Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.06.2023 10:00

25.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Suverén z Markvartovic porazil na svém hřišti tápající Šenov. Drží tak postupovou pozici dva body za premiantem z Petřkovic


Branky


3

Zápas s parametry daleko vyšší soutěže vyzněl lépe pro Markvartovické, jenž v minulém ligovém kole senzačně klopýtli s béčkem Polaneckých. Toto víkendové kolo už však neponechali nic náhodě a smázli v jarní části soutěže trápící se Šenov.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šenov nastoupil bez respektu jako rovný s rovným

Šenovští fotbalisté jako by si řekli, že zanďourem si akorát tak vykopou vlastní hrob, a tak se rozhodli konfrontovat se se svým soupeřem na fotbalovou férovku. Odvážný počin sledovalo v Markvartovicích na 121 neplatících diváků. Od začátku nebylo ani náznakem poznat, že hraje druhý tým tabulky s nejvyššími možnými ambicemi proti týmu nacházejícímu se na rozhraní lepších a horších mužstev v takřka přesné polovině soutěžní tabulky. Šenov byl k údivu všech diváků, ale bezpochyby hlavně svého soupeře, více než vyrovnaným týmem a svojí hrou dával vzpomenout na své první tři jarní duely, ze kterých vyválčil plný počet, dohromady tedy devět bodů. Hosté měli více ze hry a Markvartovice působily nesmělým dojmem, ze kterého nebylo těžké usuzovat, že se jedná o tým, jenž momentálně nezažívá nejlepší herní období, nýbrž přesně naopak, je zabředlý v mírné sportovní krizi. Šenovu nicméně nebyl bohorovný a všechno jen ne zbabělý výkon na hřišti bez dvou bodů nynějšího kralujícího rivala nic platný, když jeho koncovka byla amatérská až diletantská. Parafrází citátu klasika. Zakončení hostů byla výborná, to nemohu říct, platila pro Šenovské více než výmluvně. Když už si i s nevšední lehkostí přece jen nějaké šance vypracovali, a nebylo jich zrovna poskromu, tak svoji příležitost nedokázali ani v jednom případě dovést do kýženého gólového konce. A tak domácí trestali na druhé straně. Ještě do poločasu se zásluhou svých hráčů Neuwirtha a Klose dostali do dvoubrankového vedení a vytvořili tak protivníkovi kultovní Csaplárovu past.

Rychlý kontaktní gól dal hostům naději, ale to bylo vše

Po výměně stran Šenovští na svého soupeře doslova vlétli a odměnou jim byla kontaktní branka na 2:1. Pohotovým zakončujícícm hráčem byl na malém vápně beránek, nestárnoucí kapitán Šenovských. Hosté si opět vytvářeli luxusní brankové loženky, ale v prachbídné koncovce pokračoval i ve druhém dějství. Potom už se ale ke slovu dostali hosté, jimž fotbalisté Šenova umožnili ohrožovat svoji bránu z rychlých brejků poté, co se v absolutním hazardu snažili ve velkém počtu lidí vstřelit vymodlený vyrovnávací gól a hnali se střemhlav k bráně Markvartovic. Dvě branky však sami inkasovali, a to oba z kopaček dvorního jarního šutéra Neuwirtha, jenž tak v zápase zpečetil hattrick. Markvartovice drží druhé, postupové místo a jsou blízko postupu do vyšších fotbalových sfér, kam svou fotbalovou tradicí bez debat patří. Šenov už nebojuje o nic, nachází se v zachráněných vodách a do konce sezony tam už zůstane.



Ohlasy k zápasu



SK Šenov
Petr Klimša, trenér: Byl jsem s výkonem svých svěřenců konečně po dlouhé době spokojen, i když pár hráčů základní jedenáctky chybělo. Jejich nástupci z řad dorostenců je adekvátně nahradilo. Za výkon celková spokojenost, ale za výsledek už tak ne.



Sestavy


TJ Sokol Markvartovice
T. Hájek [-] - K. Klos [-] , T. Krumpholz [-] , L. Neuwirth [-] , V. Horák [-] , P. Sedláček [-] , J. Macák [-] , P. Kremzer [-] , M. Troják [-] , M. Klos [-] , D. Sedláček [-]

SK Šenov
O. Pilch [-] - T. Lebduška [-] , J. Smetana [-] , T. Nguyen [-] , M. Murgaš [-] , M. Vedlich [-] , T. Franek [-] , M. Račko [-] , A. Hruška [-] , R. Beránek [-] , M. Niniczka [-]

ŽK: 80. V. Horák - 86. T. Nguyen .
Počet diváků: 121. Rozhodčí: SAJDOK Jaromír - NĚMEC Jaroslav, BREZOVSKÝ Ondřej.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Jan Grossmann

Expert: Tomáš Homola
Tip experta: výhra domácích

Tady to vidím na jasnou 1, Markvartovice letos předvádí stabilní a kvalitní výkony a myslím si, že se Šenovem, navíc doma určitě body neztratí. Navíc potřebují zbylé zápasy hrát na 110 %, pokud chtějí postoupit. Takže za mě jasná 1.