Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2023 17:00

28.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Tachov splnil povinnost a porazil poslední tým v tabulce


25

Mistrovský Tachov už má splněno. Kromě opanování soutěže v týdnu ovládl také krajský pohár a hráči, kteří se již delší dobu potýkali s drobnými zraněními, si mohli dát zaslouženou pauzu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté dorazili také oslabení, pouze s jedenácti hráči a na kvalitě zápasu to bylo chvílemi znát. Do vedení mohli jít domácí již v 7. minutě, ale penaltový zákrok na Hudce zůstal nepotrestaný. Poprvé se tak tachovští fanoušci mohli radovat o deset minut později, když Mráz skvělou kolmicí vysunul Hudce, ten našel před brankou Fišera, který nekompromisní bombou pod břevno poslal domácí celek do vedení – 1:0. Hosté, kteří se soustředili hlavně na obranu, mohli srovnat po půlhodině hry, kdy se za obranu dostal Šimůnek, Langr sice zasáhl, ale míč směřující do branky musel vyhlavičkovat z brankové čáry Čížek. Vzápětí na druhé straně platilo nedáš – dostaneš. Sláma skvěle vybojoval míč, posunul Lanfranchimu, který střelou na přední zadělal na hattrick. Poté předvedl parádní sólo přes celé hřiště Hudec, po narážečce s Lanfranchim byl faulován, následný přímák však poslal nad branku.

 

Úkol pro druhou půli v kabině Tachova zněl jasně – přidat co nejdříve uklidňující třetí gól. A ve 49. minutě se tak i stalo – Šroub přiťukl Lanfranchimu a jeho bombu z 20 metrů srazil jeden z obránců do vlastní sítě – 3:0. Trenér Pták poslal na hřiště další dva dorostence a brankáře Dvořáka, těsně před jejich příchodem ještě Tachov zvýšil na 4:0, a to opět Lanfranchim po přihrávce Hudce. Spolupráce těchto dvou borců byla ozdobou utkání. Bylo rozhodnuto, v podstatě se jen dohrávalo. Sedm minut před koncem byli hosté odměněni za svoji snahu, když se po zmatcích v domácí obraně dokázal prosadit Sedlačko.

 

Zdroj: FK Tachov



Ohlasy k zápasu


FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Po náročném programu, který jsme měli v posledním měsíci, jsme z různých důvodů nechali odpočívat sedm hráčů. Dali jsme tak příležitost klukům z "B" týmu a dorostencům. Také sestava hostů byla výrazně oslabena. Fotbal v určitých chvílích neměl moc tempo, ale v jiných pasážích byly naopak vidět pěkné kombinace a krásné branky. V utkání vyčnívaly dva výkony z našeho týmu. Jedním z nich byl výkon Lukáše Hudce, který si zápas vyloženě užíval a dělal si na hřišti doslova co chtěl - v dobrém slova smyslu. Vynikající výkon. K němu se přidal i Giuseppe Lafranchi, který vstřelil hattrick a potvrdil tak svůj střelecký potenciál a svému tatínkovi v hledišti jistě udělal radost. Musím také pochválit zkušeného Lukáše Čížka a naše nadějné dorostence, kteří nám v tomto zápase pomohli. Z nich jsme měli upřímnou radost. Výborný individuální výkon předvedl také hostující Mifek, který držel obranu soupeře a byl výraznou osobností hostů. Takové klidné utkání z obou stran, děkuji hostům za slušnou a korektní hru a přeji jim brzký návrat zpět do krajského přeboru.

FK Staňkov
Vojtěch Mifek, trenér: Je to zvláštní, ale teď mám ze zápasu asi nejlepší pocit, co jsem do teď měl. Odjeli jsme v 11 lidech, gólaman Dominik Pokorný nastoupil v útoku, tomu smekám a myslím, že do sestavy kola by se určitě vešel (směje se), to samé Filip Sedlačko, který se i gólově prosadil. Já musel hrát asi od 7. minuty se zraněným kolenem. Každý z kluků co nastoupil, nechal na hřišti všechno a ode mě mají obrovské uznání. Jsem strašně rád, že jsme nesložili zbraně a ze hřiště odešli s hlavami vzhůru. Ještě jednou všem klukům děkuji a Tachovu gratuluju, mají skvělý mančaft, skvělé fotbalisty...



Sestavy


FK Tachov
M. Langr [-] (57. R. Švarcbek [-] ) - P. Sláma [-] , J. Šroub [-] , T. Vejvoda [-] , J. Fišer [-] (57. D. Dvořák [-] ) , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , G. Lanfranchi [-] , V. Mráz [-] (57. D. Dvořák [-] ) , L. Čížek [-] , J. Horváth [-]

FK Staňkov
L. Jánský [-] - J. Vrba [-] , V. Mifek [-] , M. Bozděch [-] , J. Mařík [-] - O. Hrdina [-] , A. Kolros [-] , T. Pitipáč [-] , J. Šimůnek [-] - F. Sedlačko [-] , D. Pokorný [-]

ŽK: 61. D. Dvořák - 44. M. Bozděch .
Hráči zápasu: G. Lanfranchi , L. Hudec .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: Šlajs Jakub - KŘÍŽ Lukáš, DUDA Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jakub Volák

Expert: Ondřej Kotrnoch
Tip experta: výhra domácích

Jednoznačná záležitost. Tachov má obrovskou kvalitu, kterou prokazuje celou sezónu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích