0:1
(0:0)
74. L. Hudec
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.05.2023 18:00

25.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vysoká tráva, vzkazy na dveřích šaten, hádky... Nefotbalové věci zastínily souboj prvního s druhým


Branky


74. L. Hudec
23

V Chotíkově se v rámci 25. kola krajského přeboru potkaly celky z druhého a prvního místa nejvyšší krajské soutěže. Tachov, který má téměř jisté vítězství v soutěži jistě nechtěl ztratit body, naopak Chotíkov byl motivován k vítězství, které vyzýval již dlouho před zápasem domácí trenér - což je vcelku logické. Kdo nepomýšlí na výhru, nemůže vyhrát.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Před samotným začátkem zápasu obě jedenáctky, spolu s rozhodčími, po nástupu obestoupili středový kruh k uctění památky minutou ticha nedávno zesnulého pana Círla, chotíkovského fanouška, který si nenechal ujít jediný zápas domácích.

 

Od prvních minut se odehrával na hřišti vyrovnaný souboj, plný soubojů, ale bez výraznějších gólovek. Většina akcí na jedné či druhé straně končila kolem šestnáctky, nebo míč uzmuli oba dobře chytající brankáři. Až ve 28. minutě byl ve větší šanci Hudec, který ale z úhlu mířil těsně vedle zadní tyče a Bejdák jen kontroloval. A ve 34. minutě už bylo nepotrestaných soubojů moc, tak se sudí Krůs rozhodl potrestat žlutou kartou domácího Lopatu, který na půlící čáře sáhl ke skluzu. Hned o minutu později se k němu přidal Kellner, který nevybíravě poslal k zemi Habarta. S následnou standardkou si domácí obrana poradila. Až 45. minuta mohla přinést vážnější ohrožení hostující brány, když Lopata vystihl pomalou rozehrávku mezi stopery a až Braun sáhl za záchrannou brzdou. Naštěstí pro Tachov se jednalo o zákrok mimo šestnáctku a Braun nebyl posledním hráčem, takže přišla pouze žlutá karta a volný přímý kop. S tou ale Míka naložil prachbídně.

 

Po výměně stran se v 47. minutě hnal do jasné gólovky Giuseppe Lanfranchi, ale zkušený útočník svůj nájezd vyřešil špatně a jeho slabou střelu Bejdák vystihl. Na druhé straně zase mohl jít do gólovky Vild, ale Langr byl včas z brány venku. V 60. minutě dal o sobě včasným výběhem vědět Bejdák, když se vrhnul pod nohy Šrouba. A po delší odmlce se opět začalo žlutit. Nejprve svého soupeře zezadu dojel Hudec, potom zazdil možnost střelby z vápna Kučera, aby o pár minut později za žlutou fauloval Šroub. V 73. minutě pak došlo k rozhodujícímu momentu zápasu, a to zcela zbytečnému došlápnutí na nohu Šuranského poblíž šestnáctky, což nemohl nechat sudí bez povšimnutí. K míči se následně postavil Lukáš Hudec, který vyslal cílený centr na zadní tyč, ani jeden z nabíhajících hráčů na něj nedosáhl, ale zkoprnělý Bejdák čekající na teč nakonec nechal míč doputovat za svá záda. Kučera sice povzbuzoval svůj tým k reakci, ale záhy mohlo být ještě hůř, kdyby Klepal neodvrátil centr na jinak zcela osamoceného Lanfranchiho téměř na malém vápně. Ve své šanci se také objevil Mráz, ale ani on si se střelou neporadil dobře. Povedenou akci si tachovští připravili v 83. minutě, ale Hudec z úhlu, nebo o minutu později z úrovně penalty, nakonec na brankáře nevyzrál. Následné akce v posledních minutách postrádaly přesnost a vynikaly obě obrany.

 

Dohra šlágru kola však byla mnohem výživnější, než samotné utkání, které moc fotbalové radosti pro nezaujatého diváka nepřineslo. Mnohé o tomto dění napsal lokální Deník.cz, který nejdříve přinesl ohlasy po zápase, ve kterém oba trenéři hodnotili nejen utkání, ale i situaci po zápase. Postmediální dohru v Deníku pak chtěl tachovský trenér Pták ukončit popsáním celé situace jak vypadala z jeho pohledu. Předmětem celého dění kolem samotné hry bylo z jedné strany uváděná výška trávy, která měla přesahovat 12 cm, na druhé straně se pak nelíbilo chování hostů, vygradované papírem vylepeným na dveřích kabiny zacílené na domácího hrajícího trenéra Petra Kučeru. Ten si můžete prohlédnout v přiložené galerii.

 

Věříme ale, že si po následujícím víkendu na toto dění málokdo vzpomene a amatérský fotbalový svět na západě Čech půjde plyně dál tím směrem, jakým se má amatérský fotbal ubírat - tedy láskou k fotbalu bez hledání negativ. Však je to jen hra a nejde o život.



Ohlasy k zápasu


FC Chotíkov 1932
Petr Kučera, trenér: Celý zápas byl poměrně vyrovnaný, většinu času se hra odehrávala mezi šestnáctkami, nikdo nechtěl moc riskovat a moc šancí k vidění nebylo. Postupem času bylo zřejmé, že zápas rozhodne jedna branka a ta bohužel padla ze standardní situace do naší sítě. Před zápasem jsem říkal, že standardky budou rozhodovat, ve čtvrtek jsme se tomu tak i dost věnovali v tréninku, o to to více mrzí, že jsme byli v jejich zahrávaní tak špatní. Ve finále tak Tachov vyhrál zaslouženě, dal gól. Taky jsem jejich hráčům po zápase na hřišti se vztyčenou hlavou pogratuloval a pak i svým hráčům za nebojácný přístup. Co bylo ale absolutně přes čáru bylo chování tachovských hráčů, včetně realizáku a to už před zápasem, kdy si stěžovali na dlouhou trávu. Po zápase vylepují výsměvné texty na moji osobu na dveře kabiny, přitom mi týden zpět volají, že do divize nechtějí, že na to nemají hráče ani peníze a zda budeme mít zájem my. Pak se chovají ale jako mistři světa. Jejich pan trenér hlásá, že soupeři nemají úroveň a soutěž jakbysmet, ale vyšší soutěž jim nevoní... Místo, aby byl tedy rád, že si může zahrát jednou za čas vyrovnaný zápas a po zápase být fair-play, jako naše strana, tak se chová on i jeho zkušení hráči jako malé děti... Na podzim jsme byli moc důrazní a moc to bolelo, tak jsem zvědav co vytáhne zase teď... Přál bych si, aby zbytek soupeřů nedal Tachovu nic zadarmo a byl jim nepříjemným soupeřem, protože se s nimi dá hrát vyrovnaný fotbal a většina z nich už má slávu dávno za sebou... Stejně jako já, jestli nějaká někdy byla.




Sestavy


FC Chotíkov 1932
D. Bejdák [-] - J. Sluka [-] (84. A. Cirok [-] ) , J. Vlk [-] , J. Vild [-] (66. M. Míka [-] ) , K. Rozboud [-] , D. Míka [-] (84. R. Vomáčka [-] ) , M. Lopata [-] (70. T. Denk [-] ) , P. Kučera [-] , K. Klepal [-] , J. Kellner [-] , B. Buchta [-]

FK Tachov
M. Langr [-] - J. Šuranský [-] , M. Braun [-] , P. Sláma [-] , J. Šroub [-] , T. Vejvoda [-] , L. Hudec [-] , G. Lanfranchi [-] (90. G. Nieves [-] ) , J. Viterna [-] , T. Habart [-] , D. Bulaiev [-] (54. V. Mráz [-] )

ŽK: 34. M. Lopata , 35. J. Kellner , 45. P. Kučera , 82. J. Sluka - 45. M. Braun , 64. L. Hudec , 69. J. Šroub , 87. V. Mráz .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: KRŮS František - FILLINGER Miloš, ŠIMEK František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Tachov v Chotíkově nezaváhá a odveze si plný počet bodů. Tipuji výsledek 2:5.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů