R. Kraus 74.
1:5
(0:3)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.04.2023 17:00

23.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Tachov pokořil hranici 100 gólů, tu jubilejní trefil gólman!


Branky


74. R. Kraus - 32. T. Habart , 36. P. Sláma , 41. P. Landrgott (p.) , 69. P. Sláma , 83. P. Kořínek
26

Zisk tří bodů a pokoření hranice 100 vstřelených branek – to jsou hlavní události nedělního utkání mezi Holýšovem a Tachovem. Po závěrečném hvizdu svítil na ukazateli skóre stav 1:5, když hosté o výhře rozhodli již v prvním poločase. Pojďme se podívat, jak utkání viděl vedoucí mužstva Tachova, Jan Vydra.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Za pěkného slunečného počasí jsme začali aktivně a již ve 2. minutě museli domácí obránci hlavičku Slámy likvidovat na brankové čáře. Vzápětí Hudec vysunul Mráze a dostal se až před brankáře Zacha, ten byl ale na místě. A do třetice velká šance, kdy Sláma prostrčil na Hudce, ten však sám ze strany brankáře neprostřelil. A když po akci Kořínka s Habartem mířil Sláma nad, mohli si domácí oddychnout, že přežili náš úvodní nápor. A naopak se ihned osmělili – po nákopu do vápna naše obrana zaspala, míč se dostal k Levchenkovi, gólmana Landrgott však předvedl super zákrok!

 

Rozhodující okamžiky nejen první půle, ale i celého utkání, se odehrávaly kolem 30. minuty. Po ztrátě na útočné polovině soupeře špatně sklapla naše ofsajdová past a domácí kapitán Šperl se od půlky řítil sám na Landrgotta. Náš gólman však souboj nervů ustál a z protiútoku jsme šli do vedení. Hudec vlétl ze strany do vápna, obešel vyběhnuvšího brankáře, dostal se však ze střeleckého úhlu, a tak poslal před branku měkký bochánek, který nejprve netrefil hlavou Mráz, ale Habart neměl slitování a bombou pod břevno vstřelil první branku. A vzápětí jsme přidali druhý úspěch – Hudec prostrčil do uličky Slámovi, který sám před brankářem nezaváhal – 0:2. V této chvíli jsme měli na kontě vstřelených branek počet 99 a magická stovka visela ve vzduchu. Okamžik "O" nastal ve 41. minutě, kdy odražený míč nešťastně zasáhl ruku jednoho z obránců a pískala se penalta. Tradiční exekutor Hudec se asi necítil, a tak míč přenechal brankáři Landrgottovi. Goťáček prokázal výbornou kopací techniku, vstřelil naší stou branku v sezóně a takřka ihned po zápase si začal domlouvat přesčasy.

 

Bylo v podstatě rozhodnuto, a tak přišel takový náš klasický druhý poločas – ubylo pohybu, nasazení, aktivity. Přesto jsme měli šance, dvakrát se zastřeloval Sláma, ale Zach podal v neděli dobrý výkon. V 69. minutě, kdy už Sláma jen čekal na přerušení hry, aby mohl vystřídat, se ještě jednou zapsal do dějin zápasu. Na pravé straně zakombinoval Hudec s Habartem, prvně jmenovaný přehazoval brankáře, míč před svatyní netrefil obránce a Sláma jednodušší branku možná ještě nedal.

 

Čtvrt hodiny před koncem se přeci jen dočkali i snaživí domácí. Šuranskému odskočil míč a Kraus jej pohotově poslal za záda vyběhnuvšího Landrgotta. Naši opět zapnuli, Hudec mířil vedle a poté se prosadil Kořínek. Zamíchal u brankové čáry a jeho centr si srazil do branky obránce. V poslední akci zápasu pak opět motal Kořínek, našel Mráze a jeho hlavička skončila na břevně.



Ohlasy k zápasu


FK Holýšov
Miroslav Zach, brankář: Chtěli jsme vydržet co nejdéle 0:0, aby Tachov byl nervózní. Hráli jsme na brejky a mohli jít po úniku Šperla do vedení. Bohužel to nevyšlo a Tachov nás potrestal neproměněnou tutovkou dvěma góly. Poté byla nařízena penalta a domácí vyslali kopat gólmana. Věřím ze si trenéři zachovají stejné sebevědomé postavení i v divizi a za stavu 2:0 nechají brankáře kopat penaltu. 0:3 poločas a bylo po zápase. Druhý poločas už neměl moc tempo a přišlo mi, že Tachov byl uspokojený a my už nechtěli inkasovat. Bohužel po zvláštním odrazu jsme dostali na 4:0. Poté Radek Kraus nachytal vybíhajícího brankáře a snížil krásnou střelou na 1:4. Tachov ještě přidal na konci jednu branku po nešťastné teči Kadara.

FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: K vítězství nám stačil průměrný výkon. Utkání mělo slabou úroveň a diváci žádný oku lahodící fotbal neviděli. Bohužel, kvalita krajského přeboru jde stále dolů a tohle byl jeden z těch zápasů, na které rozhodně vzpomínat nebudete. Nízké nasazení, spousta nepřesností, jakoby první jarní sluníčko všechny unavilo... Už ani ti diváci nenadávají jako dřív, prostě nuda. Jen doufám, že chystaná reorganizace soutěží pomůže ke zvýšení kvality zápasů v krajském přeboru. Bohužel i v tomto nudném utkání se nám opět zranili dva hráči a zdravotní stav našeho týmu začíná být kritický. Víc k tomu zápasu nemám.



Sestavy


FK Holýšov
M. Zach [-] - J. Valachovič [-] , Y. Levchenko [-] (84. O. Salák [-] ) , T. Syrovátka [-] (88. V. Kaas [-] ) , J. Kadar [-] , R. Kraus [-] , T. Michálek [-] , V. Šperl [-] , L. Prokop [-] , A. Kozák [-] , D. Zavadil [-]

FK Tachov
P. Landrgott [-] - J. Šuranský [-] , M. Braun [-] , P. Sláma [-] (69. J. Šroub [-] ) , T. Vejvoda [-] , G. Nieves [-] (61. Z. Sloup [-] ) , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , T. Habart [-] , V. Mráz [-] , A. Alexa [-]

ŽK: 77. J. Kadar - 79. L. Hudec .
Hráči zápasu: L. Hudec , P. Sláma , P. Landrgott .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: KRŮS František - ŠNAJDR David, ŘÍHA Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jakub Volák

Expert: Tomáš Ježek
Tip experta: výhra hostů

Jasná výhra hostů.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Pokud se sejdou v nejsilnější sestavě, tak je Holýšov doma nepříjemným soupeřem. Na totální Tachovský fotbal to ale stačit nebude.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů