0:3
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.03.2023 16:00

18.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Černice sahaly po bodech, ač to s ohledem na skóre nevypadá. Tachov je stále neporažen


Branky


22

Černice se srdnatě bránily prvnímu celku soutěže, jenže stupňující se tlak Tachova nakonec vyzněl v jeho prospěch, když v poslední desetiminutovce hned třikrát prostřelili hráči ve fosforové černického Gottwalda. Jak utkání viděl Jan Vydra, vedoucí týmu FK Tachov?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Klidně by bylo možné připravit si pro články z venkovních utkání pro jaro neměnný úvod – máme za sebou další těžký zápas, ve kterém nám soupeř nedal nic zadarmo. Stejně tak v sobotu na petřínské umělce, kde jsme až v závěru zlomili odpor houževnatých Černic. Po drtivém finiši vezeme výhru 0:3!

 

Za krásného slunečného počasí se začalo pěkně zhurta – již ve 2. minutě se po brejku řítil sám na Landrgotta Peterka, ale přehození našeho brankáře skončilo vedle branky. My jsme mohli jít do vedení v 10. minutě, kdy se Hudec uvolnil na levé straně a míč nějakou záhadou minul Lanfranchi stojící před prázdnou brankou. Náš prostovlasý snajpr byl v další šanci za tři minuty, kdy jej uvolnil Braun, ale Pepe prováhal vhodný okamžik k zakončení a byl odblokován obráncem. Na druhé straně o sobě dal vědět nejlepší hráč domácích Šebek. V souboji s Viternou prokázal svou futsalovou minulost, krásnou Zidanovkou se obtočil kolem našeho kapitána a Landrgott musel prokázat, že je připraven. Vzápětí se po trmě vrmě v našem vápně dostal k zakončení Peterka, ale mířil nad. V první půli se hrál naprosto vyrovnaný fotbal, nám se nedařilo dostat se do pevného obranného valu domácích, kteří navíc vyráželi do nebezpečných brejků, a tak při odchodu do kabin byli spokojenější fanoušci Černic.

 

Do druhé půle jsme vstoupili jako vyměnění. Místo urputného obehrávání černické obrany jsme hru zjednodušili a rázem jsme před brankou soupeře byli mnohem častěji. Již ve 48. minutě vysunul Hudec Lanfranchiho, kterého však knokautoval domácí gólman a bylo po šanci. Taktovku utkání jsme převzali jednoznačně do svých rukou a bylo jasné, že s tlakem přijdou i šance. V 65. minutě zabojoval Nieves, našel Lanfranchiho, jeho pokus na přední tyč však spolehlivě chytající Gottwald vyrazil na jeden z mnoha rohových kopů, ze kterých jsme dvakrát zahrozili. Nejprve Braunovu hlavičku ztečoval obránce těsně vedle a z následného rohu netrefil branku Vejvoda. Poté o sobě dali vědět i domácí – v 70. minutě výborný Šebek z půlky vyzkoušel ostražitost Landrgotta a náš gólman měl s míčem padajícím přesně pod břevno plné ruce práce. Po následném rohu se zavěsil do vzduchu opět Šebek a trefil tyč! Následoval brejk, únik Kořínka však na poslední chvíli zlikvidovala obrana. Vzápětí zabojoval Lanfranchi, Gottwald byl na místě. Branka visela ve vzduchu – Habart si krásně vyměnil míč s Kořínkem a v gólové šanci zamířil těsně vedle. Pak o sobě dal vědět dobře hrající Alexa, jeho centr do vápna však poslal v solidní pozici hlavou nad Braun. Osm minut před koncem to konečně přišlo – Kořínkův roh přizvedl domácí obránce, míč se dostal k Hudcovi, který propálil vše před sebou – 0:1! Vstřelená branka nikterak neuzavřela stavidla naší ofenzivy – o dvě minuty později přistrčil Kořínek Hudcovi, ten posunul na Lanfranciho. Jeho střelu Gottwald sice vyrazil, avšak míč směřující do branky dorazil hlavou v mužném souboji Nieves – 0:2. Náš malý šikula tak byl odměněn za bojovný výkon. Domácí na zvrat neměli síly, do třetice jsme naopak udeřili my – Sláma zabojoval na levé straně a jeho parádní centr dorazil do branky Lanfranchi.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plzeň - Černice
Petr Mlnařík, trenér: Poslední desetiminutovku jsme nezvládli. Všechna čest Tachovu, je to opravdu kvalitní mančaft a to včetně realizačního týmu. Nenechávají nic náhodě a dobře se na nás připravili. Změnili i rozestavení a nakonec se ta kvalita projevila. Pro nás až trochu krutě. Za výsledkem 3:0 se pro nás skrývá zápas, kde jsme si potvrdili, že dokážeme odehrát i s prvním týmem vyrovnanou partii. Jen škoda, že nám to tam nespadlo, bylo by to zajímavější. Naše kluky musím pochválit. Vždyť po prvním poločase jsme překvapivě byli smutní, že nevedeme. Tachov byl víc na míči, ale do šancí jsme je nepouštěli a sami neproměnili hned na začátku jasnou gólovku. Jen vlastní nedočkavostí jsme zazdili většinu brejků náběhem do ofsajdu. V druhé půli už to bylo od nás slabší. Tachov víc a víc tlačil a my byli skoro bez balonu. Ale paradoxně jsme opět měli dvě gólovky, kdy u obou chybělo pár centimetrů. Tachov nakonec rozhodl z rohu, kterých měl opravdu mnoho a v závěru potvrdil kvalitu potrestáním našich zbytečných ztrát. Odehráli jsme vyrovnaný zápas, férově, bez karet, s otevřeným hledím a budeme chtít ty pozitiva přenést do dalších zápasů.

FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Třetí jarní venkovní utkání za sebou jsme opět proměnili ve vítězství, takže jsme moc spokojeni. První poločas jsme měli optickou převahu, ale domácí měli jasný taktický plán, který velmi zodpovědně dodržovali. Soustředili se na zahuštěnou obranu, stále se snažili se dostávat pod míč a pozorně a obětavě bránit. Po zisku míče hráli na brejky, pro které mají typologicky vhodné hráče. My jsme naopak zdlouhavě kombinovali, obehrávali jsme tu jejich obranou hradbu příliš komplikovaně. V poločase jsme se domluvili, jak změnit naší hru a kluci si dali říci. Vše co jsme si řekli, tak dodržovali a naší hře to velmi prospělo. Velmi výrazně jsme přitlačili domácí k jejich brance, kombinace byly rychlejší a přímočařejší a dostávali jsme se do šancí. Když jsem tu změnu oproti první půli viděl, tak už jsem věřil, že se nám podaří minimálně jednu z vytvořených šancí proměnit. To se i stalo, my jsme nadále pokračovali ve zlepšeném výkonu a přidali ještě další dvě branky. Domácí měli ale také své dvě výrazné možnosti. Líbil se mi i krásný moment domácích, kdy jejich hráč z velké dálky přehazoval nádherně našeho brankáře. Goťák nás v tu chvíli výrazně podržel, rychle to odcouval a skvělým zákrokem vyrazil skoro jistý gól nad břevno... Následně z jediného rohu domácích nás zachránila tyč. Výborné momenty domácích, které kdyby proměnily, značně by nám zkomplikovaly situaci. Musím náš tým pochválit, proti bojovnému a důraznému týmu domácích to nebylo snadné, ale zejména ve druhém poločase jsme si šli za vítězstvím velmi rozhodně, to byl klíč... Z řad domácích se mi moc líbil Šebek, moc šikovný na balónu. Ale i někteří další hráči domácích podali výborné individuální výkony. Vítězství si moc vážíme. Příští kolo už konečně doma, všichni se moc těšíme na naše diváky.



Sestavy


TJ Sokol Plzeň - Černice
P. Gottwald [-] - L. Zoubek [-] , V. Kotěšovec [-] , J. Müller [-] - D. Oncea [-] (85. J. Šíp [-] ) , K. Zeliński [-] (85. P. Toman [-] ) , J. Petr [-] , M. Vít [-] , A. Luzhetskyi [-] - J. Peterka [-] (73. M. Chvojka [-] ) , J. Šebek [-] -

FK Tachov
P. Landrgott [-] - J. Viterna [-] , G. Nieves [-] , A. Alexa [-] , M. Braun [-] , P. Sláma [-] , T. Habart [-] , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , G. Lanfranchi [-] , T. Vejvoda [-]

Hráči zápasu: P. Landrgott , A. Alexa .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: MIFKOVÁ Hedvika - KŘÍŽ Lukáš, FENCL Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Jakub Volák

Expert: Tomáš György
Tip experta: výhra hostů

Dvojka, jako vždycky.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů