopil, že není na výletě a nepřijel si do Brušperku na avokádové latté a zmrzlinový pohár s paraplíčkem. V tomto čase totiž opět Trunkát vymetl z poloviny hřišti pravý roh soupeřovy svatyně a postaral se tak jistě o gól sezony. Tento neudělovaný primát je však jemu i jeho mužstvu platný asi jako Fialovi Stanjura. Vše důležité se totiž ve druhé půli dělo před brankou Boháče, a gólman Slovanistů tak ve druhé půli ještě šestkrát kapituloval, přičemž jeho beci mu tentokrát vůbec nepomáhali a nachávali ho napospas domácím hráčům, kteří se ho mohli po výměně stran opakovaně a nesčetněkrát zeptat, kam chce poslat míč, jak to měli při svých zakončeních snadné. Za hosty v závěru zápasu už jen korigoval Žitňanský. Debakl 7:3 s Brušperkem si ale Slovanisté za rámeček rozhodně nedají.



Ohlasy k zápasu



TJ Slovan Ostrava
František Sleczka, brankář Slovanu Ostrava: Jako někomu, kdo nemohl do toho zápasu zasáhnout se mi ten zápas těžko hodnotí. Prostě se to nepovedlo, soupeř byl lepší. Takové zápasy se holt někdy stanou. Je třeba to hodit za hlavu a soustředit se plně na poslední zápas, ať se se sezónou rozloučíme v dobrém světle.



Počet diváků: 110. Rozhodčí: ČECHÁČEK Jan - LANGER Vlastislav, TOMICZEK Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Jan Grossmann

Expert: Tomáš Homola
Tip experta: výhra hostů

Tady je to 50:50, ale vzhledem ke stoupajícím výkonům Slovanu si myslím, ze by mohli urvat 3 body v nevýraznem Brušperku a ještě trochu vylepšit svůj bodový stav v současné tabulce.