2:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

01.05.2023 17:00

22.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Osek obral Tatran o vítězství v nastaveném čase


Branky


91. M. Carda , 93. J. Hoch - 63. T. Kovář
19

Na prvního máje si jihočeský krajský přebor připravil v pondělí veledůležitou dohrávku v bojích o záchranu. Prachatický Tatran ztrácel na čtrnáctý Osek devět bodů a v zápase se tak mohl přiblížit na dostřel záchraně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nakopávaná a dvě břevna

Na malém hřišti, kterým je Osek známý, nelže ani jednomu týmu moc kombinace, ke které nepomáhal ani těžký terén. Hra tak byla plná nákopů a osobních soubojů o míč. Souboje vyhrávali v prvních pětačtyřiceti minutách spíš domácí a v 18. minutě přišla první velká šance Oseku. Na centrovaný míč z pravé strany si naskočil Martin Čapek, ale brankáře Coufala zachránilo poprvé v zápase břevno. Brankář Prachatic byl poté ústřední postavou po dalších dvaceti minutách, kdy domácí dostali možnost, po faulu Legdana, zahrávat přímý kop za hranicí vápna. K míči se postavil Jan Hoch, který přes pět hráčů Prachatic mířil přesně do levého horního rohu, ale proti byl právě Coufal, jehož krok za zeď při kopu nejspíše odvrátil inkasovanou branku. Hosté po této akci dostali též možnost přímých kopů, ale oba z nich skončily na domácí zdi. Poslední velká akce přišla ve 44. minutě a byli to opět domácí. Hoch místo střely ještě zvolil centr, kterým našel kapitána Šrámka a ten, jako Čapek, mířil pouze do břevna. Poločas tedy skončil za bezbrankového stavu.

Závěrečné rozuzlení

Druhý poločas začal hodně zhurta a domácí zahrozili už po minutě hry. Po faulu Luňáčka nechal rozhodčí Albert výhodu, míče se zmocnil Říský a jeho puklice prozkoušela Coufalovi reflexy. Míč se ale odrazil příhodně k Matěji Čapkovi a jeho střelu do odkryté brány dokázal Coufal svým rychlým postavením zpět na nohy zneškodnit. Tyto nevyužité šance domácí nakonec mrzeli. V 50. minutě totiž nejprve po Kovářově přihrávce zachránilo Vojtu po střele Horáka břevno, ale v 63. minutě už musel osecký brankář lovit míč ze sítě. Horák sklepl Pravdovi, ten míč potáhl a místo očekávané střely zvolil ještě přihrávku do míst, kde se nacházel Kovář, a ten poslal Tatran do vedení. Domácí, vědomi si důležitosti zápasů, začali hrát na riziko a až do nastavení Tatran dokázal domácí odrážet. V 91. minutě ale přišel dlouhý aut do vápna hostí, na něj si vyskočil Carda a prodloužený míč skončil se štěstím v síti. Pohár hořkosti si Tatran vypil o další dvě minuty později. Čapkův dlouhý aut prodloužil opět Carda a na zadní tyči Hoch nedal Coufalovi svojí ranou šanci. Osek tak otočil důležitý duel s Tatranem a bere tři body za pozdní výhru 2-1.



Ohlasy k zápasu



FK Tatran Prachatice
Stanislav Legdan - hráč: Nebyl to fotbal, ale práskající volejbal plných osobních soubojů. Domácí byli šťastnější. (Zdroj: FB Tatran Prachatice)



Sestavy


TJ Osek
P. Vojta [-] - M. Čapek [-] , M. Čapek [-] (68. K. Maroušek [-] ) , M. Šrámek [-] , J. Sigmund [-] , J. Říský [-] , J. Hoch [-] , S. Hosnedl [-] (80. J. Zelenka [-] ) , L. Němeček [-] , M. Carda [-] , M. Krejčí [-]

FK Tatran Prachatice
L. Coufal [-] - J. Fürbach [-] (70. J. Makoš [-] ) , T. Kovář [-] (85. P. Řezník [-] ) , D. Kováč [-] , I. Horák [-] (89. P. Miesbauer [-] ) , J. Rauscher [-] , J. Rauscher [-] , A. Kasík [-] (87. M. Gramblička [-] ) , J. Pravda [-] , J. Luňáček [-] , S. Legdan [-]

ŽK: 66. J. Sigmund - 58. J. Pravda , 66. J. Rauscher .
Hráči zápasu: L. Coufal .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: ALBERT Karel - VÍTEK Miroslav, PEČENKA Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Václav Plachta

Expert: Filip Breibisch
Tip experta: remíza

Oseku se daří, ale bude to mít velmi těžké, Prachatice neodejdou bez boje a na malém hřišti to bude boj o každý metr.

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů