Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.06.2023 17:00

25.kolo, Moravskoslezský | Ostrava - město | Okresní přebor, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Notně oslabená Polanka nebyla v Koblově daleko od potupné desítky. Utkání se konalo jen díky ochotným dorostencům


3

Polnace chybělo proti Koblovu hrajícímu v první třetině fotbalové tbulky neskutečné penzum hráčů a do poslední chvíle nebylo jisté, jestli hosté zvládnou nashromáždit kýžený počet lidí tak, aby se zápas mohl se vší vážností a pod kuratelou regulérnosti vůbec odehrát.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Když nemůže Mohamed k hoře, přijedou polanečtí dorostenci klidně až do Koblova

Z utkání nakonec nesešlo, protože se k utkání nakonec dostavilo tolik lidí, aby mohlo utkání v pořádku proběhnout, nebo tedy se alespoň rozběhnout. Je až s obdivem, že svém volném čase, v letním období, kdy je plavková sezona v plném proudu, koupaliště jsou zdárně naplněna až po okraj a ostré sluníčko vybízí k milostným hrátkám ve vodních korytech zatopenách lomů, si dorostenci reprezentující Polanku našli motivaci postavit se k zápasu, jmenovitě Zelinka, Čačo, Kubajura a Kajfosz, aby zalepili personální díry po hráčích, kteří se k zápasu nemohli nebo nechtěli odebrat. Polanečtí bafuňáři začali totiž od začátku minulého týdne jako na běžícím pásu sbírat omluvné listy od hráčů, hrdinů předchozího kola, a tak se ještě v noci z pátku na sobotu, v době mezi psem a vlkem, vůbec nevědělo, jestli se základní jedenáctku vůbec podaří složit. Polanecké puzzle ale nakonec neztratilo ze svých dílků a předobraz budoucího dění na hřišti mohl spatřit světlo světa. Utkání mohlo být slavnostně zahájeno. Ze začátku se všechno podstatné naskýtalo urostřed koblovské hrací plochy, tedy hodně daleko od míst, kde si diváci přejí, aby byl míč viděn, protože z prostoru středového kruhu branky obvykle nepadají, pokud tedy zrovna nejste Pavel Horváth v dresu Sparty a levačkou z tohoto místa nenatáhnete ke střele na Andrově stadionu. Obránci v čele s brankářem byli už součásti generace narozené v tomto tisíciletí, takže kdo se chtěl na tyto zelenáče obrátit ohledně prosby, aby na hřišti využili svých bohatých zkušeností, potácel se zpět s nepořízenou, a možná i se zlou. Data narození 05-07 bylo ztělesněním nezkušeností, ale na druhé straně neskutečné kuráže, se kterou se mladí hrdinové vydali neohroženě do střetnutí s rivalem z Koblova, ve kterém působí fotbalisté, jenž by zmíněným zajícům mohli být biologickými otci. Mládí vpřed ale dopředu v Koblově skutečně příliš nešlo a nerozehraní benjamínci si nedokázali s ošlehanými mazáky v útočné vozbě Koblovanů příliš poradit. Juniorům se nedařilo opravdu nic a nezvládali plnit ani základní taktické pokyny znějící dávat míč brzy od nohy a slovy  filmového klasika nepouštět se do žádných větších akcí. Základním motem bylo fotbalově přežít. Už před zápasem však byli kluci hrdinové, na hřišti už tak o tuto reputaci přijít nemohli. Poločas skončil ještě milosrdnou prohrou o tři branky.

Mladá krev potřebuje nabrat zkušenosti, druhý poločasu už byl nad jejich síly

Druhá půle začala tam, kde skončila půle první. Ofenzivní hody se jaly pokračovat a hladovějící domácí si s gustem přidávali. Každému bylo už dopředu jasné, že přímá konfrontace fotbalových elévů se soupeřem, jenž se ještě donedávna rval o postup z této souutěže, neskončí ničím lichotivým pro výběr Polaneckých. A stalo se tak. V suchém triku hrající Koblov nasázel svému soku ještě půltucet branek a rozdílem třídy si dokráčel pro pohodlné vítězství 9:0. Polanka si však zaslouží absolutorium za sehnání dostatečného počtu hráčů, bez nichž by utkání vůbec neexistovalo a znamenalo by nejspíš kontumační prohru hostů. Takhle sice prohráli také, leč sportovně a se ctí. Sekretariátu, realizačnímu týmu i hráčům samotným patří neskonalé uznání za enormní vůli a chrabré srdce fotbalové kolo nezabalit a odevzdat maximum, na co každý jednotlivec funkcionářsky a herně stačí.



Ohlasy k zápasu



FK SK Polanka nad Odrou B
Jiří Lavický, trenér: Respektuji sílu soupeře, ale mít stejný kádr jako v Petřkovicích hráli bychom minimálně o bod.



Sestavy


TJ Sokol Koblov
M. Nerud [-] - M. Brančík [-] , K. Staněk [-] , J. Vrobel [-] , A. Hlaváček [-] - M. Chovanec [-] , M. Drastich [-] , M. Jež [-] , M. Smajdor [-] , Z. Zděblo [-] (31. A. Sargisan [-] ) - M. Řezniček [-]

FK SK Polanka nad Odrou B
O. Kreibich [-] - K. Kajfosz [-] , . Kubajura [-] , J. Čačo [-] , P. Renner [-] , P. Stehlík [-] , J. Matušek [-] , K. Zelinka [-] , M. Pračikov [-] , M. Geleta [-] , P. Tichý [-]

ŽK: 62. . Kubajura , 90. P. Stehlík .
Počet diváků: 54. Rozhodčí: PODRAZA Jaroslav - NĚMEC Jaroslav, ONDREJČEK Štěpán.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Jan Grossmann

Expert: Tomáš Homola
Tip experta: výhra domácích

Vzhledem k faktu, že tým Polanky prochází určitým vývojem a restrukturalizaci kádru a jejími současnými výkony si myslím, že to pro Koblov bude jasná záležitost a v tomto duelu zvítězí Koblov.