1:3
(0:1)
42. M. Vyšín (vl.)
64. D. Kroc
88. M. Habr
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.05.2023 18:00

26.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Brutálně smolné utkání zažil Baník. Radnice odjely ze zápasu šťastnější


Branky


82. T. Bůžek - 42. M. Vyšín (vl.) , 64. D. Kroc , 88. M. Habr
20

Baník Stříbro s omlazeným kádrem předvádí líbivý fotbal a před svými fanoušky se chtěli domácí fotbalisté proti radnickému celku ukázat. A kdyby domácí vedli do poločasu třeba 5:0, nikdo by ani nehlesl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Branková konstrukce do sestavy kola

Jenže to by si nesměl před začátkem zápasu hostující brankář pro štěstí poklepat na brankovou konstrukci, která jeho tým právě držela nad vodou a kdyby se mohla branková konstrukce nominovat do sestavy kola, jistě by vyhrála ta ze Stříbra.

 

Domácí se totiž hned z prvního útoku mohli radovat. Propadnutý míč po centru z pravé strany se dostal nadvakrát ke Kaslovi, který do něj lehce ťukl, ale míč skončil jen na tyči. Následně mířil hlavou po centru Vyšín nad bránu. Hosté se snažili dostávat do soupeřova vápna, ale žádnou svou akci nezakončili střelou na bránu. Po čtvrt hodině hry se opět ozvala branková konstrukce za Volákem. Ten musel vyběhnout mimo vápno proti nákopu za obranu, Marka Vyšína ubránil, ale míč se od něj odrazil pouze k nohám Ondry Pavlase, který lobem mířil do břevna. Vyšín pak ještě hlavičkoval před prázdnou nad bránu, ale případná branka by neplatila pro ofsajd. Záhy se na druhé straně hlavičkou po rohovém kopu mohl prosadit Kroc, ale Kolena na čáře vyhlavičkoval. 

 

Po půl hodině se vyznamenal v bráně Stříbra Erich Hruška, který pod nohami likvidoval ostrou střelu Dana Krče. A ani nepovedená koncovka Kroce domácího brankáře nijak neohrozila. Hosté postupně presingem donutili baníkovce uklízet míče do krajních možností, z čehož vznikl například rohový kop ve 42. minutě. Ten byl navíc tak nepovedený, že proletěl v úrovni pasu až na zadní tyč, kde si jej ve snaze odvrátit srazil do své vlastní brány Martin Vyšín. Záhy se ale domácí dožadovali penalty na druhé straně. Pavlas rychlým přiklepnutím vyslal za obranu Marka Vyšína, ten po souboji tělo na tělo s Brožem padl do vybíhajícího brankáře a oba skončili na zemi, kde si pak brankář uzmul míč. Jaké postavení měli oba rozhodčí a zda by bylo třeba VARu, vědí pouze oni sami, ale situaci jako penaltovou nevyhodnotili. Hned na to se ale mohli konečně radoval, když Kolena vyzval do hlavičky Pavlase, ale jeho pokus opět zastavilo břevno.

 

Stříbro se ve druhé půli hledalo

Ve druhém poločasu už aktivita Stříbra nebyla taková, jako před přestávkou. Drhla přesnost v kombinaci a Radnice se více dostávaly do nebezpečných brejků, díky dírám v obraně. A když velkou šanci spálil v 55. minutě Kasl, který šel sám na Voláka, bylo zřejmé, že v tomto utkání asi není Baníku přáno. Rozhodčí to rovněž neměli jednoduché, když si museli téměř každé své rozhodnutí u domácí lavičky nebo hráčů na hřišti obhajovat. Domácí se snažili hrozit i z dlouhých autových vhazování, přičemž hlavička po jednom z nich skončilo v rukavicích hostujícího brankáře, ten vyslal do úniku svou trojici útočníků... Habr vyslal za obranu Svobodu, ten zvedl hlavu aby našel Davida Kroce, který pak klidnou koncovkou překonal Hrušku. "Oni mají jednu šanci za zápas a vedou 0:2", zaznělo od zkušeného hráče domácích, který tak popsal trápení se v koncovce jeho týmu.

 

V 73. minutě se mohli hosté radovat potřetí. Aubrechtův centr do šestnáctky nikdo netečoval, ani vybíhající brankář a míč skončil v síti. Ale dle sudích byl brankář ovlivněn v ofsajdu nabíhajícími soupeři, kteří se pohybem zapojili do hry. Hrálo se tak stále za nejistého dvoubrankového vedení Radnic, které se v úvodu poslední desetiminutovky změnilo už jen na jednobrankové. To ještě předtím Kasl opět minul v nadějné šanci po centru levou tyč, aby se o minutu později na pravé straně zjevil Marek Vyšín centrující před bránu na nepokrytého Tomáše Bůžka a ten zblízka snížil na 1:2. Ovšem místo aby to domácí fotbalisty nakoplu, tak to bylo právě naopak. Už se do šestnáctky téměř nedostali a naopak zareagovali hosté. Po tom, co domácí obrana nedokázala odvrátit míč z vlastního vápna, vyslal Petr Spěváček centr na Davida Kroce, ten zvedl hlavu a místo střely z úhlu ještě nahrál Martinu Habrovi, který pečetil výsledek na 1:3.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Radnice
Pavel Aubrecht, trenér: Před utkáním hovořilo skóre Stříbra jasně (47-81). To znamená lepší útok než obrana. V utkání se vše potvrdilo, Stříbro mělo hned několik výborných situací, aby vstřelilo branku, ale bohužel pro ně to nedopadlo. Naše produktivita byla výrazně lepší a asi i proto si vezeme ze Stříbra tři body. Určitě nevyhrálo lepší mužstvo, ale mužstvo zkušenější a produktivnější.



Sestavy


TJ Baník Stříbro
E. Hruška [-] - D. Kasl [-] , M. Hodek [-] (61. T. Bůžek [-] ) , Z. Pašek [-] , J. Kolena [-] , R. Dyk [-] , A. Ferdinandy [-] (46. J. Petrlák [-] ) , J. Pospíchal [-] , O. Pavlas [-] , M. Vyšín [-] (90. D. Čeček [-] ) , M. Vyšín [-]

TJ Sokol Radnice
J. Volák [-] - L. Aubrecht [-] , D. Fencl [-] , D. Krč [-] (46. T. Kroc [-] ) , D. Rýdl [-] - L. Brož [-] - M. Svoboda [-] (74. P. Spěváček [-] ) , Š. Huttr [-] , M. Habr [-] (89. J. Smeták [-] ) , F. Polášek [-] , D. Kroc [-]

ŽK: 44. L. Pleško , 46. Z. Pašek - 56. D. Fencl .
Počet diváků: 69. Rozhodčí: Pena Miroslav - KRŮS František, LAPÁK Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů